Οι διαβεβαιώσεις που δόθηκαν στη διάρκεια της συνάντησης της δημοτικής ομάδας της κ. Δήμητρας Τσανάκα

 Οι διαβεβαιώσεις που δόθηκαν στη διάρκεια της συνάντησης της δημοτικής ομάδας της κ. Δήμητρας Τσανάκα

Το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης η κ. Δήμητρα Τσανάκα κάλεσε την ομάδα της σε συνάντηση.

Σε μια χαλαρή συζήτηση μεταξύ ούζου και μεζέ. Από τις δηλώσεις της κ. πρώην Δημάρχου προκύπτει ότι είναι ικανοποιημένη από την ανταπόκριση και τη συζήτηση.

Ως είδηση ξεχωρίζει το ότι η ομάδα δεν είναι δεδομένη για κανέναν εκτός αυτής και το ότι Αναστασία Ιωσηφίδου και Σωτήρης Παπαδόπουλος δήλωσαν (παρουσία όλων) ότι θα επιδιώξουν να συνεννοηθούν μεταξύ τους.

Η συνέντευξη της κ. Τσανάκα

Ερ: Κάποιοι λένε ότι η παράταξη δε θα έχει συνέχεια μόλις τελειώσει η τρέχουσα θητεία ενώ κάποιοι υποστηρίζουν ότι πρέπει να συνεχίσει την πορεία της. Φαίνεται ότι υπάρχει κάποιος προβληματισμός;

Απ: Προβληματισμό και διαφορετικό έχουμε όλοι μας. Έτσι κρατήθηκε αυτή η ομάδα και ζωντανή και ενωμένη αφήνοντας τον καθέναν να έχει την άποψη του και τους προβληματισμούς του. Δεν είναι ανάγκη να συμφωνούμε σε όλα τα πράγματα όλοι μας. Σ` ένα βασικό που συμφωνήσαμε (στη διάρκεια της συνάντησης μας την Πέμπτη) όμως ήταν ότι πρώτον είμαστε πολύ υπερήφανοι στην ομάδα μας. Είναι ηλίου φαεινότερο μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι είναι μια ομάδα η οποία έχει απαντήσεις και τεχνογνωσία και γνωρίζει και μπορεί να έχει την πολυτέλεια να κάνει μια αντιπολίτευση που να μην είναι στείρα, να έχει και ναι, να έχει και όχι, να έχει παρόν, να έχει και μέλλον. Εμείς έχουμε διοικήσει με αποτέλεσμα να είμαστε στη δύσκολη θέση εάν κάτι δεν θέλουμε να το ψηφίσουμε να το σκεφτούμε δυο φορές, γιατί θα μας πούνε οι άλλοι: «Εσείς πως το κάνατε αυτό, τα ίδια τα κάνατε και εσείς».

Ερ: Είναι μεγάλη υπόθεση να έχει πέντε ετών εμπειρία και μάλιστα πρόσφατη. Είναι ένα σχολείο αυτό το πράγμα.

Απ: Βέβαια. Εσείς γνωρίζετε καλά τι σημαίνει να διοικείς ένα Δήμο με Επίτροπο πάνω από το κεφάλι σου. Αυτό ήταν πάρα πολύ σημαντικό γιατί αναγκαστικά πηγαίναμε με το γράμμα του νόμου. Με αυτό τον τρόπο μάθαμε και πολλά.

Ερ: Στη συνάντηση ήταν όλοι όσοι περιμένατε, υπήρχαν αδικαιολόγητοι απόντες;

Απ: Όχι για μένα αδικαιολόγητος απών δεν υπήρχε κανένας. Ένας ήταν ο Πέτρος Πετρόπουλος ο οποίος έχει κάποια προβλήματα αλλά επανέρχεται. Ο δεύτερος ήταν ο Μπάμπης ο Δράκος ο οποίος για να είμαι ειλικρινής δεν περίμενα ότι θα έρθει. Γιατί ο Μπάμπης ο Δράκος βρίσκεται σε μια πολύ δύσκολη θέση κομματικά. Εμείς κομματικά δεν είμαστε ίδιοι μέσα στην ομάδα. Από τη μια λοιπόν είναι κομματική η θέση του Δράκου και από την άλλη έχει μπροστά του εκλογές.  Επομένως είναι πάρα πολύ προσεκτικός και σκέφτεται διαφορετικά. Όλοι οι υπόλοιποι ήμασταν εκεί. Ο Καλανταρίδης που έλειπε μου το είχε πει ότι θα λείπει,  φεύγει διακοπές και φυσικά με το καλό να πάει και να γυρίσει. Δεν έλειπε κανένας άλλος.

