Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα του

 Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα του

Μέσα σε ένα κλίμα ομόνοιας, ενότητας και αισιοδοξίας, ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας (Σ.Υ.Π.Ε.ΚΑ.) πραγματοποίησε την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας «για το καλό του καινούριου χρόνου», το μεσημέρι της Παρασκευής 19 Φεβρουαρίου 2021.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά, λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες της πανδημίας, οι οποίες δεν επέτρεψαν τη δια ζώσης πραγματοποίησή της με φυσική παρουσία.

Η κοπή της πίτας πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, παρουσία του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου, κ.κ. Στεφάνου και της Προέδρου του Συλλόγου Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, Φιλιππίας Κοχλιαρίδου, με περιορισμένο αριθμό ατόμων, ενώ διαδικτυακά παρακολουθούσαν οι εργαζόμενοι της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, με την αρωγή του Τμήματος Πληροφορικής.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου, κ.κ. Στέφανος ευλόγησε την βασιλόπιτα και ευχήθηκε σε όλους μία καλή κι ευλογημένη χρονιά, ενώ αναφέρθηκε και στον πρωτόγνωρο και πρωτοφανή τρόπο διεξαγωγής της τελετής, λόγω των υγειονομικών συνθηκών που επικρατούν αυτή την περίοδο.

Επεσήμανε ότι «από όλη αυτή τη διαδικασία θα έχουμε πολλά οφέλη, σε όλα τα επίπεδα, σε όλες τις μορφές, από τους μικρούς μέχρι τους μεγάλους φορείς, από τους ανθρώπους, τις οικογένειές μας, τα συστήματα της υγείας, την περιπλοκή των απόψεων, των θεμάτων και των προβλημάτων.

Η ευλογημένη αυτή στιγμή στο να ευλογήσουμε και να κόψουμε την καθιερωμένη πίτα δίνει την ευκαιρία να κάνουμε πάντοτε συνήθως μέσα μας/έξω μας, έναν απολογισμό με το τέλος του προηγούμενου χρόνου και πιστεύω ότι έχουμε να πούμε πολλά στους μεταγενεστέρους.

Να καταγράψουμε, να διαπιστώσουν την ομόνοιά μας, την ενότητά μας. Δυστυχώς εάν τους παραδώσουμε άλλα μηνύματα ούτε θα μας θυμούνται μετά για το πώς αντιμετωπίσαμε καταστάσεις και γεγονότα.

Σας εκφράζω γενικότερα την προσευχή της Εκκλησίας της τοπικής μας και του Αποστόλου Παύλου, να έχετε υγεία εσείς και οι οικογένειές σας και όσοι έχετε υποστεί μια διαδικασία με τα φαινόμενα αυτά δόξα στο Θεό να ξεφεύγει αμέσως και να φεύγει και είμεθα όλοι ενωμένοι για την κοινή πορεία μας για το κοινό μέλλον μας».

Στη συνέχεια χαιρετισμό απηύθυνε ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Κώστας Αντωνιάδης, ο οποίος, καλωσορίζοντας τον Σεβασμιώτατο, δήλωσε ότι «ίσως όμως αυτή η πανδημία που περνάμε μας κάνει καλύτερους ως ανθρώπους και να συνειδητοποιήσουμε αυτό που είπε και ο Σεβασμιώτατος ότι κάποια πράγματα που τα θεωρούσαμε αυτονόητα, τελικά δεν είναι. Αυτό που θέλω να ευχηθώ κι εγώ για το 2021 είναι να έχουμε μια καλή και δημιουργική χρονιά γεμάτη υγεία και ευλογία».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας ευχαρίστησε όλους τους εργαζόμενους στην ΠΕ Καβάλας για την αγαστή συνεργασία για το 2020, συμπληρώνοντας χαρακτηριστικά: «Ειλικρινά έχω τις καλύτερες εντυπώσεις για την εργατικότητά σας, το ήθος σας και την αγάπη να επιλύσετε προβλήματα των συμπολιτών μας στην ΠΕ Καβάλας και αυτό μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε το 2021.

