• 7 Μαΐου 2024,

Οι κινέζοι μπορούν να χτίσουν ένα Νοσοκομείο μέσα σε 7 ημέρες και δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τον Κοροναϊό ;

 Οι κινέζοι μπορούν να χτίσουν ένα Νοσοκομείο μέσα σε 7 ημέρες και δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τον Κοροναϊό ;

Οι μπουλντόζες έχουν πιάσει δουλειά !

Οι Κι­νέ­ζοι θα κα­ταρ­ρί­ψουν το ρε­κόρ ε­πί SARS ό­ταν έ­χτι­σαν νο­σο­κο­μεί­ο σε 7 η­μέ­ρες! Φο­βού­νται α­να­τα­ρα­χές α­πό τα ε­κα­τομ­μύ­ρια που έ­χουν μπει σε κα­ρα­ντί­να μέ­σα στις ί­διες τους τις πό­λεις!

Τρι­πλό μι­σθό θα πά­ρουν οι ερ­γά­τες που α­πα­σχο­λού­νται στο ερ­γο­τά­ξιο – μα­μούθ.

Πά­νω α­πό 1.200 άν­θρω­ποι με πυ­ρε­τό ε­πι­σκέ­φθη­καν νο­σο­κο­μεί­α της πό­λης Σια­ο­γκάν κο­ντά στην Γου­χάν.

Μου κάνει φοβερή εντύπωση που οι Κινέζοι θα καταφέρουν μέσα σε 7 ημέρες να χτίσουν ένα νέο Νοσοκομείο και δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τον Κοροναϊό που έχει προκαλέσει κόκκινο συναγερμό σε όλη την χώρα ;

Νομίζω ότι τελικά η κατάσταση είναι πιο σοβαρή από όσο νομίζουμε εμείς εδώ στην Ελλάδα και ίσως θα πρέπει όλοι να την αντιμετωπίσουμε με μεγαλύτερη ανησυχία.

Το Νοσοκομείο που θέλουν να χτίσουν οι Κινέζοι είναι στην πόλη Γουχάν εκεί όπου έχουν εκδηλωθεί τα περισσότερα κρούσματα και θα λειτουργεί αποκλειστικά μόνο για όσουν νοσούν από τον συγκεκριμένο ιό.

Εμείς εδώ στην Ελλάδα δεν μπορούμε να χτίσουμε ένα τέτοιο Νοσοκομείο ούτε σε 17 χρόνια !

Και το χειρότερο είναι ότι ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζεται αυτή η κατάσταση δείχνει ότι αυτός ο ιός θα ταλαιπωρεί για αρκετό καιρό του Κινέζους.

Δεν είναι κάτι που θα κάνει τον κύκλο του και θα φύγει.

Είναι ο πρώτος ιός που βάζει σε καραντίνα 40 εκατ. ανθρώπους.

Δύσκολα τα πράγματα.

Εμένα πάντως , για να κάνουμε και λίγο χιούμορ όταν άκουσα πρώτη φορά για τον ΚοροναΙό θυμήθηκα τον μεγάλο μπασκεμπολίστα Κορωνιό του Παναθηναϊκού αν δεν κάνω λάθος που ένα φεγγάρι έπαιξε και στην Ένωση της Α1.

 

Με καλό καιαρό φαίνεται ότι θα μας αφήσει ο Γενάρης που είχε αρκετά χαμηλές θερμοκρασίες , είναι αλήθεια , αλλά όχι Σκανδιναβίας που μας υποσχόταν.

Ήταν θερμοκρασίες πολύ λογικές για την εποχή την οποία διανύουμε.

Αν εξαιρέσουμε την αστάθεια της σημερινής Δευτέρας που μπορεί να φέρει και βροχές μετά το μεσημέρι και ο καιρός αυτής της εβδομάδας θα είναι πολύ καλός.

Είμαστε πανέτοιμοι για τον Φλεβάρη τον οποίο δεν θα κρύβω οτι περιμένουμε πως και πως να Φλεβίσει.

Καλημέρα και καλή εβδομάδα.

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

Διαβάστε επίσης