• 24 Απριλίου 2024,

Οι εκδηλώσεις που θα γίνουν στην Καβάλα και χθες εγκρίθηκαν από το Δημοτικό Συμβούλιο

 Οι εκδηλώσεις που θα γίνουν στην Καβάλα και χθες εγκρίθηκαν από το Δημοτικό Συμβούλιο

*Ο Δήμος Καβάλας και ο Σύλλογος Αρχαίας Ελληνική Φιλοσοφίας «συν Αθηνά», συνδιοργανώνουν στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας μια πολύ ενδιαφέρουσα ημερίδα στις 10 Νοεμβρίου 2018 με θέμα: ΟΝΤΟΛΟΓΙΑ – ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΡΜΕΝΙΔΗ ΣΤΟΝ ΕΠΙΚΟΥΡΟ με ομιλητές τους καθηγητές: Σωκράτη Δεληβογιατζή, Καθηγητή Φιλοσοφίας ΑΠΘ, Γιάννη Μαρκόπουλο, Καθηγητή Φιλοσοφίας ΑΠΘ, Γιώργο Σκουλά, Καθηγητής Πολιτικών Επιστημών ΠΑΜΑΚ. Το συνολικό κόστος της παραπάνω εκδήλωση ανέρχεται στο συνολικό ποσό των 593,00 €.

*Ο Δήμος Καβάλας έχει την χαρά και την τιμή να φιλοξενεί μια ακόμα μεγάλη και σημαντική αθλητική διοργάνωση, τους Διεθνείς Αγώνες Κολύμβησης Πρωταγωνιστικών Κατηγοριών με την επωνυμία «ΦΙΛΙΠΠΕΙΑ 2018». Οι αγώνες θα φιλοξενηθούν στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του Δημοτικού Κλειστού Κολυμβητηρίου και διοργανώνονται με την υποστήριξη του καβαλιώτικου ναυταθλητικού σωματείου Ο.Θ.Α.Κ. (Όμιλος Θαλασσίων Αθλημάτων Καβάλας).

Στους αγώνες που θα διαρκέσουν δύο μέρες,3 και 4 Νοεμβρίου 2018, αναμένεται να συμμετάσχουν περισσότεροι από 500 αθλητές από την Ελλάδα, τις χώρες της Βαλκανικής και την Κύπρο. Το συνολικό κόστος της παραπάνω διοργάνωσης ανέρχεται στο συνολικό ποσό των1.696,5 €.

*Ο Δήμος Καβάλας και η Ένωση Αθλητικών Σωματείων ΣΕΓΑΣ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης θα φιλοξενήσουν στην πόλη μας μια συνάντηση εργασίας διοικητικών και τεχνικών παραγόντων του ΣΕΓΑΣ στη διάρκεια της οποίας θα συζητηθούν οι στόχοι της Ομοσπονδίας για την επόμενη χρονιά όπως επίσης και η διοργάνωση αθλητικών εκδηλώσεων που θα διοργανωθούν στην πόλη της Καβάλας.Το συνολικό κόστος της παραπάνω διοργάνωσης ανέρχεται στο συνολικό ποσό των 736,00 €.

*Ο Δήμος Καβάλας και ο Αθλητικός Όμιλος Αντισφαίρισης «ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ» διοργανώνουν το 1οOpen Πρωτάθλημα Αντισφαίρισης στα νέα γήπεδα στις κατηγορίες αγοριών και κοριστών κάτω των 12- 14 ετών και 16 ετών το διήμερο 3 και 4 Νοεμβρίου 2018. Στους αγώνες αναμένεται να συμμετάσχουν περισσότερα από 200 παιδιά από την Καβάλα και τις όμορες περιοχές.Το συνολικό κόστος της διοργάνωσης ανέρχεται στο συνολικό ποσό των 1.588,59 €.

*Ο Δήμος Καβάλας και ο Αθλητικός Σύλλογος Μαχητικών τεχνών Καβάλας συνδιοργανώνουν στις 4/11/2018 στο Κλειστό Αθλητικό Κέντρο Καλαμίτσας «Αλεξάνδρα Δήμογλου» ένα διεθνούς επιπέδου φεστιβάλ αγώνων στο οποίο αναμένεται να συμμετάσχουν περισσότερα από 200 άτομα (από τη Βουλγαρία και πολλές πόλεις της Ελλάδας) ενώ μαζί με τους προπονητές και τους συνοδούς ο αριθμός των ατόμων που θα επισκεφθούν την Καβάλα θ’ αγγίξει τα 300 περίπου άτομα. Στόχος της διοργάνωσης είναι να προάγει το αθλητικό ιδεώδες στην πόλη και αυτή καθαυτή η διοργάνωση να καθιερωθεί ως μια από τις σημαντικότερες αθλητικές διοργανώσεις πολεμικών τεχνών που διεξάγοντα στην Καβάλα. Το συνολικό κόστος της παραπάνω διοργάνωσης ανέρχεται στο ποσό των 731,1€.

