• 23 Απριλίου 2024,

Ρεαλιστική η αντίδραση του προέδρου του Αμυγδαλεώνα

 Ρεαλιστική η αντίδραση του προέδρου του Αμυγδαλεώνα

Ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Αμυγδαλεώνα Δημήτρης Πουρσαϊτίδης μίλησε στην Πρωινή για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας την περασμένη Δευτέρα. Το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε κατά πλειοψηφία αρνητικά στο αίτημα του Αμυγδαλεώνα για την κατασκευή νέου Λυκείου στο οικόπεδό του πρώην δημοτικού λαχανόκηπου.

Η αντίδραση του Δημήτρη Πουρσαϊτίδη στο αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στο Δημοτικό Συμβούλιο είναι απόλυτα ρεαλιστική. Εντελώς αντίθετη από την αντίδραση και τη δήλωση του προέδρου του τοπικού συμβουλίου των Κρηνίδων.

Ο Δημήτρης Πουρσαϊτίδης είπε:

«Η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας για μας ήταν αναμενόμενη. Ως τοπικό Συμβούλιο του Αμυγδαλεώνα κάναμε το χρέος μας. Αυτό έγινε με αφορμή το ότι στο χωριό μας υπάρχει κατάλληλο οικόπεδο για ένα καινούργιο σχολείο.

Σεβόμαστε την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου και δεν μαλώνουμε με κανέναν. Ευχαριστώ τους δημοτικούς συμβούλους που στήριξαν την πρότασή μας. Εκτιμώ ότι με την ανάπτυξη των τελευταίων ετών στον Αμυγδαλεώνα και την αύξηση των μονίμων κατοίκων του και με την απογραφή πληθυσμού του 2021, θα αποδειχθεί ότι ο Αμυγδαλεώνας πλησιάζει σε μόνιμους κάτοικους αυτούς των Κρηνίδων. Ίσως να τους ξεπερνά κιόλας».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου είναι έτοιμο αλλά δεν έχει λειτουργήσει ακόμη το ΚΕΠ του Αμυγδαλεώνα. Παραπέμπει στη διοίκηση του δήμου για το πότε θα λειτουργήσει και πότε θα γίνει η τελετή των εγκαινίων του.

Πιθανολογεί ότι η μη λειτουργία του ΚΕΠ σχετίζεται με την έλλειψη προσωπικού στο δήμο Καβάλας, πολύ περισσότερο τώρα που μόνιμοι υπάλληλοι με τη διαδικασία της κινητικότητας θέλουν να αποχωρήσουν για άλλες υπηρεσίες.  Όσο για το μνημείο αφιερωμένο στον ποντιακό ελληνισμό, είναι και αυτό έτοιμο.

Θα αποκαλυφθεί και θα εγκαινιαστεί μόλις το επιτρέψουν οι γενικότερες συνθήκες.

Διαβάστε επίσης