Οι εκδηλώσεις που εγκρίθηκαν στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου

 Οι εκδηλώσεις που εγκρίθηκαν στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου

Στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου επρόκειτο να συζητηθούν και να εγκριθούν τα ακόλουθα θέματα που αφορούν στην πραγματοποίηση εκδηλώσεων:

*Ο Δήμος Καβάλας συμμετέχει και φέτος στην εκδήλωση της Λευκής Νύχτας που συνδιοργανώνουν στην αγορά της Καβάλας την Παρασκευή 10 Μαΐου 2019, η ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ, ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας και το Επιμελητήριο Καβάλας. Η πετυχημένη διοργάνωση στόχο έχει να ενισχύσει και να στηρίξει την τοπική αγορά ν’ αυξήσει το αγοραστικό ενδιαφέρον και να προσελκύσει επισκέπτες από όμορες περιοχές αλλά και ξένους τουρίστες. Επίκεντρο των εκδηλώσεων θα είναι η κεντρική πλατεία Ελευθερίας, οι πεζόδρομοι και ολόκληρο το ιστορικό εμπορικό κέντρο της πόλης. Το συνολικό κόστος της συμμετοχής του Δήμου Καβάλας στις παραπάνω εκδηλώσεις ανέρχεται στο ποσό των 3.965,28 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ

*Ο Δήμος Καβάλας, η Ιερά Μητρόπολη Φ.Ν.Θ. και το Μουσικό Σχολείο Καβάλας από τις 10 έως τις 14 Μαΐου 2019συνδιοργανώνουν για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στην πόλη της Καβάλας εκδηλώσεις προς τιμήν του Αποστόλου Παύλου με τίτλο «Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη καρδία…». Το συνολικό κόστος της συμμετοχής του Δήμου Καβάλας στις παραπάνω εκδηλώσεις ανέρχεται στο ποσό των 8.421,90€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ

*Ο Δήμος Καβάλας και ο Ποντιακός Σύλλογος Ζυγού «Ο Υψηλάντης» διοργανώνουν τις ετήσιες πολιτιστικές εκδηλώσεις του συλλόγου που θα πραγματοποιηθούν στις 5 Μαΐου 2019 (Κυριακή του Θωμά) με την αναπαράσταση του Ποντιακού Γάμου. Στην εκδήλωση συμμετέχουν δέκα πολιτιστικοί σύλλογοι με τα χορευτικά τους συγκροτήματα ενώ για μια ακόμη χρονιά θα παρασκευαστεί και θα διατεθεί σε όλους τους προσκεκλημένους το παραδοσιακό κεσκέκ. Το κόστος της συμμετοχής του Δήμου Καβάλας ανέρχεται στο συνολικό ποσό των 1.532,64 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

* Ο Δήμος Καβάλας σε συνεργασία με το  Σ.Ε.Β.Α.Σ Καβάλας και την ΑΜΚΕ Επιστημονική Ομάδα Οψόμεθα εις Φιλίππους και υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητρόπολης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου και του ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΑΝ.ΜΑΚ.ΘΡΑΚ., διοργανώνει Ημιμαραθώνιο αγώνα δρόμου 21χλμ με την επωνυμία Διεθνής Ημιμαραθώνιος Στα Βήματα του Αποστόλου Παύλου την Κυριακή 19 Μαΐου 2019. Στο πλαίσιο της παραπάνω διοργάνωσης θα πραγματοποιηθούν και δυο ακόμη εκδηλώσεις : 1. Πεζοπορία πολιτών στην αρχαία Εγνατία οδό στις 18 Μαΐου 2019 και 2. Παιδικός Αγώνας 1000 μέτρων την Κυριακή 19 Μαΐου 2019.Το κόστος της συμμετοχής του Δήμου Καβάλας στην παραπάνω διεθνή αθλητική διοργάνωση ανέρχεται στο συνολικό ποσό των 3.911,40 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

