• 5 Μαΐου 2024,

Οι καφεζυθοπώλες έκαναν την τακτική γενική συνέλευση τους

 Οι καφεζυθοπώλες έκαναν την τακτική γενική συνέλευση τους

Τακτική γενική συνέλευση πραγματοποίησε το απόγευμα της Τετάρτης στο χώρο της ομοσπονδίας επαγγελματιών και βιοτεχνών το σωματείο τον Καφεζυθοπωλών του Νομού Καβάλας. Η προσέλευση ήταν ικανοποιητική,  οι παρόντες ήταν περίπου 30 από τα μέλη του σωματείου.

Το σωματείο είναι σχετικά καινούργιο,  προσπαθεί να οργανωθεί και να σταθεί στα πόδια του ακολουθώντας όλα όσα προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία. Το ξεκίνημα και σε αυτή την περίπτωση είναι δύσκολο αλλά τα μηνύματα που λαμβάνει η διοίκηση του σωματείου από τα μέλη είναι σίγουρα ενθαρρυντικά.

Ένα από αυτά τα ενθαρρυντικά μηνύματα -ίσως το κυριότερο των τελευταίων μηνών- η συμμετοχή των μελών στη γενική συνέλευση. Ας μη ξεχνάμε ότι διανύουμε περίοδο αιχμής για τα καταστήματα εστίασης αλλά οι υπεύθυνοι των επιχειρήσεων πιστεύουν στο σωματείο, αφιερώνουν χρόνο σε αυτό.

Στη διάρκεια της συνέλευσης έγινε αναλυτική συζήτηση για παλιές και νέες δράσεις του διοικητικού συμβουλίου του σωματείου, απολογισμός πεπραγμένων και αναλυτική ενημέρωση των μελών για όσα έκανε στους φορείς και τις υπηρεσίες η διοίκηση του σωματείου.

Συζητήθηκαν για παράδειγμα οι συναντήσεις με την Αστυνομική Διεύθυνση, τον Οργανισμό Λιμένα ακόμα και η συμφωνία των προηγούμενων μηνών με τη διοίκηση του δήμου από την οποία υπήρξε μείωση των τελών για την χρήση κοινόχρηστων χώρων δηλαδή των τραπεζοκαθισμάτων. Λόγω επικαιρότητας συζητήθηκε και το θέμα του «Φεστιβάλ φαγητού», η διαφωνία του σωματείου και άλλων φορέων της αγοράς με τον διοργανωτή και την ανάμιξη της ομάδας εθελοντών Action Team.

Η συζήτηση στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης συνεχίστηκε μέχρι τις 11:00 το βράδυ και περισσότερο δυναμωμένο από όλους βγήκε το ίδιο το σωματείο.  Όσον αφορά τις εξελίξεις στο θέμα του φεστιβάλ φαγητού, μέχρι και χθες το μεσημέρι υπήρχαν μόνο οι δηλώσεις και οι ανακοινώσεις των δημοτικών παραγόντων και καμία αλλαγή ουσιαστική επί των γνωστών δεδομένων.

Διαβάστε επίσης