Οι κτηνοτρόφοι του Νομού Καβάλας περιμένουν στοχευμένη στήριξη από το Υπουργείο

 Οι κτηνοτρόφοι του Νομού Καβάλας περιμένουν στοχευμένη στήριξη από το Υπουργείο

Το αργότερο ως την ερχόμενη εβδομάδα περιμένουν οι κτηνοτρόφοι του Νομού Καβάλας τις ανακοινώσεις του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την στοχευμένη στήριξη τους. Αυτό είπε στο ραδιόφωνο της Πρωινής όπου μίλησε χθες, ο πρόεδρος του τοπικού συλλόγου Νίκος Δημόπουλος. Η στοχευμένη στήριξη είναι κάτι που υποσχέθηκε ο υπουργός κ. Βορίδης, ο οποίος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Νίκο Δημόπουλο. Αυτή έγινε πρόσφατα.

Στοχευμένη στήριξη για τους κτηνοτρόφους του Νομού Καβάλας σημαίνει ενίσχυση των κτηνοτρόφων που αποδεδειγμένα πούλησαν αμνοερίφια πριν το Πάσχα σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές.

Ο κ. Δημόπουλος εξηγεί ότι οι συνάδελφοί του στη Θεσσαλία, την κεντρική και νότια Ελλάδα επωφελήθηκαν τιμών αμνοεριφίων που δεν ήταν τόσο χαμηλές όσο στη Βόρεια Ελλάδα. Ειδικότερα στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Σύμφωνα με τον Νίκο Δημόπουλο οι τιμές στη δική μας περιφέρεια ήταν πάρα πολύ χαμηλές και καταστροφικές. Τη Μεγάλη Εβδομάδα, είπε ο Νίκος Δημόπουλος, υπήρξε ζήτηση αλλά όχι κάτι έντονο.

Σε συνέχεια αυτής της κατάστασης το γεγονός ότι πολλοί κτηνοτρόφοι ακόμη και του Νομού απέφυγαν να πουλήσουν τα ζώα τους πριν το Πάσχα.

Ο Νίκος Δημόπουλος είπε ειδικότερα:

«Μέχρι τώρα στήριξη από το Υπουργείο δεν υπάρχει. Υποσχέθηκε ο υπουργός στοχευμένη στήριξη. Μου είπε ότι θέλει να αποζημιώσει αλλά δεν γνωρίζει τον τρόπο. Εμείς προτείνουμε οι αποζημιώσεις να γίνουν με βάση τα κιλά του ζώου. Να δει το Υπουργείο τι πούλησε ο καθένας, σύμφωνα με τα τιμολόγια που θα πρέπει να κατατεθούν. Με αυτόν τον τρόπο θα στηριχθούν περισσότερο αυτοί που αποδεδειγμένα υπέστησαν ζημιά. Θέλουμε σοβαρή στήριξη και όχι ψυχούλα».  

Διαβάστε επίσης