μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

Δίπλα δίπλα κάθισαν χθες, στη συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Καβάλας, οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιάννης Μούτλιας και Αναστασία Ιωσηφίδου. Μέχρι να αρχίσει η συνεδρίαση σχολίαζαν μεγαλόφωνα τα δημοτικά γεγονότα, γεγονός όχι ασυνήθιστο. Ξεχώριζαν τα σχόλια του κ. Μούτλια και η …. «αγάπη» του για τον Κώστα Κουνάκο. Για τον οποίο έλεγε μετά βεβαιότητας ότι σύντομα θα ενταχθεί στην παράταξη της διοίκησης. Η κ. Ιωσηφίδου φαίνονταν να συμφωνεί με την προοπτική αν και δεν επιβεβαίωνε. Ίσως γιατί δεν είχε τις «έγκυρες πληροφορίες» του συναδέλφου της. «Κι εσύ θα πας στην παράταξη της κ. Τσανάκα» φώναξε κάποιος στον Γιάννη Μούτλια. Κάποιος συνάδελφος του δημοτικός σύμβουλος από το βάθος της αίθουσας. Σενάριο που ο κ. Μούτλιας διέψευσε.

Αν μπορούσαμε να βάλουμε στο στοίχημα όλα τα ενδεχόμενα αυτής της σφοδρής όπως φαίνεται διαφωνίας, Μούτλια- Κουνάκου, πραγματικά δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε οποιαδήποτε ασφαλή πρόβλεψη. Πάντως όσοι διαδίδουν ότι ο Κώστας Κουνάκος φεύγει από την παράταξη του για χάρη του κ. Μουριάδη, το κάνουν με μεγάλη σπουδή και ένταση. Σα να το θέλουν, να το επιδιώκουν και να το επιθυμούν όσο τίποτα άλλο στον κόσμο!

*Παρακολουθώντας αυτά τα εσωτερικά προβλήματα στην παράταξη του κ. Παπαδόπουλου, σκεπτόμαστε πόσο άτυχη ήταν η κ. Κατερίνα Ιωαννίδου. Η οποία έκανε κάτι εντελώς απλό εκείνη την εποχή αλλά εκδιώχθηκε λες και ψήφισε αντίθετα στις απόψεις της παράταξης, συμμετέχοντας σε διοικητικό συμβούλιο δημοτικής επιχείρησης.

 

Στη φωτογραφία η κ. Άννα Στρατινάκη, γενική γραμματέας εργασίας στο ομώνυμο Υπουργείο. Η μεσολαβήτρια μεταξύ των 135 εργαζόμενων και τη ΒΦΛ. Από πολιτικής πλευράς φαίνεται να προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ! Το βιογραφικό της που δόθηκε στη δημοσιότητα με το διορισμό της στη θέση είναι το ακόλουθο: Η Άννα Κ. Στρατινάκη είναι Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω. Είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσ/νίκης. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Ιδιωτικό Διεθνές Δίκαιο και Υπ. Διδάκτωρ στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Διετέλεσε Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας από την 18.3.2011 έως την 17.3.2015. Ασκεί μάχιμη δικηγορία από το 1996, με έμφαση στο εμπορικό και το εργατικό δίκαιο. Έχει διατελέσει νομικός σύμβουλος σε διαφορετικά σημεία της Δημόσιας Διοίκησης (Γ.Γ. Καταναλωτή, Υπ. Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, Υπ. Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Υπ. Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης). Νομοπαρασκευαστικά επεξεργάστηκε τον ιδρυτικό Νόμο του ΕΦΕΤ, τον Νόμο για τα Υπερχρεωμένα Νοικοκυριά (Νόμος Κατσέλη), τον Νόμο για την Απλοποίηση Ίδρυσης Επιχειρήσεων, τον Αναπτυξιακό Νόμο και τον Νόμο για την Κοινωνική Οικονομία. Διετέλεσε Μέλος του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών από το 2008 έως το 2011 και ήταν Μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών καθώς και Μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Ιδιωτικού Διεθνούς Δικαίου.

 

 


 

Συμφιλίωση Νο1. Δεν υπάρχουν νεότερα από πλευράς ΒΦΛ. Τα δύο μέρη έμειναν στα συμπεράσματα από τη συνάντηση στο Υπουργείο την Τρίτη, περιμένουν και ετοιμάζονται για το δεύτερο ραντεβού αρχές Φλεβάρη. Τούτη η συμφιλίωση έχει αρκετές ελπίδες να γίνει πραγματικότητα. Αν και άπαντες είναι φανερά συγκρατημένοι.

