• 30 Απριλίου 2024,

Οι Καβαλιώτες αγοράζουν συνεχώς χειρουργικές μάσκες!

 Οι Καβαλιώτες αγοράζουν συνεχώς χειρουργικές μάσκες!

Η πρόεδρος του φαρμακευτικού συλλόγου Καβάλας Σίσσυ Ρακιντζή μίλησε στο ραδιόφωνο της Πρωινής για την αυξημένη κίνηση το τελευταίο διάστημα σε όλα τα φαρμακεία του Νομού Καβάλας.

Πρόκειται για τις συνέπειες της εποχιακής γρίπης που φαίνεται ότι τώρα τον Φεβρουάριο «απλώνεται» ακόμη περισσότερο. Οι φαρμακοποιοί αλλά και οι γιατροί έχουν προβλέψει την επέκταση του φαινομένου, εκτιμούν ότι τα δεδομένα της γρίπης φέτος είναι σε γενικές γραμμές ίδια με τα δεδομένα προηγούμενων αντίστοιχων περιόδων.

Ένα σημείο στο οποίο υπάρχει μία διαφορετική συμπεριφορά του κόσμου – κάτι που ισχύει για τις πρώτες μέρες του Φλεβάρη- έχει σχέση με τις χειρουργικές μάσκες. Ο κόσμος τις ζητά και τις αγοράζει συνεχώς.

Πάλι οι φαρμακοποιοί εκτιμούν ότι πρόκειται για μία αντίδραση αναμενόμενη,  μία ζήτηση στις χειρουργικές μάσκες που ικανοποιείται καθώς υπάρχει επάρκεια στα φαρμακεία.

Όπως και στον συνεταιρισμό φαρμακοποιών Καβάλας. Οι χειρουργικές μάσκες -οι πιο φθηνές- κοστίζουν τριάντα λεπτά οι δύο.  Πάντα υπάρχουν και ακριβότερες. Υπάρχει παράδειγμα ενισχυμένη μάσκα στα 3 ευρώ. Αν κάποιος ψάξει, είναι πιθανό να βρει κι ακόμη πιο ακριβές. Πάντως ο κόσμος στη μεγάλη του πλειοψηφία αγοράζει τις πιο φθηνές.

Τα κεντρικά φαρμακεία στην πόλη της Καβάλας δίνουν τις περισσότερες σε αυτούς που έχουν άρρωστο σπίτι τους. Ουρές στα φαρμακεία της Καβάλας εντοπίζονται συχνά αλλά συνήθως σε αυτά που εφημερεύουν ή διανυκτερεύουν. Όλα τα άλλα κλασικά προϊόντα που έχουν σχέση με τη γρίπη (αναλγητικά, αποσυμφορητικά κτλ)  παρουσιάζουν αύξηση στη ζήτηση.

Οι φαρμακοποιοί εξηγούν ότι η ζήτηση αυτή είναι σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.

Η κ. Σίσσυ Ρακιτζή που μίλησε στο ραδιόφωνο της Πρωινής είπε ότι οι πολίτες ζητούν και χρησιμοποιούν προληπτικά τις χειρουργικές μάσκες.  Πολλές φορές ο κόσμος τις προτιμά τις εμπιστεύεται με τα όσα βλέπει -ακούει και διαβάζει.

Αυξημένη ζήτηση φέτος υπάρχει και στα αντιγριπικά εμβόλια. «Αυτά προσφέρουν την καλύτερη πρόληψη και όχι οι μάσκες» λένε όσοι ξέρουν. Σύμφωνα με την κ. Σίσσυ Ρακιτζή οι αλλαγές στη θερμοκρασία, οι αλλαγές στον καιρό επιδεινώνουν την κατάσταση με την γρίπη αφού από το πολύ κρύο βρεθήκαμε σε μία περίοδο με σχεδόν ανοιξιάτικες θερμοκρασίες  ενώ από χθες ο χειμώνας επανήλθε.

Διαβάστε επίσης