• 26 Απριλίου 2024,

Οι νέοι δήμαρχοι περιμένουν τις αλλαγές στο «Κλεισθένη»

 Οι νέοι δήμαρχοι περιμένουν τις αλλαγές στο «Κλεισθένη»

Οι τρεις νέοι δήμαρχοι του Νομού Καβάλας που αναλαμβάνουν καθήκοντα την 1η Σεπτέμβρη παρακολούθησαν την Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη εκπαιδευτική ημερίδα που διοργάνωσε για τις αλλαγές που φέρνει ο νόμος του «Κλεισθένη».

Η ημερίδα οργανώθηκε από την εταιρεία τοπικής αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑ) σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας. Η συμμετοχή νέων δημάρχων ήταν μεγάλη.

Ο Σάββας Μιχαηλίδης νέος Δήμαρχος Νέστου,  ο Λευτέρης Κυριακίδης της Θάσου και ο Θόδωρος Μουριάδης της Καβάλας  είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με συναδέλφους τους νέους δημάρχους της Κεντρικής Μακεδονίας τα δεδομένα του Κλεισθένη.

Αυτό έγινε σε μια στιγμή που το Υπουργείο Εσωτερικών πρόκειται να τον αλλάξει.  Κατά συνέπεια οι όποιες συζητήσεις άρχισαν και έγιναν ήδη με τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης σε Θάσο- Καβάλα- Νέστο μάλλον σταματούν λόγω των αλλαγών που έρχονται.

Πολλοί δήμαρχοι ανάμεσα στους οποίους και ο Θόδωρος Μουριάδης,  συνεχίζουν να πιστεύουν στη φιλοσοφία του Κλεισθένη. Θέλουν δε θέλουν περιμένουν να δουν πώς θα διαμορφωθεί εκ νέου το τοπίο.

Στην περίπτωση του Θόδωρου Μουριάδη έγιναν συζητήσεις με παρατάξεις της αντιπολίτευσης, θα γίνουν κι άλλες μιας και ο νέος Δήμαρχος Καβάλας είναι από αυτούς που συμφωνούν με το πνεύμα του νομοσχεδίου. Αντίθετα το νέο νόμο τον αμφισβητεί η καινούργια κυβέρνηση. Ίδια ενημερωτική εκδήλωση σκοπεύει να πραγματοποιήσει στην Ανατολική Μακεδονία-Θράκη η Περιφερειακή Ένωση δήμων ΑΜΘ. Σχετικά με το νέο δήμαρχο Καβάλας το ρεπορτάζ για τις κινήσεις που πραγματοποιεί αυτή την περίοδο αναφέρει ότι σχεδόν κάθε μέρα βρίσκεται και σε διαφορετική υπηρεσία του δήμου Καβάλας. Ταυτόχρονα οργανώνεται αφού οι μέρες μέχρι την 1η του Σεπτέμβρη, όταν θα αναλάβει τα καθήκοντα του δήμου, είναι πλέον αρκετά λιγότερες.

 

 

Διαβάστε επίσης