• 2 Μαΐου 2024,

Ο ρόλος της αγοράς στις 31 αφίξεις κρουαζιερόπλοιων στην Καβάλα

 Ο ρόλος της αγοράς στις 31 αφίξεις κρουαζιερόπλοιων στην Καβάλα

Ενημερωτική εκδήλωση για τον τουρισμό κρουαζιέρας στην Καβάλα πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στην αίθουσα του Επιμελητηρίου.

Βασικός ομιλητής ήταν ο σύμβουλος ανάπτυξης κρουαζιέρας (σύμβουλος των τοπικών φορέων) κ. Γιάννης Μπρας, ο οποίος παρουσίασε προτάσεις προκειμένου οι επιβάτες των κρουαζιερόπλοιων να μένουν στην περιοχή και στην πόλη.

Να περιηγούνται στο κέντρο και τελικά να μένουν ευχαριστημένοι από τα όσα θα συναντούν στην Καβάλα.

Η κ. Θυσιάδου και ο κ. Μπρας αναφέρθηκαν σε προοπτική αφίξεων 31 κρουαζιερόπλοιων το 2022. Από τις 6 Μαρτίου έως τις 15 Νοέμβρη. Αν αυτός ο αριθμός πλοίων επιβεβαιωθεί στην πράξη, θα πρόκειται για αφίξεις ρεκόρ. Ας μην ξεχνάμε ότι φέτος ήρθαν στην Καβάλα 3 κρουαζιερόπλοια, πέρσι 1. Στις καλές χρονιές, τα έτη 2014 και 2015, οι αφίξεις ήταν 26 και 22 αντίστοιχα.

Πλέον στόχος είναι να ξεπεραστούν ακόμη κι αυτές οι πολλές αφίξεις. Αναφέρθηκε επίσης ότι την Καβάλα την ευνοεί το ότι επανέρχεται στον τουρισμό κρουαζιέρας τόσο το λιμάνι της Κωνσταντινούπολης όσο και αυτό στο Κουσάντασι της Τουρκίας.

Ο κ. Δέμπας έθεσε τον συγκεκριμένο επόμενο στόχο των τοπικών φορέων.

Οι επιβάτες των κρουαζιερόπλοιων να μένουν στην πόλη και την περιοχή μέσω πακέτου ξεναγήσεων ή στοχευμένων εκδρομών. Αν οι 31 αφίξεις πλοίων το 2022 επιβεβαιωθούν τότε αναμένονται περισσότεροι από 20.000 επιβάτες. Κατά μέσο όρο κάθε πλοίο θα φέρνει στην πόλη και την περιοχή 745 επιβάτες. Η Καβάλα στοχεύει σε κρουαζιέρες μεσαίες ή και ακριβές.

Από την εισήγηση του κ. Μπρα προέκυψε ως αίτημα και προϋπόθεση για να μείνουν ευχαριστημένοι οι συγκεκριμένοι τουρίστες, να λειτουργεί η αγορά και τις Κυριακές. Υπάρχουν ήδη συζητήσεις με τον Εμπορικό Σύλλογο που περιγράφηκε να είναι θετικός.  Όπως επίσης να είναι ανοιχτά και τις Κυριακές (ή άλλες αργίες) τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι της περιοχής.

«Στόχος μας είναι ο τουρίστας που θα έρθει με το κρουαζιερόπλοιο στην Καβάλα να περάσει καλύτερα απ’ ότι περίμενε», είπε ο κ. Μπρας. Στην εκδήλωση μίλησαν (εκτός των προαναφερθέντων) ο Δήμαρχος Θόδωρος Μουριάδης, ο πρόεδρος της Δημωφέλειας κ. Τάκης Αγγελίδης αλλά και η εκπρόσωπος του κ. Μακάριου Λαζαρίδη, κ. Ευαγγελία Δρακονάκη. Η παρουσίαση της πρότασης έγινε σε δημοσιογράφους, μέλη της διοίκησης του επιμελητηρίου και ναυτιλιακούς πράκτορες.

Διαβάστε επίσης