• 28 Μαρτίου 2024,

Τα έργα στις πλατείες, η συνεννόηση και όχι συνδιοίκηση με την αντιπολίτευση

 Τα έργα στις πλατείες, η συνεννόηση και όχι συνδιοίκηση με την αντιπολίτευση

Συνέντευξη τύπου για θέματα της τοπικής και δημοτικής επικαιρότητας έδωσε το μεσημέρι της Δευτέρας ο δήμαρχος Θόδωρος Μουριάδης.

Παρά το ότι αρχικά έγιναν ανακοινώσεις που αφορούν την οικονομική πλευρά του θέματος και έχουν σχέση και με το Δήμο Καβάλας και με τους δημότες του, στο τέλος της διαδικασίας ο κ. Μουριάδης μίλησε για τα θέματα που έτσι κι αλλιώς συζητιούνται στην πόλη αυτό το διάστημα.

Είδηση είναι -όπως ανακοινώθηκε και από το Δήμαρχο και από τους συνεργάτες του- ότι σύντομα θα βγει στον αέρα ο αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για μια γενναία παρέμβαση στην περιοχή της κεντρικής πλατείας.

Θα είναι ουσιαστικά μία προμελέτη των αλλαγών στην κεντρική πλατεία και θα περιλαμβάνει και άλλες όμορες περιοχές. Όπως για παράδειγμα η πλατεία Κονσουλίδη, οι δρόμοι γύρω από την κεντρική πλατεία, οι πεζόδρομοι μέχρι την πλατεία Καπνεργάτη και το νότιο τμήμα της κεντρικής πλατείας μέχρι τη θάλασσα.

Ο Δήμαρχος ανακοίνωσε ότι επανέρχονται τα σχέδια για να κατασκευαστεί υπόγειου πάρκινγκ στη Ροδόπη. Μετά όμως την εξασφάλιση τροπολογίας από τη Βουλή, μία τροπολογία που θα βοηθήσει ώστε να επαναλειτουργήσει ο υπέργειος χώρος στάθμευσης.

Ανακοινώθηκε επίσης ότι ξεπεράστηκαν τα σοβαρά γραφειοκρατικά προβλήματα προηγούμενων ετών και έτσι σύντομα θα λήξει η εκκρεμότητα που εμποδίζει το έργο στην πλατεία Καπνεργάτη να ξεκινήσει.

Σε ερώτηση για τις σχέσεις του με την αντιπολίτευση είπε ότι δεν συνδιοικεί αλλά μίλησε για διαδικασία συνεννόησης με τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης. Μία ακόμη φορά τόνισε ότι ασκείται πίεση προς τον Περιφερειάρχη να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ και να χρηματοδοτηθεί το έργο ενεργειακής αναβάθμισης του Γυμνασίου-Λυκείου Κρηνίδων. Στη συνέχεια θα προωθηθεί ίδιο έργο για τα δύο σχολεία στην περιοχή Φλωρεξ.

Ο Θόδωρος Μουριάδης υποσχέθηκε ασφαλτόστρωση στην οδό Σαππαίων μόλις ανοίξει ο δρόμος μπροστά από το παλιό νοσοκομείο. Κάτι που προβλέπει να γίνει τον μήνα Απρίλιο. Υπενθύμισε μείωση η απαλλαγή ανταποδοτικών τελών ευπαθών κοινωνικά ομάδων: χαμηλοσυνταξιούχων-  μονογονεϊκών οικογενειών- μακροχρόνια ανέργων και ΑΜΕΑ.

Η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων λήγει στις 5 Μαρτίου.

Εξήγησε ότι οι ειδοποιήσεις που έλαβαν καβαλιώτες για απλήρωτες κλήσεις της Δημοτικής Αστυνομίας (έτη 2004 έως 2017) είναι μόνο ειδοποιήσεις. Δήλωσε ότι αυτό έπρεπε να γίνει καθώς λογοδοτούν και είναι υπεύθυνοι για ενέργειες που δεν έγιναν σε αυτές τις κλήσεις οι δημοτικοί υπάλληλοι.

Ανακοινώθηκε η ευκαιρία ρύθμισης χρεών προς το Δήμο Καβάλας έως 100 δόσεων και για επιχειρήσεις και για φυσικά πρόσωπα.

Στο πλαίσιο του νόμου 4764 του 2020. Οι αιτήσεις γίνονται μόνο ηλεκτρονικά σε πλατφόρμα του κράτους και όποιος υπαχθεί στην ευκαιρία των 100 δόσεων γλυτώνει τις προσαυξήσεις.

Για το αίτημα του τοπικού συμβουλίου του Αμυγδαλεώνα κατασκευής και λειτουργίας νέου λυκείου είπε ότι ο ίδιος και η παράταξη του συμφωνούν μόνο αν πρόκειται για ένα μεγάλο και σύγχρονο ειδικό σχολείο. Λύκειο στην περιοχή υπάρχει κι είναι στις Κρηνίδες, είπε ο κ. Μουριάδης.

Διαβάστε επίσης