• 20 Απριλίου 2024,

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου ενημερώνει την Αποκεντρωμένη για τους απόντες από τις συνεδριάσεις

 Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου ενημερώνει την Αποκεντρωμένη για τους απόντες από τις συνεδριάσεις

Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας Κώστας Πεφάνης έστειλε νέα ενημερωτική επιστολή στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, στην υπηρεσία που λειτουργεί στο Διοικητήριο στην Καβάλα.

Κάνει γνωστή την απουσία 7 δημοτικών συμβούλων από τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου για χρονικό διάστημα πέραν των τριών δικαιολογημένων απουσιών από τα καθήκοντά τους. Η πρωτοβουλία του Κώστα Πεφάνη όπως αναφέρει το σχετικό έγγραφο, στηρίζεται στις διατάξεις 68 του νόμου του Καλλικράτη.

Το άρθρο δημιουργεί -όπως υποστηρίζει ο κ. Πεφάνης-  την υποχρέωση στον πρόεδρο του κάθε δημοτικού συμβουλίου να ενημερώνει την Αποκεντρωμένη για αυτούς που απουσιάζουν αδικαιολόγητα από τρεις συνεχείς συνεδριάσεις του κάθε δημοτικού συμβουλίου.

Οι απόντες δημοτικοί σύμβουλοι Καβάλας χωρίζονται σε δύο κατηγορίες. Σε αυτούς που εμμέσως πλην σαφώς δικαιολογούνται από τον πρόεδρο και στους εκπροσώπους της Συμπαράταξης Πολιτών που απέχουν για πολιτικούς λόγους.

Και σε αυτή την περίπτωση η Αποκεντρωμένη μέσω της ίδιας διαδικασίας ενημερώνεται για τους πολιτικούς λόγους της Συμπαράταξης Πολιτών με επιστολή της προς τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου στις 3 Δεκεμβρίου του 2020.

Δηλαδή η Αποκεντρωμένη λαμβάνει αντίγραφο της ίδιας επιστολής.

Υποτίθεται ότι από εδώ και πέρα η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας- Θράκης θα ασχοληθεί με το θέμα στο πλαίσιο του ίδιου άρθρου και του ίδιου νόμου. Πιθανότερο ωστόσο είναι να μην συμβεί τίποτα από αυτά που προβλέπονται καθώς αυτό συνηθίζεται ή τουλάχιστον συνηθίζονταν μέχρι τώρα.

Διαβάστε επίσης