*Ο Δήμος Καβάλας και το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών του Δήμου Καβάλας στο πλαίσιο του Παγκόσμιας Ημέρας Εξάλειψης της βίας κατά των Γυναικών θα συνδιοργανώνουν στις 24 Νοεμβρίου στην Πλατεία Καπνεργάτη ανοιχτή ενημερωτική εκδήλωση για την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και την παρουσία των δράσεων του Κέντρου. Θα διανεμηθεί έντυπο πληροφοριακό υλικό, αναμνηστικά μπαλόνια, θα γίνεται ενημέρωση στους πολίτες για το έργο που επιτελεί το Κέντρο και θα υπάρχουν θεατρικά δρώμενα. Το συνολικό κόστος της παραπάνω διοργάνωσης ανέρχεται στο ποσό των1.296,68 €.

*Ο Δήμος Καβάλας και το ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών) συνδιοργανώνουν το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο «Διδακτικής, Παιδαγωγικής και Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών», που θα διεξαχθεί στις εγκαταστάσεις του ΤΕΙ ΑΜΘ από τις 23 έως τις 25 Νοεμβρίου 2018. Ο σκοπός του συνεδρίου είναι η παρουσίαση σύγχρονων προσεγγίσεων στην εκπαιδευτική πράξη, καθώς επίσης και η ευαισθητοποίηση των εκπαιδευτικών σε θέματα διδακτικής και αξιοποίησης των τεχνολογιών της πληροφορικής και των επικοινωνιών ως μέσο ενίσχυσης της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Η έλλειψη αντίστοιχων συνεδρίων στην περιοχή μας βοηθάει πολύ στην ενημέρωση των δασκάλων, αλλά και των καθηγητών της δευτεροβάθμιας, αλλά και της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης σε σύγχρονα θέματα διδακτικής και παιδαγωγικής. Στόχος της οργανωτικής επιτροπής είναι η καθιέρωση του συνεδρίου σε ετήσια βάση.

Το συνολικό κόστος της παραπάνω διοργάνωσης ανέρχεται στο ποσό των 3.800,5 €.

*Ο Δήμος Καβάλας και η Θρακική Εστία Καβάλας συνδιοργανώνουν το 11ο Πολιτιστικό Διήμερο με τίτλο: «Ότι μας ενώνει: Οι ρίζες μας, οι τόποι μας». Η εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 24 και 25 Νοεμβρίου 2018 και εντάσσεται στον επετειακό εορτασμό των 100 χρόνων από τη σύσταση του Δήμου Καβάλας ως Νομικού Προσώπου αναμένεται να αποτελέσει σημαντικό σταθμό στα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής. Το συνολικό κόστος της παραπάνω διοργάνωσης ανέρχεται στο ποσό των 536,00 €.

*Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός» στην προσπάθεια προσέγγισης των λιλιπούτειων φίλων της ξεκίνησε τη λειτουργία ομάδας φιλαναγνωσίας για παιδιά της Γ’, Δ’, Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού με τίτλο: «Ονειροκουβαλητές σε δράση».

Οι συναντήσεις πραγματοποιούνται στο παιδικό τμήμα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης με συχνότητα δεκαπενθήμερου και διάρκεια έως και τον μήνα Μάρτιο του 2019. Η όλη δράση θα ολοκληρωθεί στο σύνολό της με μία μεγάλη γιορτή που θα πραγματοποιηθεί στις 2 Απριλίου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου. Το συνολικό κόστος της παραπάνω διοργάνωσης ανέρχεται στο ποσό των 1.500 ευρώ περίπου.

*Ο Δήμος Καβάλας και ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Kavalatino» συνδιοργανώνουν στις 15 Νοεμβρίου ενημερωτική εκδήλωση για την προώθηση της Λατινοαμερικάνικης κουλτούρας. Η εκδήλωση που θα έχει ελεύθερη είσοδο θα περιλαμβάνει ομιλίες σχετικές με τους χορούς της Λατινικής Αμερικής, επίδειξη και εκμάθηση χορών Λατινοαμερικάνικης προέλευσης, συνοδευόμενα από την αντίστοιχη μουσική. Το συνολικό κόστος της παραπάνω εκδήλωση ανέρχεται στο ποσό των 1.024,00 €.

(Σε όλα τα ποσά έχει υπολογιστεί ο ΦΠΑ).

Διαβάστε επίσης