• 24 Απριλίου 2024,

Οι Καβαλιώτες της Νέας Υόρκης στα εγκαίνια της έκθεσης των Φιλίππων (φωτογραφίες)

 Οι Καβαλιώτες της Νέας Υόρκης στα εγκαίνια της έκθεσης των Φιλίππων (φωτογραφίες)

Η Εφορία Αρχαιοτήτων Καβάλας και το Γενικό Προξενείο Ελλάδας στη Νέα Υόρκη εγκαινίασαν την Τρίτη 8 Ιανουαρίου φωτογραφική έκθεση αφιερωμένη στο προστατευόμενο μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς των Φιλίππων. Με μεγάλη χαρά η κ. Δαδάκη και ο κ. Λυχούνας, που ταξίδεψαν από την Καβάλα στη Νέα Υόρκη, είδαν την έκθεση να υποστηρίζεται από το δραστήριο σύλλογο Καβαλιωτών της μεγάλης αμερικάνικης πόλης.

Υπάρχουν μάλιστα και σχετικές αναρτήσεις στην ιστοσελίδα του συλλόγου όπου οι Καβαλιώτες της Νέας Υόρκης γράφουν: «Ως  Φιλιππίσιοι και Καβαλιώτες της Νέας Υόρκης είμαστε κατενθουσιασμένοι, αφού καλωσορίσαμε μια καταπληκτική ομάδα αρχαιολόγων οι οποίοι παρουσιάζουν μια υπέροχα οργανωμένη ενημερωτική έκθεση».

Οι Καβαλιώτες της Νέας Υόρκης απευθύνουν πρόσκληση σε όλους τους Έλληνες που διαμένουν στην αμερικάνικη πόλη, αλλά και ειδικότερα τους Καβαλιώτες, ώστε να επισκεφθούν την έκθεση. Στις φωτογραφίες που δημοσιεύουμε εμφανίζονται οι παριστάμενοι στην τελετή εγκαινίων, μεταξύ των οποίων ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στην Αμερική Κώστας Κούτρας, η κ. Δαδάκη και ο κ. Λυχούνας, καθώς και ο Ντιν Ευκαρπίδης δημοσιογράφος στη Νέα Υόρκη με καταγωγή από τη δημοτική ενότητα Φιλίππων. Ο κ. Ευκαρπίδης είναι αντιπρόεδρος του συλλόγου των Καβαλιωτών. Στα εγκαίνια της έκθεσης ήταν επίσης και ο κ. Φιλιππίδης, πρόεδρος του συλλόγου και πρόεδρος της Πανμακεδονικής Αμερικής όπως και ο επιχειρηματίας Κώστας Μάστορας.

Το κλίμα που επικράτησε στη διάρκεια της εκδηλώσεως ήταν πολύ όμορφο. Η τελετή των εγκαινίων, ήταν κατά γενική ομολογία η καλύτερη προβολή, η καλύτερη διαφήμιση, προκειμένου η προσέλευση του κοινού να συνεχίσει να είναι αυξημένη. Η έκθεση, σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό της διοργάνωσης, θα διαρκέσει έως τις 4 Φεβρουαρίου. Φιλοξενείται στο κτήριο του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη.  Φημολογείται ότι η έκθεση θα μεταφερθεί και σε άλλες πόλεις της Αμερικής.

Διαβάστε επίσης