• 20 Απριλίου 2024,

Τούρκοι επισκέπτες στην Καβάλα και στο Δημαρχείο

 Τούρκοι επισκέπτες στην Καβάλα και στο Δημαρχείο

Την Θεσσαλονίκη είχαν τελικό προορισμό εκπρόσωποι του Δήμου Σουλεϊμάν Πάσα, της περιοχής της Ραιδεστού στην Τουρκία. Καθοδόν για το ταξίδι στη συμπρωτεύουσα έκαναν μία στάση και μία διανυκτέρευση στην Καβάλα, την οποία προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν και για λόγους αυτοδιοικητικούς. Το Σάββατο το πρωί 50 περίπου άνθρωποι περπάτησαν στην αγορά και στη συνοικία της Παναγίας.

Στη συνέχεια αντιπροσωπεία της αποστολής με επικεφαλής τον δήμαρχο της περιοχής που προαναφέραμε τον κ. Γκιουνέ Γιουκσέλ βρέθηκαν στο δημαρχείο. Εκεί τους υποδέχθηκαν ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Κώστας Πεφάνης, ο εντεταλμένος σύμβουλος Γιώργος Μιχαηλίδης και ο αντιδήμαρχος Κυριάκος Σταυρίδης.

Ήταν μία εθιμοτυπική συνάντηση, μία γνωριμία και μία ανταλλαγή απόψεων και δώρων. Ο Τούρκος δήμαρχος εξήγησε ότι εξελέγη πρόσφατα νέος δήμαρχος του Δήμου Σουλεϊμάν Πάσα. Ανέλαβε τα καθήκοντά του την περασμένη Άνοιξη. Σημείωσε μάλιστα ότι ο Δήμος του οποίου είναι επικεφαλής πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια έχει δήμαρχο προερχόμενο από την κυβερνητική παράταξη στην Τουρκία δηλαδή το κόμμα Ερντογάν.

Διαβάστε επίσης