 

Συμφιλίωση Νο2. Δέμπας και Παναγιωτίδης επιτέλους συναντήθηκαν, τα είπαν πρόσωπο με πρόσωπο παρουσία αρκετών μαρτύρων. Η συμφιλίωση τους πήγε περίπατο μιας και εδώ που έφθασαν τα πράγματα ήταν αδύνατο να συμφωνήσουν σε οτιδήποτε. Ο κ. Παναγιωτίδης ήλπιζε σε περισσότερους υποστηρικτές εντός της ομάδας. Έσφαλε. Κάποιοι όντως δεν γνώριζαν και άλλοι προσποιούνται ότι δεν γνωρίζουν. Η συγκεκριμένη συμφιλιωτική προσπάθεια έγινε μεν, τέλειωσε νωρίς δε.

 

Συμφιλίωση Νο3. Το απόγευμα της Τετάρτης πάρθηκε η πρώτη απόφαση να γίνει το αεροπορικό σόου του Καλοκαιριού μιας και λεφτά από κάπου θα βρεθούν. Από πού άραγε; Αυτό δεν έχει αποσαφηνιστεί. Οι νέοι διοικούντες και οργανωτές (πρώτη τους φορά) συμφιλιώθηκαν με τον κ. Πάνο Γεωργιάδη. Προς τον οποίο άργησαν αλλά τελικά έδειξαν τον επιβεβλημένο σεβασμό. Αν του έδιναν λίγα παραπάνω χρήματα, θα τον διευκόλυναν ακόμη περισσότερο.

 

Συμφιλίωση Νο4. Αυτή που σίγουρα δεν θα γίνει το προσεχές διάστημα. Η παράταξη Τοψίδη (αν όχι όλη, σίγουρα τα περισσότερα στελέχη της στην Καβάλα) εξέδωσαν ανακοίνωση επειδή στη νέα επίσκεψη στη Θάσο του Περιφερειάρχη δεν κλήθηκε (και δεν ενημερώθηκε) η μοναδική περιφερειακή σύμβουλος του νησιού. Η παρατήρηση είναι σωστή και η διαμαρτυρία επίσης. Ωστόσο, το κείμενο που δόθηκε στη δημοσιότητα χρησιμοποιεί το γεγονός ως αφορμή. Προκειμένου μία ακόμη φορά κάποιοι (όχι τόσο ο κ. Τοψίδης) να βγάλουν τα απωθημένα τους. Σε αυτήν την περίπτωση η απάντηση είναι εύκολη. Τα παράπονα σας στον κόσμο, που ψήφισε όπως ψήφισε στις πρόσφατες εκλογές.

 

Η δημοκρατική λειτουργία των θεσμών και ο σεβασμός στον συνάδελφο (όποιος κι αν είναι αυτός) επιβάλει διόρθωση της συγκεκριμένης τακτικής. Θέλουμε δεν θέλουμε η Θάσος για το επόμενο διάστημα θα έχει μία περιφερειακή σύμβουλο. Η οποία πρέπει να προσκαλείται πάντα, όταν η Περιφέρεια ΑΜΘ έχει δραστηριότητα στο νησί. Όλα τα άλλα είναι κουτά και κυρίως παλαιοκομματικά.

 

Εκπρόσωπος της Ιεράς Μητρόπολης Καβάλας επέμενε χθες ότι το οικόπεδο που αναφέρει στην ανάρτηση του ο κ. Μουρτασάγας δεν είναι αυτό που ζητείται για να γίνει η εκκλησία της συνοικίας των Ποταμουδίων. Κατά τον ίδιο εκπρόσωπο η Μητρόπολη ζητά οικόπεδο που βρίσκεται κάτω από το σχολείο της Περιμετρικής και όχι πλησίον του δημοτικού σχολείου του Προφήτη Ηλία.

 

Πρόγραμμα Δια Βίου Μάθησης που γίνεται αυτό το διάστημα στο 2ο Γυμνάσιο Καβάλας λέγεται ότι ταλαιπωρείται από το κρύο! Όσοι ξέρουν, διηγούνται ιστορίες ψύχους μιας και στην αίθουσα δεν λειτουργεί η θέρμανση. Αν πιστέψουμε στα λόγια τους τότε «… κάποιοι καταρτιζόμενοι αρρώστησαν και κάποιοι άλλοι αναγκάστηκαν να διακόψουν».

