• 25 Απριλίου 2024,

Οι εργατικές κατοικίες δεν θα κατασκευαστούν στην Πέρνη

 Οι εργατικές κατοικίες δεν θα κατασκευαστούν στην Πέρνη

Πριν από 15 περίπου χρόνια το κράτος δια του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας είχε εξαγγείλει την κατασκευή εργατικών κατοικιών σε οικόπεδο 4 περίπου στρεμμάτων στην Πέρνη.

Ανάμεσα στο χωριό της Πέρνης και την Πετροπηγή. Τελικά το σχέδιο δεν υλοποιήθηκε ποτέ. Κι όχι μόνο αυτό αλλά την προηγούμενη εβδομάδα η απόφαση για την παραχώρηση του οικοπέδου ανακλήθηκε. Άρα το σχέδιο δεν αναβλήθηκε, όπως κάποιοι ίσως πίστευαν, αλλά ματαιώθηκε οριστικά.

Εκείνα τα χρόνια ο Νομός Καβάλας πρόβαλε γενικά την ανάγκη κατασκευής εργατικών κατοικιών, προβάλλοντας τη σε βάρος του αδικία σε σχέση με τέτοια έργα σε όμορους νομούς. Τότε ή λίγο αργότερα είχαν παραδοθεί σε δικαιούχους τα εργατικά σπίτια κοντά στην Ελευθερούπολη και είχε εξαγγελθεί συνέχεια στην Πέρνη. Μεσολάβησαν τα μνημόνια, η κατάργηση του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας και τόσα άλλα οικονομικά και πολιτικά γεγονότα που όλα έπαιξαν το ρόλο τους στην συγκεκριμένη υπόθεση.

Η απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης αναφέρει:

«Ανακαλούμε τη με αριθμό πρωτ. 8622/30-9-2008 απόφαση του Γενικού Γραμματέα Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης περί δωρεάν και κατά κυριότητα παραχώρησης διαθέσιμου οικόπεδου που περιλαμβάνεται στο ΟΤ Τ8, εμβαδού 3755,54 τμ συνοικισμού Πέρνης της ΠΕ Καβάλας, στον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (πρώην Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας) για κοινωφελή σκοπό (ανέγερση εργατικών κατοικιών), βάσει των διατάξεων του άρθρου 123 παρ 10 του Αγροτικού Κώδικα, όπως έχει τροποποιηθεί καθώς δεν έχει υλοποιηθεί ο σκοπός της παραχώρησης όπως όφειλε σύμφωνα με την απόφαση παραχώρησης.

Τα παραπάνω διαθέσιμα κοινόχρηστα οικόπεδα επανέρχονται στο αρχικό ιδιοκτησιακό καθεστώς. Το Υποθηκοφυλακείο Καβάλας παρακαλείται να προχωρήσει στην ακύρωση της μεταγραφής της παραπάνω απόφασης παραχώρησης.

Κάθε ενδιαφερόμενος έχει δικαίωμα μέσα σε αποκλειστική προθεσμία τριάντα (30) ημερών από την ημερομηνία που περιήλθε η απόφαση ανάκλησης στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Διεύθυνση Διαχείρισης Ακίνητης Περιουσίας, Δεστούνη 2 και Αχαρνών 381 Αθήνα, να προσβάλλει την απόφαση αυτή με προσφυγή στην παραπάνω Διεύθυνση, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 8 του Ν. 3200 / 55.

Ο Δήμος Νέστου στον οποίο κοινοποιείται η παρούσα απόφαση ανάκλησης, παρακαλείται να την αναρτήσει στους χώρους ανακοινώσεων του Δήμου, διαβιβάζοντάς μας το αποδεικτικό ανάρτησης».

Διαβάστε επίσης