Τέλος, να ευχαριστήσω και την Πρόεδρο και το ΔΣ του Συλλόγου Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας που πράγματι από την πρώτη στιγμή έδειξαν μια εμπιστοσύνη και μια αγάπη στο πρόσωπό μου και αυτή η αγάπη και η εμπιστοσύνη είχε σαν αποτέλεσμα να έχουμε μια άψογη συνεργασία προς όφελος όλων των υπαλλήλων.

Μ’ αυτές τις σκέψεις να σας ευχαριστήσω, να ευχηθώ κι εγώ με τη σειρά μου να έχουμε μια καλή, δημιουργική και γεμάτη υγεία χρονιά και να είμαστε ενωμένοι, να αντιμετωπίσουμε οτιδήποτε συμβεί στο μέλλον.

Γιατί με αγάπη, με ενότητα, συνεργασία και συναίνεση πράγματι μπορούμε να βγούμε νικητές. Εύχομαι να ξαναβρούμε την καθημερινότητά μας, να ξαναβρούμε τις ανθρώπινες σχέσεις μας, να ξαναβρούμε το χαμόγελό μας, μακριά από τις μάσκες».

Ακολούθησε η Πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, Φιλιππία Κοχλιαρίδου, η οποία τόνισε: «Νομίζω ότι τα είπατε όλα Σεβασμιώτατε, κύριε Αντιπεριφερειάρχη, αγαπητοί συνάδελφοι που μας παρακολουθείτε, να ευχαριστήσουμε τον πνευματικό μας πατέρα που είναι εδώ μαζί μας και ευλόγησε την πίτα μας.

Εγώ κρατάω τις ευχές σας Σεβασμιώτατε. Διεκόπη πολύ άσχημα η καθημερινότητά μας, όμως κι εμείς ως υπάλληλοι, ως άνθρωποι και με τη βοήθεια του Θεού εδώ κι έναν χρόνο περίπου, γιατί όπως είπατε ξεκίνησε πιο μπροστά στις άλλες χώρες κι εμείς παρακολουθούσαμε τα γεγονότα και νομίζαμε ότι ίσως δεν θα έρθει κοντά σε μας αυτή η κρίση, η επιδημία που έγινε πανδημία.

Είμαστε καθημερινά εδώ, στον αγώνα, στο καθήκον μας, ως θεματοφύλακες του δημοσίου συμφέροντος και βρισκόμαστε εδώ για τους πολίτες. Εμείς να ευχηθούμε ως Σωματείο υγεία, αγάπη, προκοπή κι ευημερία».

Παρέμβαση, μέσω του διαδικτύου, έκανε η Εκτελεστική Γραμματέας της ΠΑΜΘ, Ζωή Κοσμίδου η οποία μετέφερε τις ευχές και την εκτίμηση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ Χρήστου Μέτιου και εξέφρασε την αισιοδοξία και την ελπίδα ότι πρέπει να καταφέρουμε να προσαρμοστούμε, να προχωρήσουμε και να συνεχίσουμε για τα καλύτερα για τον τόπο μας.

Θετικές σκέψεις εξέφρασε και με την παρέμβασή του ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης ΠΑΜΘ, Κωστής Σιμιτσής επισημαίνοντας ότι τα πράγματα θα εξελιχθούν καλύτερα, τα μηνύματα που μας έρχονται είναι θετικά και ευχήθηκε «του χρόνου όλοι μαζί από κοντά να κόψουμε τη βασιλόπιτα».

Ακολούθησε η κοπή της βασιλόπιτας «Τυχερή» αναδείχθηκε η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της ΠΕ Καβάλας και το δώρο ήταν μία εικόνα της Παναγίας. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε κλήρωση για τους υπαλλήλους και σε έξι τυχερούς δόθηκαν δώρα (εικόνες, βιβλίο, κρασιά). Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τα μέλη του Σ.Υ.Π.Ε.ΚΑ. να ανταλλάσσουν κοινή ευχή για μία χρονιά με υγεία, ενότητα και συνεργασία.

(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

Διαβάστε επίσης