• 29 Μαρτίου 2024,

Οι καφεζυθοπώλες δημιουργούν αποκριάτικη ατμόσφαιρα στο κέντρο της πόλης

 Οι καφεζυθοπώλες δημιουργούν αποκριάτικη ατμόσφαιρα στο κέντρο της πόλης

Το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου Καφεζυθοπολών Καβάλας προετοιμάζει μία διήμερη δράση στο κέντρο της πόλης καθώς ανταποκρίνεται θετικά σε σχετική πρόσκληση του Εμπορικού Συλλόγου.

Έχουμε ήδη αναφέρει στην Πρωινή την πρωτοβουλία του Εμπορικού Συλλόγου για μεγάλες εκπτώσεις στα μαγαζιά το διήμερο 28 και 29 Φεβρουαρίου. Εκείνες τις μέρες στην πόλη της Καβάλας θα υπάρχουν πολλοί φιλοξενούμενοι, θα βρίσκονται στην Καβάλα λόγω των εκδηλώσεων στη γειτονική Ξάνθη.

Οι εκδηλώσεις στην Ξάνθη κορυφώνονται την Κυριακή 1η Μαρτίου. Ο Εμπορικός Σύλλογος που είχε την αρχική ιδέα, απευθύνθηκε στο σωματείο Καφεζυθοπωλών. Ζήτησε από αυτό οι επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος να συμμετάσχουν στην εκδήλωση των δύο ημερών. Ζήτησε συγκεκριμένα να δημιουργήσουν στο κέντρο της πόλης μία αποκριάτικη ατμόσφαιρα. Το σωματείο ανταποκρίθηκε θετικά. Όχι μόνο προετοιμάζει εκδηλώσεις αλλά τις χρηματοδοτεί κιόλας!

Αυτή η πρωτοβουλία του σωματείου δείχνει ότι έχει αποφασίσει να παίξει ενεργό ρόλο στα γεγονότα στο κέντρο της πόλης όταν οι γνωστότεροι και μεγάλοι τοπικοί φορείς δεν επαρκούν με την συμμετοχή και τη βοήθειά τους. Σε αυτές τις περιπτώσεις θα αναλαμβάνουν δράση οι ίδιοι οι καφεζυθοπώλες μέσω του σωματείου τους.

Το σωματείο θα χρηματοδοτήσει στο κέντρο της πόλης διάφορες δράσεις που θα αφορούν όλο το κέντρο και θα περιλαμβάνουν και δημιουργική απασχόληση των παιδιών. Την Παρασκευή το μεσημέρι και το απόγευμα όπως επίσης και το Σάββατο (όλη την ημέρα) επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Καβάλα Θα διοργανώσουν live και αποκριάτικα πάρτι.

Υπάρχει μάλιστα το ενδεχόμενο το Σάββατο  29 Φεβρουαρίου οι καφεζυθοπώλες να προσκαλέσουν τους καβαλιώτες και όσους εκείνη την περίοδο θα είναι στην πόλη σε ένα μεγάλο αποκριάτικο πάρτυ που θα γίνει στην κεντρική πλατεία. Σε όλες αυτές τις δράσεις που προετοιμάζονται πολύ προσεκτικά θα συμμετέχει και ο Δήμος Καβάλας.

Μία εβδομάδα νωρίτερα στην Καβάλα Θα υπάρχει επίσης αποκριάτικο κλίμα και εορταστική ατμόσφαιρα λόγω πραγματοποίησης της γνωστής αλφαβητοπαρέλασης.

Διαβάστε επίσης