• 21 Μαΐου 2024,

Υπό διαμόρφωση νέος κανονισμός λαϊκών αγορών

 Υπό διαμόρφωση νέος κανονισμός λαϊκών αγορών

Ένας νέος κανονισμός για τη λειτουργία των λαϊκών αγορών του Δήμου Καβάλας προετοιμάζεται.

Την αρχική απόφαση έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο. Στη συνέχεια συγκροτήθηκε διαπαραταξιακή επιτροπή με επικεφαλής τον αντιδήμαρχο Απόστολο Μουμτζάκη.

Στην επιτροπή μετέχουν μεταξύ άλλων οι δημοτικοί σύμβουλοι Καλπακίδης- Μαυρίδης και Καλανταριδης.

Τουλάχιστον δύο φορές η επιτροπή συνεδρίασε και όπως λέγεται έχει καταλήξει στην πρότασή της για μία καινούργια διαδικασία λειτουργίας των λαϊκών αγορών. Ο νέος κανονισμός ήταν το θέμα συνάντησης που έγινε το απόγευμα της Τρίτης στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου. Εκεί η διαπαραταξιακή επιτροπή συζήτησε τις προτάσεις της με τους εμπόρους και παραγωγούς λαϊκών αγορών.

Μία πρώτη διαφορά που ανακύπτει και προς το παρόν δεν διευθετείται έχει σχέση με τη διαφωνία παραγωγών αγροτικών προϊόντων και των εμπόρων λαϊκών αγορών. Άπαντες ζητούν πάγκους μεγαλύτερων μέτρων. Ακόμα κι αν συμφωνηθεί να γίνει, η αλλαγή δημιουργεί άλλο πρόβλημα στη λαϊκή αγορά της Καβάλας καθώς με μεγαλύτερους πάγκους ο χώρος δεν είναι αρκετός για όλους τους πωλητές. Κατά πάσα πιθανότητα τη συγκεκριμένη σημαντική λεπτομέρεια του νέου κανονισμού θα κληθεί να ταχτοποιήσει το δημοτικό συμβούλιο. Πάντως με την ευκαιρία διαπιστώνεται μία παλιά και σταθερή διαφωνία μεταξύ των παραγωγών και των εμπόρων, γεγονός αναμενόμενο. Ο νέος κανονισμός που προετοιμάζεται θα αφορά κανονική λειτουργία της λαϊκής αγοράς. Αυτής στην Καβάλα και στις Κρηνίδες. Όχι την ειδική περίοδο που διανύουμε όπου ισχύουν και στις λαϊκές αγορές μέτρα πρόληψης κορωνοϊού.

Ένα από τα θέματα που στην ίδια επιτροπή συζητιούνται είναι αυτό της λαϊκής στην Καλαμίτσα. Η επιτροπή φέρεται να την επιθυμεί αλλά ως εναλλακτική τοποθεσία της κεντρικής ενώ οι παραγωγοί την ζητούν αλλά σε διαφορετική μέρα και όχι Σάββατο. Είναι με λίγα λόγια σα να ζητούν στην πόλη της Καβάλας να υπάρχει δύο λαϊκές την εβδομάδα και όχι μία.

Διαβάστε επίσης