μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

Θα συνεχιστούν χωρίς να πτοούνται από τον επικείμενο Φεβρουάριο, οι εκδηλώσεις για τις βασιλόπιτες του νέου έτους. Το ΤΕΕ ΑΜ θα κόψει τη βασιλόπιτα του την Παρασκευή το βράδυ στο Marine. Το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου κόβει βασιλόπιτα ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας. Η εκδήλωση θα γίνει στον Μπάτη, ίσως ενισχυθεί με βραβεύσεις γιατρών που πρόσφατα συνταξιοδοτήθηκαν.

 

Ετοιμάζεται ένα ακόμη μεγάλο κατάστημα στην Καβάλα. Πρόκειται για το Γιουσκ, το οποίο θα λειτουργήσει στο χώρο του πρώην Συνεταιρισμού Υδραυλικών Καβάλας. Το πολλών τετραγωνικών μέτρων κατάστημα βρίσκεται στο Περιγιάλι. Οι εργασίες για να ετοιμαστεί το Γιουσκ είναι καθημερινές. Ημέρα εγκαινίων η 6η του Φλεβάρη.

 

Συνεδρίαση εξπρές για το Τριμελές Καβάλας την περασμένη Παρασκευή. Στο πινάκιο μόνο 7 υποθέσεις. Σε 4 δόθηκαν αναβολές. 1 παραγράφηκε και δύο δίκες έγιναν. Η συνεδρίαση του Τριμελούς ξεκίνησε λίγο μετά τις 9 το πρωί και τέλειωσε μέσα σε περίπου 40 λεπτά!

 

Γνωρίζουμε ότι το διοικητικό συμβούλιο του Επιμελητηρίου θα συνεδριάσει εντός της εβδομάδας. Δεν γνωρίζουμε πότε συνεδρίασαν ή θα συνεδριάσουν οι περιβόητες ομάδες εργασίας. Ούτε φυσικά ξέρουμε το θέμα των συναντήσεων- συνεδριάσεων αυτών των ομάδων. Η παράταξη Ζησίμου με ανακοίνωση της ισχυρίστηκε ότι οι ομάδες εργασίας δεν συνεδριάζουν ποτέ!

 

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων πραγματοποιεί ημερίδες σε όλη την Ελλάδα για τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ). Μια από τις ημερίδες θα γίνει στην πόλη μας, στο ξενοδοχείο Λούσυ. Η ημερίδα θα γίνει στις 11 Φεβρουαρίου.

 

Με ομιλία του νέου της προέδρου η προς το παρόν κρατική ΔΕΔΑ ΑΕ υπόσχεται έναρξη του έργου της τον Σεπτέμβρη. Είναι το έργο κατασκευής του δικτύου οικιακού φυσικού και στην Καβάλα. Δεν έχει αποσαφηνιστεί τι ακριβώς περιλαμβάνει για την πόλη μας. Ούτε φαίνεται να επιδιώκουμε μια αναλυτική ενημέρωση. Ότι είναι να γίνει, ας γίνει. Όσο λίγο κι αν είναι για την Καβάλα. Μόλις οριστικά αντιληφθούμε την αδικία, θα αρχίσουμε να ελπίζουμε για το… δεύτερο ημίχρονο των εργασιών. Που κανείς δεν ξέρει πότε θα γίνουν αφού δεν έχουν προγραμματιστεί καν.

 

Μάλλον την Πέμπτη θα συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας. Το μεσημέρι της Πέμπτης θα συνεδριάσει σίγουρα η Οικονομική Επιτροπή. Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα υπάρχει θέμα (έκτακτο δήλωσε ο Δήμαρχος) για το έργο διαπλάτυνσης (και πλήρους αμφιδρόμησης) του δρόμου μπροστά από το παλιό Νοσοκομείο. Σήμερα το απόγευμα συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Παγγαίου με 18 θέματα στην ημερήσια διάταξη.  Το Δημοτικό Συμβούλιο Παγγαίου έχει να συνεδριάσει αρκετό διάστημα.

 

Η διαδικασία της διεύρυνσης του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας περνά μέσα και από τις εκδηλώσεις για τις βασιλόπιτες του νέου έτους. Μία κόπηκε στην οργάνωση Νέστου και μια δεύτερη στις Κρηνίδες για την οργάνωση Φιλίππων. Η προσέλευση ικανοποιητική, ο ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας χαρούμενος. Χθες το απόγευμα ίδια εκδήλωση επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στο Δήμο Παγγαίου.