*Ο Δήμος Καβάλας και το Ωδείο Νεάπολις την Τετάρτη 9 Μαΐου 2019 συνδιοργανώνουν μουσική εκδήλωση στο αρχαιολογικό μουσείου Καβάλας. Το Καβαλιώτικο κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει μια συναυλία διαφορετική από τις συνηθισμένες! Ο Καβαλιώτης πιανίστας Πάρης Τσίρτσης, πολύ αξιόλογος μουσικός και καθηγητής του ωδείου «Νεάπολις», θα προσφέρει μια βραδιά ηλεκτρονικής μουσικής, ερμηνεύοντας τόσο έργα δικά του όσο και έργα των JeanMichel-Jarre και Βαγγέλη Παπαθανασίου (του γνωστού Vangelis).Το κόστος της συμμετοχής του Δήμου Καβάλας στην παραπάνω μουσική εκδήλωση ανέρχεται στο συνολικό ποσό των 875,00 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

*Ο Δήμος Καβάλας και η Κρητική Αδελφότητα Καβάλας συνδιοργανώνουν εκδήλωση στις 4 Μαΐου 2019 στο Δημοτικό Κήπο για τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Ελευθερίου Βενιζέλου. Στη διάρκεια της εκδήλωσης που αποτελεί απόδοσης τιμής προς τον μεγάλο πολιτικό άντρα της νεότερης Ελλάδας θα συμμετέχουν δυο χορωδίες (ΜΑΚΕΔΟΝΙΣΕΣ και ΡΙΖΙΤΕΣ), ενώ θα χορέψουν τα χορευτικά τμήματα της Κρητικής Αδελφότητας Καβάλας. Το κόστος της συμμετοχής του Δήμου Καβάλας στην παραπάνω εκδήλωση ανέρχεται στο συνολικό ποσό των 1897,00 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

*Ο Δήμος Καβάλας και η Πολιτιστική Στέγη Κρηνίδων συνδιοργανώνουν στις 9 Μαΐου 2019 στην Τοπική Κοινότητα Κρηνίδων της Περιφερειακής Ενότητας Φιλίππων το ετήσιο πανηγύρι με τον τίτλο «Σεργιάνι στην παράδοση» προς τιμή του πολιούχου προστάτη της ενορίας του Αγίου Χριστοφόρου. Στην εκδήλωση συμμετέχουν τα τμήματα χορού, χορωδίας και μουσικής του συλλόγου όπως επίσης και πολιτιστικοί σύλλογοι από τη Δημοτική Ενότητα Φιλίππων και την Καβάλα. Το κόστος της συμμετοχής του Δήμου Καβάλας στην παραπάνω εκδήλωση ανέρχεται στο συνολικό ποσό των 800,00 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

*Ο Δήμος Καβάλας και ο Πολιτιστικός Αθλητικός Σύλλογος Ποντίων Νέας Καρβάλης στο πλαίσιο της επετείου μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού συνδιοργανώνουν στις 11 Μαΐου 2019 στο πολυκέντρο της Νέας Καρβάλης εκδήλωση τιμής και μνήμης με τη συμμετοχή των τμημάτων του συλλόγου. Στόχος της εκδήλωσης είναι η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση όλων, μεμονωμένων πολιτών και συλλογικών φορέων, πάνω στο μεγάλο ζήτημα της Ποντιακής Γενοκτονίας που φέτος συμπληρώνει 100 χρόνια. Το κόστος της συμμετοχής του Δήμου Καβάλας στην παραπάνω εκδήλωση ανέρχεται στο συνολικό ποσό των 500,00 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

*Ο Δήμος Καβάλας και ο Σύνδεσμος Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών συνδιοργανώνουν από τις 17/05 έως και τις 24/05/2019 τον 5ο Καλλιτεχνικό Μάϊο που θα φιλοξενηθεί στη Δημοτική Καπναποθήκη. Η διοργάνωση αυτή που αποτελεί τη σοβαρότερη εικαστική διοργάνωση της πόλης φιλοδοξεί να καθιερωθεί ως ετήσιος εικαστικός θεσμός. Παρουσιάζει στο κοινό της Καβάλας αποκλειστικά έργα σύγχρονης τέχνης. Ο τίτλος της φετινής διοργάνωσης είναι: «Ο Δρόμος ως Χώρος και Τόπος».

Το κόστος της συμμετοχής του Δήμου Καβάλας στην παραπάνω εκδήλωση ανέρχεται στο συνολικό ποσό των746,00€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

 

Διαβάστε επίσης