• 20 Απριλίου 2024,

Όχι γκρίνια και μίρλα

 Όχι γκρίνια και μίρλα

 

Διαβάζω στα κοινωνικά δίκτυα αλλά ακούω και πολλούς συμπολίτες να διαμαρτύρονται, άλλοτε με θυμό κι άλλοτε με ειρωνεία, για την -αναμενόμενη έτσι κι αλλιώς- ταλαιπωρία που προκαλούν τα έργα που ξεκίνησαν στην πλατεία Kαπνεργάτη.

Ακόμη δεν άρχισε καλά – καλά το μεγάλο αυτό έργο που θα ομορφύνει την πόλη, θα αυξήσει την κίνηση στα εμπορικά καταστήματα της περιοχής και θα προσελκύσει περισσότερο κόσμο και επισκέπτες στο κέντρο, και ξεκίνησε η γνωστή αφόρητη ελληνική γκρίνια.

Ας αφήσουμε τα αυτοκίνητά μας στο σπίτι και ας χρησιμοποιήσουμε, για όσο διάστημα χρειαστεί, τα ποδαράκια μας, ή τις δημόσιες συγκοινωνίες. Αν π.χ. η ζήτηση για την αστική συγκοινωνία αυξηθεί, το αστικό, ΚΤΕΛ θα αναγκασθεί να αυξήσει κι εκείνο τον αριθμό των δρομολογίων του και την συχνότητά τους.

Βέβαια το συγκεκριμένο θέμα μοιάζει λίγο με το γνωστό γρίφο η κότα έκανε το αυγό η το αυγό την κότα.

Δηλαδή θα μπορούσε το ΚΤΕΛ να πυκνώσει από τώρα τα δρομολόγιά του και με μια σχετική διαφημιστική καμπάνια (με τη συμπαράσταση και του δήμου) να γίνει αυτό γνωστό στους καβαλιώτες ώστε να προσελκυσθούν στη χρήση των αστικών λεωφορείων.

Δυστυχώς η νοοτροπία μας, που την καλλιεργήσαμε εδώ και πολλά χρόνια, μας οδηγεί να παίρνουμε τα αυτοκίνητά μας στο κέντρο και να προκαλούμε τα γνωστά κυκλοφοριακά προβλήματα που ταλανίζουν την Καβάλα εδώ και δεκαετίες.

Υπομονή, αγαπητοί συμπολίτες. Υπομονή και κατανόηση. Κάτι καλό πάει να γίνει. Ένα έργο που θα αναβαθμίσει όχι μόνον την περιοχή όπου εξελίσσονται τώρα οι εργασίες αλλά και ολόκληρο το κέντρο της πόλης μας.

Υπομονή λοιπόν και όχι γκρίνια και μίρλα.

Θόδωρος Θεοδωρίδης

Διαβάστε επίσης