• 19 Απριλίου 2024,

Ο Τάκης Βαμβακίδης στην Καβάλα για μία ακόμη πρεμιέρα

 Ο Τάκης Βαμβακίδης στην Καβάλα για μία ακόμη πρεμιέρα

Ο γνωστός ηθοποιός Τάκης Βαμβακίδης διατηρεί εδώ και καιρό στενές σχέσεις με την Καβάλα μέσω του Ομίλου Πόντιων Χορευτών. Επανέρχεται στην πόλη μας καθώς την επιλέγει για μία ακόμη πρεμιέρα δικού του έργου. Ουσιαστικά πρόκειται για μια κωμωδία που κρατά ζωντανή την ποντιακή διάλεκτο, αλλά και τον ποντιακό πολιτισμό.

Ο Τάκης Βαμβακίδης παραχώρησε χθες συνέντευξη τύπου ευρισκόμενος στο χώρο του Ομίλου Πόντιων Χορευτών κι έχοντας δίπλα του καλούς φίλους, επικεφαλής των οποίων ήταν ο πρόεδρος του Ομίλου Χρήστος Ορφανίδης. Η παράσταση έχει τον τίτλο «Γόβα παρθένα» σε κείμενο του Δημήτρη Πιπερίδη. Στο έργο εμφανίζεται ο Τάκης Βαμβακίδης, σε ειδικό ρόλο guest star ο Τρύφωνας Σαμαράς αφού η καταγωγή του κομμωτή είναι από τον Πόντο, ο Αλέξης Παρχαρίδης, η Έρικα Νικολαΐδου, ο Γιάννης Ξενιτόπουλος και η Ίνα Τσικοπούλου.

Δύο παραστάσεις θα δοθούν την Κυριακή, το απόγευμα και το βράδυ, στο δημοτικό κινηματοθέατρο ΟΣΚΑΡ. Προπώληση εισιτηρίων γίνεται ήδη στο κατάστημα ΜΙΚΕΛ – Δοϊράνης 32, Γενική Ταχυδρομική – Δοϊράνης 14, Οπτικά Μαρία Λεμονίδου – Ερυθρού Σταυρού 1.

Ο πρόεδρος του Ομίλου Πόντιων Χορευτών Χρήστος Ορφανίδης θυμήθηκε ότι η προηγούμενη πρεμιέρα του Τάκη Βαμβακίδη πραγματοποιήθηκε στην Καβάλα και σε συνεργασία με τον Όμιλο. Ευχαρίστησε τον κ. Βαμβακίδη για την εμπιστοσύνη που δείχνει στον καβαλιώτικο φορέα. Ευχαρίστησε τον Δήμο Καβάλας για τη συμπαράσταση στο εγχείρημα και κάλεσε τους συμπολίτες του να παρακολουθήσουν τη θεατρική παράσταση. Μάλιστα, στην παράσταση εμπλέκονται και μέλη του Ομίλου με ποικίλου τρόπους, τους οποίους θα κατανοήσουν οι θεατές που θα παρακολουθήσουν το έργο.

Ο Τάκης Βαμβακίδης δήλωσε πως είναι ένας ακόμη στρατιώτης του Ομίλου Πόντιων Χορευτών Καβάλας. Υποσχέθηκα, σημείωσε, να κάνω την πρεμιέρα στην Καβάλα και τηρώ την δέσμευσή μου. Εξήγησε ότι η προσπάθειά του και η συγκεκριμένη παράσταση έχει δύο στόχους. Αφενός την αντίσταση προκειμένου να μη χαθεί η ποντιακή διάλεκτος – παράδοση και αφετέρου την ανάδειξη του ταλέντου του συγγραφέα Δημήτρη Πιπερίδη.

«Οι άνθρωποι του Πόντου μ’ αγαπούν. Ζω διαφορετικά με αυτή την αγάπη», παρατήρησε ο κ. Βαμβακίδης, εννοώντας ότι με τις συγκεκριμένες παραστάσεις ανταποδίδει την αγάπη που εισπράττει.

Διαβάστε επίσης