 

Τη δική του βασιλόπιτα επρόκειτο να κόψει χθες το απόγευμα το ΚΙΝΑΛΛ Καβάλας. Κάνει τη δική του προσπάθεια σε εποχές δύσκολες για αυτό. Η Νομαρχιακή Επιτροπή Καβάλας το τελευταίο διάστημα είναι πιο κοντά στα τοπικά προβλήματα, τα οποία τα προωθεί συστηματικά στην κοινοβουλευτική ομάδα.

 

Πολυσυζητημένη και όχι κάτι το ιδιαίτερο η εκδήλωση των μαθητών (στην πλατεία) την περασμένη Παρασκευή το πρωί. Για τη διοίκηση του Δήμου Καβάλας, που στήριξε το γεγονός από κάθε άποψη, είναι μια εκδήλωση που θα καθιερωθεί. Θα γίνεται κάθε χρόνο. Η αλήθεια είναι ότι αυτή κοστίζει λίγα χρήματα. Παρόλα αυτά οι εκδηλώσεις με τον Δήμο ή του Δήμου Καβάλας μοιάζουν να αυξάνονται τελευταία παρά να μειώνονται. Το βασικό στοίχημα της νέας διοίκησης είναι παράλληλο. Να διατηρήσει τις εκδηλώσεις ή και να τις αυξήσει αλλά από πλευράς κόστους αυτές να στοιχίζουν λιγότερα χρήματα. Θα τα καταφέρει; Φαίνεται δύσκολο.

 

Ρωτήθηκε ο Υπουργός Μακεδονίας Θράκης κ. Καράογλου αν έχει στο πρόγραμμα του επίσκεψη και στην Καβάλα. «Θα έρθω τον Φεβρουάριο» φέρεται να απάντησε. Προς το παρόν η ΝΟΔΕ Καβάλας ετοιμάζεται να υποδεχθεί στην πόλη τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βορίδη. Για την κοπή της δικής της βασιλόπιτας.

 

Και οι πρόεδροι αρρωσταίνουν! Αυτός του συλλόγου της Παναγίας κ. Φώτης Λαζαρίδης κι ο Απόστολος Λυκουρίνος της συνοικίας της Αγίας Παρασκευής δεν ήταν στις εκδηλώσεις των συλλόγων το Σαββατοκύριακο λόγω ασθένειας. Αντικαταστάθηκαν επάξια. Περαστικά και γρήγορη επάνοδο.

 

Οι εκκρεμότητες της πόλης με την Εγνατία Οδό ΑΕ είναι πολλές. Το τελευταίο διάστημα προσπαθούμε να βγάλουμε άκρη. Κι ενώ πλησιάζουμε στον στόχο, στο τέλος πάλι απομακρυνόμαστε. Χανόμαστε στη μετάφραση… Έχουμε και λέμε: Ανοίγει όπου να ‘ναι η ανατολική είσοδος της πόλης, η οποία άδικα ήταν κλειστή για 6 μήνες. Ότι κατασκεύασαν για τα πλευρικά διόδια δεν το ξηλώνουν. Το διατηρούν. Άρα;

 

Σκεφτόμαστε ότι τα πλευρικά διόδια στον συγκεκριμένο κόμβο διατηρούνται αν και δεν ολοκληρώνονται. Αυτό δημιουργεί υποψίες και για τα μετωπικά στην Παράκαμψη. Τα οποία δεν θα γίνουν (λένε οι της Εγνατίας Οδού) αλλά την απαλλοτρίωση στην ίδια περιοχή σχεδόν την ολοκλήρωσαν!

 

Σκεπτόμενοι πονηρά και καχύποπτα, δεν αποκλείουμε το ενδεχόμενο όλα όσα μας λένε να είναι ντρίπλα. Θορυβημένοι από την μηνυτήρια αγωγή Μουριάδη- Αντωνιάδη αλλά και το ενδεχόμενο κατάθεσης αγωγών από επαγγελματίες, μας ανακοινώνουν όσα θέλουμε να ακούσουμε. Ανοίγουν την ανατολική είσοδο και για μετά βλέπουν!

 

Δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι αυτά είναι στο μυαλό τους. Από το δικό μας δεν αποκλείονται. Δεν αποκλείεται τίποτα. Το τελευταίο διάστημα πάψαμε να θεωρούμε αξιόπιστη την εταιρία και τους εκπροσώπους της. Συνεχώς τα αλλάζει και στο τέλος αυτά που αποκλείει, αυτά είναι που ανακοινώνει ότι θα κάνει….

