Οι «Παραμυθάδες» ευχαριστούν τον Βασίλη Βασιλάκη και συνεχίζουν το εργαστήρι κούκλας

 Οι «Παραμυθάδες» ευχαριστούν τον Βασίλη Βασιλάκη και συνεχίζουν το εργαστήρι κούκλας

Ο Οκτώβριος έφυγε αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις μέσα από μια δράση τόσο ξεχωριστή στην ιστορία του συλλόγου μας. Το «Εργαστήρι κατασκευής και χειρισμού κούκλας με στόχο την παρουσίαση μιας ιστορίας». Δράση που πραγματοποιήθηκε για εφήβους και τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού ενώ είχε και την οικονομική υποστήριξή του.

Όλα ξεκίνησαν στις αρχές του προηγούμενου μήνα και συγκεκριμένα στις 5 Οκτώβρη, στο Παραμυθόσπιτο – λίγες μέρες πριν, είχε καταφθάσει στην πόλη μας ο ηθοποιός, σκηνοθέτης, κατασκευαστής και χειριστής κούκλας και μαριονέτας Βασίλης Βασιλάκης, ο οποίος θα είχε και τον γενικό συντονισμό του εργαστηρίου. Εκεί υποδεχτήκαμε τα παιδιά που δήλωσαν συμμετοχή και χωρίς να χάσουμε χρόνο, αυτόν τον πολύτιμο σύντροφο κι εχθρό της ζωής μας, πιάσαμε δουλειά.

Τα παιδιά ήρθαν σε επαφή με τα υλικά που θα χρησιμοποιούσαν για την κατασκευή της κούκλας. Γνώρισαν τα εργαλεία με τα οποία θα δίνανε μορφή στα υλικά και αμέσως σηκώθηκαν τα μανίκια. Για τρεις ώρες το Σάββατο το απόγευμα κι άλλες τόσες την κυριακή το πρωί ως το μεσημέρι, τα παιδιά δουλέψανε όλο τον Οκτώβριο αδιάκοπα, με τρομερή διάθεση και αγάπη στη νέα τους αυτή ενασχόληση.

Το κύριο υλικό μας άρχισε να κόβεται και να παίρνει το σχήμα των άκρων ενός ανθρώπινου σώματος. Πριόνια, ράσπες, κοπίδια, πατόχαρτα, κόλες, χαρτιά. Κι ύστερα άρχισαν τα χρώματα για να δώσουν την δική τους ζεστασιά και τέλος τα υφάσματα για να γίνουν ρούχα για τις κούκλες μας.

Το παραμύθι που θα δουλέψουμε με τα παιδιά είναι «Ο Δεκατρής ο κουτσοδεκατρής». Έτσι κατασκευάστηκαν δύο κούκλες που είναι οι βασικοί ήρωες της ιστορίας μας καθώς και μάσκες που θα χρησιμοποιηθούν για τους υπόλοιπους χαρακτήρες του παραμυθιού.

Στην πορεία του εργαστηρίου, ανακαλύψαμε όμως και τα άλλα χαρίσματα των παιδιών. Κάποια από αυτά, ασχολούνται με την μουσική. Έτσι, σκεφτήκαμε να την εντάξουμε κι αυτήν στο εργαστήρι μας. Η Χαρά με το βιολί της, ο Στρατής με το σαξόφωνο, Η Σοφία και η Ραφαέλα με τις κιθάρες τους.

Το εργαστήρι έφτασε τυπικά στο τέλος του. Αποχαιρετίσαμε τον συντονιστή μας, τον Βασίλη Βασιλάκη στις αρχές του Νοέμβρη, μα ήδη έχει δημιουργηθεί μια μαγιά καταπληκτική για να δημιουργήσει κάτι πανέμορφο. Έτσι, αποφασίσαμε και με την σύμφωνη γνώμη των γονέων ότι πρέπει να συνεχίσουμε τις συναντήσεις μας για δύο λόγους.

Πρώτος λόγος: Να προετοιμάσουμε την δεύτερη φάση της δράσης μας που είναι η παρουσίασή της σε όλους εσάς.

Δεύτερος λόγος: Κάποια από τα παιδιά, αγάπησαν τόσο πολύ αυτό που έγινε που καθόλου απίθανο να ανοιχτούν νέα μονοπάτια γι’ αυτά.

Έτσι, το Σάββατο 9 Νοεμβρίου στις 17:30 ξεκινήσαμε και πάλι τις συναντήσεις μας στο παραμυθόσπιτο, με άλλη συχνότητα αυτή τη το φορά. Ευχαριστούμε πολύ από καρδιάς τον Βασίλη Βασιλάκη για τις υπέροχες στιγμές που μας χάρισε, τους γονείς που μας εμπιστεύτηκαν για άλλη μια φορά και πάνω από όλους τα παιδιά γιατί δώσανε τον καλύτερο εαυτό και την ψυχή τους. (Πηγή ιστοσελίδα των Παραμυθάδων)

 

Διαβάστε επίσης