• 3 Μαΐου 2024,

Ο Ξενοφών Κροκίδης διαπίστωσε ανοργανωσιά στη διαδικασία του ΕΟΔΥ

 Ο Ξενοφών Κροκίδης διαπίστωσε ανοργανωσιά στη διαδικασία του ΕΟΔΥ

Μία ακόμη συνέντευξη στο ραδιόφωνο της Πρωινής έδωσε το πρωί της Τετάρτης ο συμπολίτης γιατρός- που εργάζεται στο Νοσοκομείο Καβάλας- Ξενοφώντας Κροκίδης.

Και αυτή τη φορά σχολίασε τις πρόσφατες εξελίξεις σχετικά με τον κορωνοϊό.

Αναφέρθηκε σε ανοργανωσιά, εννοούσε τις δράσεις του ΕΟΔΥ στην Καβάλα. Λέγοντας ειδικότερα ότι τα τεστ που έγιναν από τον ΕΟΔΥ μέχρι τώρα δεν έχουν σχέση με τα τεστ που ζήτησε με την ανακοίνωση του ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας.

Η ανοργανωσιά στην οποία επικεντρώθηκε αναφέρονταν -όπως καταλάβαμε- σε καταστάσεις συνωστισμού στη διάρκεια της πραγματοποίησης των πρόσφατων τεστ. Τόσο αυτών την Τρίτη όσο και των τεστ το περασμένο Σάββατο.

Η άποψη του Ξενοφώντα Κροκίδη είναι ότι ο ΕΟΔΥ δεν θα πρέπει να κάνει τα τεστ στο κέντρο της πόλης αλλά να πηγαίνει ο ίδιος δηλαδή τα συνεργεία του στις γειτονιές.  Εκεί όπου χρειάζεται οι εξετάσεις να γίνουν.

Για την γενικότερη κατάσταση στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας -από πλευράς κρουσμάτων κορωνοϊού- ο κ. Κροκίδης είπε ότι κατά την εκτίμηση του το αποκορύφωμα του προβλήματος η περιοχή μας το πέρασε. «Αυτά που ήταν να βγουν θετικά, βγήκαν» είπε χαρακτηριστικά για τους εργαζόμενους στη βιομηχανία κρέατος. Τόνισε επίσης ότι όπου εντοπίζονται κρούσματα κορωνοϊού δεν θα πρέπει οι υπόλοιποι πολίτες να αντιμετωπίζουν τους φορείς του ιού ρατσιστικά. Να μην υπάρχουν τόνισε, φαινόμενα στιγματισμού.

Τέλος ζήτησε από αυτούς που διαπιστώθηκε ότι έχουν τον ιό να παραμείνουν πραγματικά σε καραντίνα τις ημέρες που χρειάζεται και να μην κυκλοφορούν στους δρόμους.

 

Διαβάστε επίσης