Οι προτεινόμενες εργασίες- παρεμβάσεις στο έργο του σχολικού κτιρίου των Κρηνίδων

 Οι προτεινόμενες εργασίες- παρεμβάσεις στο έργο του σχολικού κτιρίου των Κρηνίδων

Στη σημερινή συνεδρίαση της η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καβάλας Θα εγκρίνει την υποβολή της πρότασης για το γνωστό έργο ανακαίνιση – συντήρηση και ενεργειακή αναβάθμιση στο  σχολικό κτήριο των Κρηνίδων.

Εξελίσσεται γρήγορα με λίγα λόγια η διαδικασία η οποία προαναγγέλθηκε στην επίσκεψη του Περιφερειάρχη την προηγούμενη εβδομάδα στις Κρηνίδες. Οι δημοτικοί σύμβουλοι μέλη της Οικονομικής Επιτροπής έχουν ήδη στα χέρια τους την τεχνική και αιτιολογική έκθεση για το έργο όπου αναφέρονται λεπτομερώς οι προτεινόμενες εργασίες. Φυσικά και υπάρχει δυνατότητα να προστεθούν και άλλες παρεμβάσεις.

Το έργο έχει πάντα τον ίδιο τίτλο, της ενεργειακής αναβάθμισης του γυμνασίου-λυκείου Κρηνίδων. Όπως έχει γίνει γνωστό  οι προτεινόμενες εργασίες είναι κάτι περισσότερο από ενεργειακή αναβάθμιση. Αυτό τονίζει ιδιαίτερα η διοίκηση του Δήμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες η τεχνική αιτιολογική έκθεση αναφέρεται αρχικά στο ιστορικό της υπόθεσης και την κατασκευή που σχολικού κτιρίου σε διάφορες φάσεις. Αρχικά το πρώτο κτίσμα, στη συνέχεια προσθήκη γυμναστηρίου-  χώρου αποδυτηρίων-  γραφείου.

Επτά αίθουσες προκατασκευασμένες μεταλλικές και όχι μόνο κτλ. Με αποτέλεσμα σήμερα το σύνολο της δόμησης συμπεριλαμβανομένου του κεντρικού κτιρίου, του γυμναστηρίου και των προκατασκευασμένων αιθουσών, να είναι σήμερα πάνω από 3.000 τετραγωνικά μέτρα. Η μελέτη που έχει προετοιμαστεί αφορά αντικατάσταση κουφωμάτων με νέα πιστοποιημένα υψηλής ενεργειακής απόδοσης. Μόνωση των εξωτερικών τοίχων όλων των σχολικών κτιρίων. Μόνωση του γυμναστηρίου, προσθήκη μόνωσης στο δώμα. Προσθήκη εξωτερικών σταθερών σκιάστρων στα ανοίγματα της νότιας και βόρειας πλευράς του κτιρίου. Προσθήκη σκιάστρων στον εξωτερικό χώρο.

Πιο ειδικά για το κεντρικό κτίσμα του σχολείου προτείνεται εξωτερική θερμομόνωση σε όλο το κτίριο. Στο κλειστό γυμναστήριο προτείνεται επίσης εξωτερική θερμομόνωση και υγρομόνωση. Θερμομόνωση της στέγης του.

Για την αυλή προτείνεται κατασκευή σκιάστρων, επιδιόρθωση και αντικατάσταση τμήματος περίφραξης στο γήπεδο ποδοσφαίρου. Προτείνεται ακόμη στο κεντρικό κτίσμα του σχολείου επισκευή θερμομόνωση υγρομόνωση. Αντικατάσταση όλων των κουφωμάτων με ενεργειακά. Σκίαστρα στα κουφώματα της νότιας και βόρειας όψης. Χρωματισμοί εσωτερικά και εξωτερικά. Στον πρώτο όροφο στη μικρή αίθουσα, δίπλα στις τουαλέτες, καθαίρεση τμήματος για την αλλαγή κουφώματος. Αποξήλωση νιπτήρων και τοποθέτηση στο ίδιο σημείο κλειστών ερμαρίων. Στον πρώτο όροφο του κτιρίου εξωτερικά από τις τουαλέτες στους νιπτήρες, καθαίρεση πλακιδίων. Αντικατάσταση σωληνώσεων και βρυσών.

Επανατοποθέτηση καινούριων πλακιδίων. Μικροεπιδιορθώσεις σε ξύλινα κουφώματα εσωτερικά, τοποθέτηση λαμαρίνας στο κάτω μέρος των κουφωμάτων. Στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στο ισόγειο, κατασκευής φυσούνας  για διαχωρισμό του χώρου στο μισό. Θα δημιουργηθούν έτσι δύο χώροι, κατάλληλοι και για τις εκδηλώσεις των συλλόγων της περιοχής. Το αίθριο θα διαμορφωθεί κατάλληλα προκειμένου να αποτελεί οικείο χώρο συνάθροισης των μαθητών. Θα ξηλωθεί το υπάρχον δάπεδο και θα επιστρωθεί με πλάκες πεζοδρομίου. Κατασκευή ενός μεγάλου παρτεριού με τέσσερα παγκάκια με πλάτη.

Φύτευση στα παρτέρια λουλουδιών ενώ στις αίθουσες σε αύλειο χώρο αντικατάσταση κουφωμάτων, επίστρωση δαπέδου από πλακίδια, αντικατάσταση δαπέδου γυμναστηρίου με ξύλινο. Επιδιορθώσεις  σε υδρορροές,  μόνωση στη στέγη με πάνελ. Για την αυλή προτείνονται κατασκευή κερκίδων στα σύνορα με όμορο οικόπεδο του δημοτικού σχολείου. Πράσινη περίφραξη, ένας οικολογικός φράχτης.

Μικρές επισκευές σε μάρμαρα και κλιμακοστάσια εξωτερικά στην αυλή. Χρωματισμός γραμμών γηπέδων. Κατασκευή ράμπας ΑμΕΑ, αναδιαμόρφωση της υπάρχουσας ράμπας που συνδέει τον περιβάλλοντα χώρο με το κεντρικό κτίριο του σχολείου.

Διαβάστε επίσης