• 24 Απριλίου 2024,

Οι Παραμυθάδες και στην Ελευθερούπολη

 Οι Παραμυθάδες και στην Ελευθερούπολη

Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2018 και «Οι Παραμυθάδες» συνεχίζοντας τις Χριστουγεννιάτικες δράσεις μας, βρεθήκαμε μετά από πρόσκληση της Κοινωφελής Επιχείρησης του Δήμου Παγγαίου στην υπόγεια στοά της Ελευθερούπολης, που μεταμορφώθηκε σε ένα μαγικό χώρο και γέμισε με γονείς, παιδιά, αλλά και άτακτα ξωτικά, κακάσχημους καλικάντζαρους, μυλωνάδες, άγρια και ήμερα ζώα, παπάδες και θαύματα.

Ξεκινήσαμε συζητώντας για τους σκανδαλιάρηδες σκαλαπούγκαρους ή κωλοβελόνηδες ή αλλιώς τους γνωστούς στους περισσότερους καλικάντζαρους. Αρκετά ενημερωμένοι οι μικροί μας φίλοι, μας βοήθησαν στην περιγραφή τους.

Μετά πήραν σειρά τα παραμύθια. Η μαγεία απλώθηκε στην στοά και τα βλέμματα πιστά ακολουθούσαν το ταξίδι μας. Μικροί και μεγάλοι συμμετείχαν με το γέλιο και τα σχόλια τους. Τα ξωτικά βοήθησαν τον φτωχό παπουτσή και το γέρικο βόδι εκλέχθηκε το καλύτερο ζώο της χρονιάς, όπως μας αφηγήθηκε η Μέλη, ο Τάσος μας συγκίνησε με τον παπά Ιάκωβο, ο Αρίδας ο μυλωνάς έβαλε τέλος στην τεμπελιά του αλλά και η συμφωνία με τον καλικάντζαρο για άλλη μια φορά δε βγήκε σε καλό για τον τελευταίο, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Χρήστου και τέλος η Μάρμπω πήρε το μάθημα της μια και καλή, αφού έμαθε ότι με την κακία και τη ζήλια δεν κατάφερε ποτέ κανείς τίποτε, όπως μας θύμισε η Αρετή. Συμμετείχαν οι παραμυθάδες: Τάσος Καπατζιάς, Μέλη Μίχα, Χρήστος Π. Τσίρκας και Αρετή Τσιφλίδου. (Πηγή ιστοσελίδα Παραμυθάδων).

Διαβάστε επίσης