• 21 Μαΐου 2024,

Το θέατρο επανέρχεται στη Στέγη

 Το θέατρο επανέρχεται στη Στέγη

Από χθες το βράδυ το θέατρο επανήλθε στη Στέγη Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών. Πρόκειται για μια δουλειά που προετοιμαζόταν για καιρό από το συνεργαζόμενο με τον Σύνδεσμο Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Εργαστήρι Θεάτρου Καβάλας. Είναι η δουλειά μιας ομάδας λίγων ανθρώπων που αγαπούν το θέατρο και διακρίνονται σε ότι κάνουν. Τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Γιώργος Μπότσιος. Έχει ετοιμάσει δύο μονολόγους γραμμένους από τον Ιάκωβο Καμπανέλη.

Ερμηνευτής στον πρώτο μονόλογο είναι ο Ερμόλαος Χαλκιώτης και στον δεύτερο ο Νάσος Σανσαρίδης. Ειδικότερα, ο Νάσος Σανσαρίδης εμφανίζεται στην πικρή κωμωδία «Ο πανηγυρικός» και ο Ερμόλαος Χαλκιώτης στον μονόλογο που ουσιαστικά είναι διάλογος «Αυτός και το παντελόνι του». Στην παράσταση θα ακουστεί και η φωνή της Έλσας Βλάχου.

Στο ραδιόφωνο της ΠΡΩΙΝΗΣ για τη συγκεκριμένη προσπάθεια μίλησε ο Νάσος Σανσαρίδης. Διευκρίνισε ότι η ομάδα δουλεύει από πέρσι, επειδή ωστόσο πέρσι είχε σημειωθεί «θεατρικός συνωστισμός» αποφασίστηκε η παράσταση να παρουσιαστεί φέτος. Δεν θέλαμε να χαθεί το έργο που ετοιμάσαμε, αφού το συγκεκριμένο κείμενο είναι ξεχωριστό, σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σανσαρίδης.

Περιέγραψε το Εργαστήρι Θεάτρου Καβάλας ως κάτι ανεξάρτητο από τη Στέγη, ωστόσο η Στέγη δέχεται το Εργαστήρι και το εκφράζει. Τα έσοδα των παραστάσεων θα ενισχύουν τη Στέγη. Οι παραστάσεις άρχισαν από χθες και θα δίνονται κάθε βράδυ στις 9:00 έως και την Κυριακή με τιμή εισιτηρίου 5 ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι οι παραστάσεις επρόκειτο να παρουσιαστούν στις 21 – 25 Νοεμβρίου αλλά λόγω βλάβης του καλοριφέρ της αίθουσας μετατέθηκαν χρονικά. Εντωμεταξύ, το καλοριφέρ στο ιστορικό κτήριο του ΣΦΓΤ είναι ουσιαστικά και οριστικά εκτός λειτουργίας, έτσι ψύξη και θέρμανση εξασφαλίζεται από παλιά και καινούργια κλιματιστικά μηχανήματα.

 

******

Διαβάστε επίσης