• 20 Απριλίου 2024,

Ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος πάλι στους Φιλίππους

 Ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος πάλι στους Φιλίππους

Στο ραδιόφωνο της ΠΡΩΙΝΗΣ μίλησε χθες ο σκηνοθέτης Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος που έρχεται με την παράσταση «Θεσμοφοριάζουσες» στο Φεστιβάλ Φιλίππων, την Τετάρτη 18 και την Πέμπτη 19 Ιουλίου. Μίλησε για τις σχέσεις του με την Καβάλα, τη συνεργασία του με το Θοδωρή Γκόνη αλλά και για την παράσταση που προετοιμάσθηκε και παρουσιάζεται ήδη σε διάφορα σημεία της χώρας.

Ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος δήλωσε στην ΠΡΩΙΝΗ: «Οι Θεσμοφοριάζουσες του Αριστοφάνη είναι μία από τρεις γυναικείες κωμωδίες του αρχαίου ποιητή. Ο Αριστοφάνης αγαπούσε τις γυναίκες. Στο κείμενο υπάρχουν σημεία που θυμίζουν έντονα το σήμερα. Συνεργάζομαι με μια φουρνιά σαραντάρηδων ηθοποιών αλλά και με νεότερα αξιόλογα παιδιά.

Ήθελα κι επεδίωξα ώστε τα μέλη του χορού να παίζουν και μουσικά όργανα. Κι αυτή τη φορά με ενδιέφερε να διαπιστώσω εάν αντέχει ακόμη και σήμερα το κείμενο του Αριστοφάνη. Πιστεύω ότι αντέχει. Άρα ανεβάζω παράσταση κρατώντας το έργο και χωρίς διασκευές».

Μιλώντας για το αρχείο θέατρο των Φιλίππων ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος το χαρακτήρισε ως ένα από τα ωραιότερα. «Μ’ αρέσει να παρουσιάζουμε παραστάσεις στους Φιλίππους», δήλωσε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε ότι διατηρεί όμορφες αναμνήσεις από του Φιλίππους. Κατέληξε μνημονεύοντας την άριστη συνεργασία του με το Θοδωρή Γκόνη.

 

Διαβάστε επίσης