Οι παραλίες του Δήμου Καβάλας ετοιμάζονται αν και ο καιρός δεν είναι σύμμαχος!

 Οι παραλίες του Δήμου Καβάλας ετοιμάζονται αν και ο καιρός δεν είναι σύμμαχος!

Προετοιμάζονται πιο εντατικά από χθες οι παραλίες του Δήμου Καβάλας μιας και την Πέμπτη 1η Ιούνη αρχίζει και επίσημα η νέα κολυμβητική περίοδος.

Με διάρκεια ως τις 30 Σεπτέμβρη. Φέτος το βασικό και μη αναμενόμενο πρόβλημα είναι ο καιρός. Για όλη την Βόρεια Ελλάδα, ίσως για όλη τη χώρα. Ο ήλιος περιορισμένος, η βροχή συχνή και καθημερινή. Καιρικές συνθήκες που δυστυχώς θα συνεχιστούν για αρκετές ημέρες, θα συνεχίσουν να επηρεάζουν την προσέλευση των λουόμενων. Οι μαθητές από την άλλη δεν χάνουν ευκαιρία.

Με τον πρώτο ήλιο ή με την πρώτη ευκαιρία, ακόμη και με συννεφιασμένο καιρό σπεύδουν για τη θάλασσα. Χθες το πρωί στο Περιγιάλι παρά τη συννεφιά και τη δροσιά, αλλοδαποί προσέγγισαν τη θάλασσα και τη δοκίμασαν.

Υπήρχαν μάλιστα κάποιοι που το προηγούμενο βράδυ έστησαν αντίσκηνο. Κοιμήθηκαν στην αμμουδιά! Σε γενικές γραμμές η κίνηση στις παραλίες και σε αντίθεση με ίδια χρονικά διαστήματα προηγούμενων ετών, είναι προς το παρόν πολύ μικρή.

Ο Δήμος Καβάλας προσπαθεί να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του, να μην επηρεαστεί από τις διαφορετικές καιρικές συνθήκες. Οι επαγγελματίες άνοιξαν τα παραλιακά τους μαγαζιά. Ή ετοιμάζονται να τα λειτουργήσουν. Το αργότερο το Σαββατοκύριακο. Είναι και το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος που αποτελεί κίνητρο για αυτούς.

Από χθες και από το Περιγιάλι μηχάνημα του Δήμου άρχισε να στρώνει την άμμο. Η δουλειά αυτή θα μπορούσε (ή και θα έπρεπε) να γίνει νωρίτερα. Επαγγελματίες ισχυρίζονται ότι το μηχάνημα που χρησιμοποιείται δεν είναι και τόσο κατάλληλο.

Πάντως χθες δούλευε στο Περιγιάλι. Κατά τους εκπροσώπους του Δήμου είναι το ίδιο που εργάστηκε στις παραλίες πέρσι. Στη συνέχεια θα μεταφερθεί όπου αλλού χρειάζεται. Την περισσότερη δουλειά θα κάνει και φέτος στην Καλαμίτσα. Θα πρέπει να απομακρύνει την άμμο που συγκέντρωσε ο Χειμώνας κοντά στο λιμανάκι (περιοχή ξενοδοχείου Lucy). Να τη σκορπίσει σε όλη την ακτή.

Ο Δήμος Καβάλας δίνει προτεραιότητα στον εξοπλισμό των ναυαγοσωστών. Έτσι από χθες μεταφέρονται και εγκαθίστανται οι σημαδούρες και οι πύργοι. Αμέσως μετά τον συγκεκριμένο εξοπλισμό θα πάρουν σειρά τα Sea Truck. Οι ειδικοί μηχανισμοί για το θαλάσσιο μπάνιο των ΑμεΑ. Στο τέλος της διαδικασίας θα μπουν οι ομπρέλες και οι ξαπλώστρες.

Όσο για τους ναυαγοσώστες, η διαδικασία από μέρους του Δήμου έγινε έγκαιρα. Μέσω ιδιώτη βρέθηκαν και θα αναλάβουν καθήκοντα όταν πρέπει. Στην Καλαμίτσα και φέτος η ναυαγοσωστική κάλυψη είναι ευθύνη της ΕΤΑΔ.

Διαβάστε επίσης