Ζεσταίνονται οι μπετονιέρες, ξεκινάνε οι εργασίες ! Μπαίνουμε σε ρυθμούς Airbnb

 Ζεσταίνονται οι μπετονιέρες, ξεκινάνε οι εργασίες ! Μπαίνουμε σε ρυθμούς Airbnb

Οι μπετονιέρες ζεσταίνονται και οι εργασίες είναι έτοιμες να ξεκινήσουν αφού το Airbnb μας καλεί για άλλο ένα καλοκαίρι να ανταπεξέλθουμε στις ανάγκες της τουριστικής κίνησης.

Όλοι μιλάνε για άλλη μία σαιζόν με αρκετή κίνηση εδώ στην περιοχή που μας ανοίγει ακόμα περισσότερο την όρεξη για ανακαινισμένα σπίτια αλλά και καινούργιες μικρές μονάδες που θα κάνουν για πρώτη φορά την εμφάνιση τους στην γνωστή πλατφόρμα Airbnb.

H μειωμένη άφιξη των Βαλκάνιων τουριστών την περιόδο των Χριστουγέννων προβληματίζει αλλά δεν μας χαλάει τα σχέδια.

Φέτος το καλοκαίρι σε όλο το Νομό θα έχουμε ακόμα περισσότερες κλίνες αφούς όλοι έχουν πάρει χαμπάρι ότι μέσω του Airbnb βγαίνει μεροκάματο και μάλιστα καλό.

Πέρσι οι περισσότεροι νοικιάσανε τα σπίτια τους σε τουρίστες και μετακομίσανε στα υπόγεια.

Φέτος θα νοικιάσουν και τα υπόγεια και θα μετακομίσουν στα πατρικά τους.

Ούτε ένα ευρώ χαμένο.

Η ραγδαία αύξηση της τουριστικής κίνησης φέρνει όπως ήταν επόμενο και ραγδαίες εξελίξεις στις ζωές των Καβαλιωτών που αλλάζουν συνήθειες.

Κάποτε (που μπορούσαμε) αγοράζαμε σπίτια για να κάνουμε τις διακοπές μας και τώρα τα νοικιάζουμε στους τουρίστες για να κάνουν αυτοί τις δικές τους.

Ακόμα και αυτοί που δεν έχουν στην ιδιοκτησία τους κάποιο ακίνητο βρίσκουν και νοικιάζουν απο άλλους και τα επινοικιάζουν το καλοκαίρι σε Βούλγαρους και Ρουμάνους.

Υπάρχει γενικότερα ένας οργασμός με όλη αυτή την ιστορία που φαίνεται ότι μέχρι σήμερα αξίζει τον κόπο αφού έχει βγάλει από οικονομικά  αδιέξοδα πολλές οικογένειες ενώ σε κάποιες άλλες έχει προσφέρει  μία άνεση στον τρόπο ζωής.

Μακάρι να συνεχίσουν τα καλοκαίρια μας να έχουν αυτό το τουριστικό ενδιαφέρον γιατί με τον τρόπο αυτό τονώνεται όλη η τοπική οικονομία.

 

Φαίνεται ότι τα πράγματα όσο αφορά τις θερμοκρασίες θα είναι πολύ καλύτερα το Σαββατοκύριακο αφού μετά από αρκετές ημέρες η αώτερη θα είναι κοντά στους 12 βαθμούς.

Φαινόμενα δεν υπάρχουν και το επόμενο διάστημα και φαίνεται ότι εκτός απροόπτου θα βγάλουμε τον φετινό χειμώνα χωρίς ιδιαίτερα μεγάλες απώλεις.

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης