Ο νοτιάς ήταν όντως ισχυρός αλλά με λίγα προβλήματα στην πόλη και το Ν. Καβάλας

 Ο νοτιάς ήταν όντως ισχυρός αλλά με λίγα προβλήματα στην πόλη και το Ν. Καβάλας

Οι προβλέψεις της ΕΜΥ επιβεβαιώθηκαν μερικώς. Οι ισχυροί νοτιάδες 8 και 9 μποφόρ  υπήρξαν και στον κόλπο της Καβάλας και στη Θάσο.

Χρονικά είχαν μάλλον πολύ μικρότερη διάρκεια. Σίγουρα λίγες, λιγότερες του αναμενομένου, ήταν οι καταιγίδες και κάπως φυσιολογικές –λίγες κι αυτές- οι βροχές. Μας είχαν προετοιμάσει για κάτι χειρότερο και δυσκολότερο.

Με τα στοιχεία που υπήρχαν χθες το μεσημέρι, τα προβλήματα ήταν λίγα και τα εξής:

1) Στην παραλία της Νέας Καρβάλης σημειώθηκε συγκέντρωση άμμου σε μικρή απόσταση από τη θάλασσα. Εργάστηκε JCB του Δήμου Καβάλας για να επανέλθει η προηγούμενη κατάσταση. 2) Στο μικρό λιμανάκι της Καλαμίτσας ο κυματισμός επηρέασε την προστασία του χώρου και «γκρέμισε» κάποιες από τις πέτρες που βρίσκονται στην είσοδο του σημείου όπου δένουν μικρά αλιευτικά και ερασιτεχνικά σκάφη (φωτογραφία). 3)Οι πλωτές εξέδρες εντός του κεντρικού λιμανιού είχαν κι αυτές ζημιές. Επηρεάστηκαν από τους νότιους ανέμους που ήταν δυνατοί, μπήκαν στο κεντρικό λιμάνι τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Ησυχία στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Καβάλας όπου νωρίς χθες το πρωί κλήθηκε να αντιμετωπίσει πρόβλημα από πτώση ενός μόνο δέντρου. Το επιβατικό οχηματαγωγό Aqua Blue αναχώρησε από το λιμάνι στις 10 το πρωί, μετά την «πτώση» των ανέμων. Ωστόσο δεύτερη συνεχόμενη μέρα χθες υπήρχαν πολλά προβλήματα στα δρομολόγια των φέρι μποτ.

Η γραμμή του Πρίνου ήταν πάλι κλειστή. Σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία της ΠΕ Καβάλας η χθεσινή κακοκαιρία δεν είχε κάτι το ιδιαίτερο. Οι βροχές εν τω μεταξύ συνεχίζονται σήμερα (ίσως και αύριο) ενώ από τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας θα έχουμε νέα πτώση της θερμοκρασίας. Αρχικά οι χιονοπτώσεις θα αφορούν τα πολύ ορεινά του Ν. Καβάλας. Οι επόμενες στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας, και εκτός απροόπτου, θα «κατέβουν» και πιο χαμηλά.

Διαβάστε επίσης