 

Όσο για την ανάμιξη της στις μελέτες για την πλήρη αποκατάσταση της πεσμένης γέφυρας, η καθυστέρηση είναι πολύ μεγάλη. Και σε αυτό το θέμα η εταιρία αποδεικνύεται κατώτερη των περιστάσεων. Εναλλακτική επιλογή δεν υπάρχει κι έτσι θα συνεχίσουμε να την περιμένουμε.

 

Σωστή παρατήρηση συμπολίτη και κριτική στους οδηγούς των λεωφορείων: «Είτε η κρίση είτε άλλοι παράγοντες μας έχουν κάνει όλους χειρότερους οδηγούς τα τελευταία χρόνια. Καθημερινά βλέπουμε στους δρόμους συμπεριφορές απαράδεκτες όπου ο καθένας κοιτάει ” την πάρτι του” δίχως να λογαριάζει λοιπούς χρήστες του δρόμου. Ακόμη πιο εξοργιστικό όταν βλέπεις επαγγελματίες οδηγούς που θα έπρεπε να δίνουν το καλό παράδειγμα, να συμπεριφέρονται σαν γάιδαροι. Παράδειγμα, πλησιάζει το λεωφορείο σε στάση και αντί ο οδηγός του να στρίψει το τιμόνι δεξιά ώστε να πλησιάσει το πεζοδρόμιο για αποβίβαση και επιβίβαση επιβατών, προτιμά να στέκεται καταμεσής στο οδόστρωμα, κλείνοντας την κυκλοφορία στο ρεύμα του μέχρι εκείνος να κάνει την δουλειά του δίχως να νοιάζεται για όσους άσκοπα καθυστερεί! Και βεβαίως, κάποιες φορές υπάρχουν παρανόμως σταθμευμένα αυτοκίνητα που καθιστούν τον παραπάνω ελιγμό αδύνατο, όμως, στις περισσότερες των περιπτώσεων οι οδηγοί των λεωφορείων προτιμούν ούτως η άλλως να κοιτάξουν την ευκολία τους παρά να κάμουν το σωστό».

 


Επιστολή από τον Πάνο Γεωργιάδη

Ο διευθυντής του αεροπορικού σόου κ. Πάνος Γεωργιάδης έστειλε στην στήλη την ακόλουθη επιστολή (απάντηση σε σχολιασμό της περασμένης Παρασκευής):  ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΕΥΘΥΝΟ/ΟΥΣ επί της κατωτέρω αναφοράς σας στο https://www.proininews.gr/mikra-proina-apo-ton-niko-genikopoylo-433/ .

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΕΠΙ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ (σας)

Συμφιλίωση Νο3.

1. ΕΡΩΤΗΣΗ: Η λέξη “Συμφιλίωση” χρησιμοποιείται ώστε, εάν τελικά αποφασιστεί να μην γίνει το Kavala Air Sea Show 2020 να “ΣΚΟΡΠΙΣΕΙ” η ΕΥΘΥΝΗ ; 

Το απόγευμα της Τετάρτης πάρθηκε η πρώτη απόφαση να γίνει το αεροπορικό σόου του Καλοκαιριού μιας και λεφτά από κάπου θα βρεθούν. Από πού άραγε; Αυτό δεν έχει αποσαφηνιστεί.

  1. ΕΡΩΤΗΣΗ : Άρα ΠΩΣ πάρθηκε απόφαση να γίνει το αεροπορική σόου ;

Οι νέοι διοικούντες και οργανωτές (πρώτη τους φορά) συμφιλιώθηκαν με τον κ. Πάνο Γεωργιάδη.

3η ΕΡΩΤΗΣΗ : Γιατί μαλώσαμε ποτέ ;

Προς τον οποίο άργησαν αλλά τελικά έδειξαν τον επιβεβλημένο σεβασμό. Αν του έδιναν λίγα παραπάνω χρήματα, θα τον διευκόλυναν ακόμη περισσότερο.

4η ΕΡΩΤΗΣΗ : Δίνονται σε εμένα προσωπικά χρήματα ;

στην δε πιθανή απάντηση σας ότι “εμείς την διοργάνωση εννοούμε στην αναφορά μας” θα σας απαντούσα ότι .

Αυτό να το πείτε σε εκείνο το πολύ μεγάλο ποσοστό του κόσμου που είναι άσχετο ή “θέλει” να είναι άσχετο (για πολλούς λόγους αλλά κυρίως σκοπιμότητας) με το τι συμβαίνει στη διοργάνωση. Και αυτό που συμβαίνει στη διοργάνωση δέν είναι κρυφό από μεριάς μου αλλά γράφεται και σε 200 σελίδες ΔΗΜΟΣΙΑ στην ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ της διοργάνωσης. Με Τιμή

Διαβάστε επίσης