 

Κάθε μέρα η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας κ. Τάνια Ελευθεριάδου είναι στην επίθεση. Αυτή η ανάρτηση της (χθεσινή) ασχολείται με τους βουλευτές της ΝΔ Καβάλας και το πρώην ΤΕΙ Καβάλας: «Με την ψήφο των τριών κυβερνητικών βουλευτών της Καβάλας καταργείται το τμήμα Γεωλογίας του Διεθνούς Πανεπιστημίου. Με φθηνές και αστήριχτες δικαιολογίες, η Κυβέρνηση λοιδορεί την πανεπιστημιακή κοινότητα και υποχρεώνει σε πισωγύρισμα την Καβάλα.Αλήθεια, ποιους εκπροσωπούν οι κυβερνητικοί βουλευτές; Την κοινωνία της Καβάλας που απαιτεί εδώ και χρόνια την πανεπιστημιοποίηση του ΤΕΙ ή την κομματική πολιτική διάλυσης της Παιδείας; Γιατί συντελούν στην αποανάπτυξη της περιοχής; Γιατί δεν έχουν πει λέξη για την κατάργηση των διετών προγραμμάτων σπουδών που θα λειτουργούσαν και στην Καβάλα; Είναι υπόλογοι στην κοινωνία της Καβάλας».

 

Τουλάχιστον 10 είναι οι εκδηλώσεις του Σαββατοκύριακου- κοπή βασιλόπιτας συλλόγων. Σε αυτές πρέπει να προσθέσουμε 2-3 ακόμη εκδηλώσεις που έχουν άλλο περιεχόμενο. Οι περισσότερες βασιλόπιτες θα κοπούν την Κυριακή το πρωί. Καλό τρέξιμο σε όσους πάλι θα επιδιώξουν να παραβρεθούν στις περισσότερες. Φέτος είναι λίγοι μιας και δεν υπάρχει το κίνητρο της προεκλογικής περιόδου.

 

Μία ακόμη εκδήλωση προετοιμάζει η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας: Ένα διαφορετικό βιωματικό εργαστήριο για παιδιά, με θέμα τον Σχολικό Εκφοβισμό, θα πραγματοποιηθεί στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός» από τις παιδαγωγούς Μαρία Σιάκκα, Μένη Σκόδρα και Έρση Χριστοδούλου. Το Σάββατο, 1 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 11:00 – 13:00, στην Παιδική Γωνιά της Βιβλιοθήκης (3ος όροφος) οι μικροί μας φίλοι θα έχουν την ευκαιρία μέσα από θεατρικές τεχνικές να γνωρίσουν τι είναι ο σχολικός εκφοβισμός και με ποιους τρόπους μπορεί να αντιμετωπιστεί.

Η δράση απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 9 έως 12 ετών. Ο αριθμός θέσεων είναι περιορισμένος.  Απαραίτητη η προεγγραφή στον τρίτο όροφο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης τις ώρες λειτουργίας της.

 

Την Τετάρτη η Πυροσβεστική Υπηρεσία Καβάλας έκοψε τη βασιλόπιτα του νέου έτους. Στους συνταξιούχους της υπηρεσίας που βρήκαν το φλουρί στο κομμάτι τους, δόθηκε δώρο μια εικόνα αγίου και ένας πυροσβεστήρας. Έξυπνο δώρο και κατάλληλο για την περίσταση.

 

Στην Αθήνα ήταν ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης κ. Κωστής Σιμιτσής. Συμμετέχει σε προσπάθεια συνεργασίας όλων των αντιπεριφερειαρχών της χώρας με ίδιο αντικείμενο. Τα περιγράφει ο ίδιος: «Οι αντιπεριφερειάρχες ανάπτυξης και επιχειρηματικότητας της χώρας οργανώνονται. Δημιουργούμε άτυπο δίκτυο ανταλλαγής καλών πρακτικών, πληροφοριών, προγραμμάτων».

 

Πάντα υπάρχουν και χειρότερα. Χειρότερα από την αναμονή δύο μηνών του κ. Ντίνου Κλειτσιώτη. Ο νέος διοικητής του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου ανέλαβε τα καθήκοντα του αυτήν την εβδομάδα.

Διαβάστε επίσης