Κι άλλη φορά έγινε ερευνητική γεώτρηση στην Αλάνα, δηλώσεις Δημήτρη Μπαταλογιάννη

 Κι άλλη φορά έγινε ερευνητική γεώτρηση στην Αλάνα, δηλώσεις Δημήτρη Μπαταλογιάννη

Ο πρώην πρόεδρος της κοινότητας Νέας Ηρακλείτσας κ. Δημήτρης Μπαταλογιάννης -επικεφαλής δημοτικής παράταξης της αντιπολίτευσης σήμερα στο Δήμο Παγγαίου- μίλησε στο ραδιόφωνο της Πρωινής για τις εργασίες ερευνητικών γεωτρήσεων που στο παρελθόν έγιναν στην Αλάνα.

Αφορμή η παρόμοια δραστηριότητα που αναπτύσσεται από χθες στην ίδια περιοχή. Τούτη τη φορά με πρωτοβουλία του ΤΑΙΠΕΔ. Ο Δημήτρης Μπαταλογιάννης θυμήθηκε ότι την εποχή που η Νέα Ηρακλείτσα ήταν κοινότητα και ο ίδιος πρόεδρος της, έγιναν ίδιες ακριβώς εργασίες που δεν είχαν κανένα από τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Χωρίς να γνωρίζει λεπτομέρειες της δουλειάς που άρχισε χθες στην Αλάνα, είναι εντελώς απαισιόδοξος για το επιτυχές της γεώτρησης.

Θέτει υπόψη μας κάποιες πληροφορίες που έχουν σχέση με την διαδικασία ιδιωτικοποίησης της έκτασης, οι οποίες μόνο ξεκινούν με τον διαγωνισμό της 18ης Μαρτίου.

Ο Δημήτρης Μπαταλογιάννης είπε στην Πρωινή:

«Η γεώτρηση που ξεκίνησε στην περιοχή της Αλάνας προφανώς αφορά και συνδέεται με τη διαδικασία ιδιωτικοποίησης της έκτασης. Δεν νομίζω ότι θα έχει αποτέλεσμα. Εκτιμώ ότι δεν θα βρουν νερό αν το νερό αναζητούν.

Ίδια γεώτρηση έγινε και την εποχή που η Ν. Ηρακλείτσα ήταν κοινότητα. Δεν υπήρξε αποτέλεσμα. Σαν δημοτικό συμβούλιο Παγγαίου έχουμε αποφασίσει η ιδιωτικοποίηση της περιοχής Αλάνα να γίνει με όρους επενδυτικής δραστηριότητας στον τουρισμό και την αναψυχή. Αλλιώς θα αντιδράσουμε.

Θα ξεσηκωθεί η τοπική κοινωνία. Η διαδικασία του ΤΑΙΠΕΔ ξεκινά στις 18 Μαρτίου. Στη συνέχεια οι τρεις καλύτερες προσφορές θα συνεχίσουν στο δεύτερο στάδιο όπου θα γίνει ο πλειοδοτικός διαγωνισμός.

Από αυτά που ακούμε καταλαβαίνουμε ότι υπάρχει ενδιαφέρον επενδυτικό για την διαδικασία που κάνει το ΤΑΙΠΕΔ. Η οποία θυμίζω ότι δεν γίνεται πρώτη φορά. Την πρώτη φορά που επιχειρήθηκε η ιδιωτικοποίηση της Αλάνας δεν είχε αποτέλεσμα».

Διαβάστε επίσης