Ερ: Η είδηση βγήκε;

Απ: Η είδηση είναι ότι όλοι είμαστε ενωμένοι και αποφασισμένοι στο εξής: Επειδή ακούμε διάφορα ονόματα και επειδή ενδεχομένως μερικοί μπορεί να νομίζουν ότι αυτή την ομάδα την έχουνε στο τσεπάκι τους, να μην το σκέφτονται έτσι, γιατί αυτή η ομάδα έχει δουλέψει πέντε χρόνια, μεταξύ μας έχουμε περάσει πολλά. Ενδεχομένως και μαλώσαμε και διαπληκτιστήκαμε και κοντραριστήκαμε αλλά αυτό το γεγονός ότι δουλέψαμε πέντε χρόνια μαζί και τώρα τα δυο τουλάχιστον και παραπάνω που θα πάμε στην αντιπολίτευση μας κάνει να θεωρούμε ότι κανένας δεν πρέπει να μας έχει δεδομένους και σίγουρος. Ο μόνος που πρέπει να μας έχει δεδομένους και σίγουρους είναι  όποιος βγει μέσα από την ομάδα.

Ερ: Ήσασταν ανάμεσα σε δυο ανθρώπους που θα ήθελαν να παίξουν αυτό το ρόλο, το Σωτήρη Παπαδόπουλο και την Αναστασία Ιωσηφίδου.

Απ: Βεβαίως οι οποίοι χθες διαβεβαίωσαν όλους εμάς από την ομάδα ότι θα προσπαθήσουνε σε κάποια φάση να τα βρούνε μεταξύ τους αν τελικά και οι δυο κατεβούν υποψήφιοι. Θα προσπαθήσουν να τα βρουν μεταξύ τους και ότι δεν θα διχάζουν την ομάδα. Αυτό δεν ξέρω αν θα πραγματοποιηθεί γιατί εμένα τα ματάκια μου έχουνε δει πολλά αλλά σαν πρόθεση που ακούστηκε αυτό το πράγμα, δεν το θεωρούσαμε αυτό στο μυαλό μας σίγουρο, είναι καλό. Μπορεί να φταίει και ο χαρακτήρας αυτών των παιδιών γιατί είναι σημαντικό. Ο χαρακτήρας παίζει πολύ μεγάλο ρόλο που θεωρούν ότι πρέπει μαζί να πάμε.

Ερ: Φαίνεται ότι υπάρχει ενδιαφέρον για το «Διόνυσο» από μια επενδυτική ομάδα μεταξύ των οποίων υπάρχουν και Καβαλιώτες.

Απ: Νομίζω ότι είναι η ίδια ομάδα η οποία υπήρχε και επί δικής μας θητείας. Με είχανε πλησιάσει, είχαμε συζητήσει πολλές φορές. Ευχαρίστως να το πάρουν, να μην γκρεμίσει. Για την εποχή του ήταν καταπληκτικό και σε πολύ προνομιακή θέση. Από την Πολεοδομία και την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, μιλάει ότι είναι για Αγροτουρισμό. Προορίζεται το κτήριο για Αγροτουρισμό. Αυτό πρέπει να το λάβουμε υπόψη τους. Μάλιστα οι επενδυτές ήταν έτοιμοι να φωτίσουν και το κομμάτι της Εγνατίας που περνάει από δίπλα και φανταστείτε τι καταπληκτικό θέαμα θα είναι. Επιπλέον θυμάμαι εκείνη την εποχή τι τους είχα πει, κάντε τον ένα όροφο δωμάτια και τον άλλον όροφο κάντε τον μια ωραία αίθουσα για εστιατόριο ή καφετέρια.

Ερ: Γιατί δεν προχώρησε τότε; Μήπως για τον Αγροτουρισμό που είπατε;

Απ: Όχι μόνο για αυτό. Μην ξεχνάτε ότι πρέπει να γίνουν στατικές μελέτες. Το κτίριο έχει περάσει από πυρκαγιά.  Επομένως ότι έχει περάσει από πυρκαγιά πρέπει να πάει σε μελέτη στατικότητας. Είχαν πει ότι εμείς θα το κάνουμε αυτό. Μακάρι να έρθει αυτή η ομάδα και να είναι μια σοβαρή ομάδα. Δε ξέρω αν είναι ίδια με εκείνη την εποχή. Εκείνη την εποχή ενδιαφερόταν αυτοί που είχαν κάνει μπουτίκ ξενοδοχείο μέσα στον Άγιο Νικόλαο. Βλέποντας εμείς το αποτέλεσμα αυτουνού του ξενοδοχείου είπαμε ότι οι άνθρωποι πρέπει να είναι σοβαροί γιατί γινόταν πολύ ωραίο το μικρό ξενοδοχείο. Οπότε μακάρι…

Διαβάστε επίσης