• 5 Μαΐου 2024,

Οι λιμενεργάτες στη φύλαξη των λιμενικών εγκαταστάσεων του ΟΛΚ

 Οι λιμενεργάτες στη φύλαξη των λιμενικών εγκαταστάσεων του ΟΛΚ

Η σημαντικότερη απόφαση που έλαβε την προηγούμενη εβδομάδα στη συνεδρίασή της η διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Καβάλας είχε σχέση με τα κτήρια όπου στεγάζονται τα ναυταθλητικά σωματεία ΝΟΚ και ΟΘΑΚ. Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και άλλες αποφάσεις που πάρθηκαν στη συνεδρίαση η οποία άρχισε την Πέμπτη 22 Νοεμβρίου και ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 23 του μηνός.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός για την παροχή υπηρεσιών φύλαξης και ασφάλειας των λιμενικών εγκαταστάσεων της εταιρείας ΟΛΚ. Στο διαγωνισμό που διεξήχθη ηλεκτρονικά έλαβαν μέρος δύο εταιρείες. Η διαδικασία κατέληξε υπέρ της εταιρείας που έχει ως μέλη της τους λιμενεργάτες της Καβάλας. Ο συνεταιρισμός τους θα αναλάβει τη φύλαξη των κεντρικών λιμανιών του ΟΛΚ συμπεριλαμβανομένων και των κρουαζιερόπλοιων τα οποία φτάνουν στην Καβάλα την άνοιξη, το καλοκαίρι και το φθινόπωρο.

Μέσω του ηλεκτρονικού διαγωνισμού η πρόταση του συνεταιρισμού των λιμενεργατών ήταν κατά εννέα χιλιάδες φθηνότερη σε σχέση με την προσφορά που κατέθεσε εταιρεία από τη Θεσσαλονίκη. Η φύλαξη, σύμφωνα με τον διαγωνισμό, θα ανατεθεί στους λιμενεργάτες για τον επόμενο χρόνο.

Το διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού Λιμένος αποφάσισε κι έδωσε παράταση στη σύμβαση παροχής υπηρεσιών αδειοδότησης υδατοδρομείου στο λιμάνι. πρόκειται για μία συνεργασία με την εταιρεία Ελληνικά Υδατοδρόμεια η οποία παρατείνεται έως το τέλος του 2019, ώστε μέσω της συνεργασίας να οριστικοποιηθεί το αδειδοτημένο υδατοδρόμειο κοντά στο λιμάνι της Καβάλας.

Τέλος, τις προηγούμενες ημέρες ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο διαγωνισμός για τη εκμίσθωση των εγκαταστάσεων στο μόλο και μπροστά από το δικαστικό μέγαρο. Υπήρξε μόνο ένας ενδιαφερόμενος που μίσθωσε τις εγκαταστάσεις για τα επόμενα τρία χρόνια.  (φωτογραφία αρχείου)

 

******

 

Διαβάστε επίσης