Οι 5 τελικοί για την Energean Kavala BC

 Οι 5 τελικοί για την Energean Kavala BC

Πέντε αγωνιστικές απέμειναν για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος της Α2 κατηγορίας και η  Energean Kavala BC έχει 5 τελικούς μπροστά της.

Οι τρεις είναι εκτός έδρας.  Το Σάββατο θα παίξει στην έδρα του Διαγόρα Δρυοπιδέων ενώ ακόμη εκτός θα αντιμετωπίσει τον Εθνικό που ήδη έχει υποβιβαστεί και την Καρδίτσα.

Στην έδρα της η ομάδα του Ανδρέα Καραπιπερίδη θα παίξει με το Ψυχικό και τον Αμύντα.

Λογικά το πιο δύσκολο παιχνίδι είναι αυτό που έρχεται το Σάββατο με το Διαγόρα Δρυοπιδέων. Την ίδια μέρα  ο Κόροιβος Αμαλιάδας που πέτυχε μεγάλη νίκη επί του Ηρακλή Θεσσαλονίκης την αγωνιστική που πέρασε θα παίξει  στον Ιπποκράτη Κω που έχει 38 βαθμούς.   Ο Απόλλων Πάτρας με 35 βαθμούς όσους και ο Κόροιβος θα παίξει εκτός έδρας με το Μαρούσι που επίσης καίγεται για τους βαθμούς της νίκης, έχοντας 34.    Η Ευρώπη Πευκοχωρίου με 34 βαθμούς αγωνίζεται στο Ψυχικό που είναι αυτή τη στιγμή στους 37.

Είναι σίγουρα μια ακόμη κρίσιμη αγωνιστική.  Το ζητούμενο για το Καβαλιώτικο συγκρότημα είναι μια μεγάλη νίκη εκτός έδρας.   Λογικά βάση των εμφανίσεων που έχει κάνει στο «Αλεξάνδρα Δήμογλου»  το τελευταίο χρονικό διάστημα μπορεί να κερδίσει Ψυχικό και Αμύντα αν και θα είναι δυο πολύ δύσκολα ματς.

Αν είχε γρήγορα τον κοινοτικό

Μετά τη φυγή του Γκαμπερόνι αν έπαιζε πιο γρήγορα ο Σίμας Μπουντερλεβίτσιους ίσως η Ενωση  να είχε καλύτερη τύχη.  Η απόφαση του ΑΣΕΑΔ άργησε και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να παίξει  σε πολλά ματς χωρίς κοινοτικό.  Εδώ βέβαια μέτρησε και η επιλογή του Μίτροβιτς το καλοκαίρι που παρά το γεγονός ότι ήρθε στην Καβάλα από σπουδαίο πρωτάθλημα και από ομάδα Α1 της πατρίδας του, δεν μπόρεσε να προσαρμοστεί και να δώσει το κάτι παραπάνω στην ομάδα που τον περίμενε πως και πως.

Αν είχε αποκτηθεί ο Λεϊμάνις που είχε προταθεί η κάποιος άλλος παίκτης(είχαν ακουστεί ο Ντούβνιακ και ο Λάανε) ίσως από την αρχή η μοίρα αυτής της ομάδας να ήταν διαφορετική.  

Η  βαθμολογία στις θέσεις παραμονής.

  1. Κόροιβος 35 (10-15)
    12. Απόλλων Πάτρας 35 (10-15)
    13. Ευρώπη Πευκοχωρίου 34 (9-16)
    14. Μαρούσι 34 (9-16)
  2. Καβάλα 33 (8-17)
    16. Εθνικός 26 (1-24) (Έχει υποβιβαστεί)

 

 

 

Διαβάστε επίσης