Οι σύλλογοι είναι πάντα σε… φάση βασιλόπιτας!

 Οι σύλλογοι είναι πάντα σε… φάση βασιλόπιτας!

Συνεχίζονται τα τριήμερα Παρασκευή έως Κυριακή οι εκδηλώσεις των τοπικών συλλόγων. Αυτές είναι πάντα σε… φάση βασιλόπιτας. Εκτός από τις εκδηλώσεις που έγιναν ήδη, έρχονται κι άλλες το ερχόμενο τριήμερο. Το κείμενο που ακολουθεί αναφέρεται σε εκδηλώσεις που έγιναν ή θα γίνουν.

*Σύλλογος Αγίου Κωνσταντίνου «Ο Δρόμος του Νερού»: Έγινε με μεγάλη επιτυχία η κοπή πίτας του συνοικιακού συλλόγου Αγίου Κωσταντίνου «Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ» (φωτογραφία).  Ευχαριστούμε τους αιρετούς που μας τίμησαν με την παρουσία τους αλλά κυρίως τα μελη  και τους φίλους του συλλόγου που ακόμη μια φορά έδωσαν το παρόν στο πλαι μας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στα καταστήματα της Καβάλας για τα δώρα που μας έδωσαν. Καλή χρονιά με υγεία και ευτυχία.

* Επίσκεψη στο Λύκειο Ελληνίδων Καβάλας στις 16/1/2023 των μαθητών της Α’ τάξης του 5ου Γυμνασίου με την υπεύθυνη καθηγήτρια Αρετή Κώτση. Οι μαθητές ξεναγήθηκαν στο κτίριο από την Πρόεδρο Μαρίνα Φιλιππίδου, και τις Ιωσηφίνα Σεχλίδου, Ντίνα Σαμαρά και Εύη Τσουλκανη, έμαθαν την ιστορία του, είδαν παραδοσιακές φορεσιές και χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς από Πόντο, Θράκη, Μακεδονία με τον χοροδιδασκαλο του ΛΕΚ Χρόνη Ιωαννίδη.

* Ο Σύνδεσμος Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Καβάλας διοργανώνει εκδρομή στη ΜΑΛΤΑ 16 με 19 Μαρτίου. Το κόστος της συμμετοχής που αναγράφεται στην προσφορά του ταξιδιωτικού γραφείου είναι ενδεικτικό και εξαρτάται τόσο από τον αριθμό των ατόμων όσο και από τη συντομότερη χρονικά δήλωση συμμετοχής. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 6974978018.

*Συνοικιακός σύλλογος Αγίου Λουκά: Από τις 13 Ιανουαρίου άρχισαν μαθήματα ζωγραφικής για ενήλικες. Γίνονται στο χώρο του συλλόγου με δάσκαλο τον Γιάννη Κοτζαπαναγιώτη. Πληροφορίες τηλέφωνο 6978- 433833.

*Συνοικιακός σύλλογος Κηπούπολης Καλαμίτσας: Την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 21:00 σας περιμένουμε όλους στο Restaurant Bar “Yalos” (Ραψάνη) για την Κοπή της Βασιλόπιτας μας. Ο σύλλογος μας σας στέλνει για 2 διανυκτερεύσεις στην Boutique Παρωραια και δίνει σε ενα τυχερό ένα χειροποίητο κόσμημα από το Hand Made Jewellery Vasdekis. Ελάτε να διασκεδάσουμε και να χορέψουμε με την υπέροχη φωνή της Σοφίας Νεοχωρίτου. Πολλά δώρα και εκπλήξεις σας περιμένουν. Ευχαριστούμε προκαταβολικά για την Αγάπη σας και την Στήριξη σας. Κρατήσεις και Προπληρωμές προσκλήσεων από τα μέλη του Δ.Σ και στο τηλ 6936675353.

*Σύλλογος Αγίας Βαρβάρας- Πεντακοσίων: Θα πραγματοποιήσουμε την κοπή της Βασιλόπιτας την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2023 στο καφέ bar ‘Μυροβόλος Άνοιξις’ στις 18:00 !!! Με το καλό να ανταμώσουμε.

*Ιχνηλάτες: Κοπή βασιλόπιτας νέου έτους Κυριακή 29 Ιανουαρίου καφέ Σοκολά στο Εμπορικό Κέντρο. Ώρα 18.00.

*Θρακική Εστία Καβάλας: Με το ούτι και τη φωνή του μας ταξίδευσε δεκαετίες στα μονοπάτια της Θρακικής παράδοσης…Ξεκίνησε το τελευταίο ταξίδι ο μεγάλος Καρυοφύλλης Δοιτσιδης που τίμησε τη Θράκη όσο λίγοι… Πλείστες αξιόλογες συνεργασίες και συναυλίες ανά την υφήλιο και μια μεστή παρουσία στα πολιτιστικά δρώμενα της Ελλάδας… Η Θράκη μας είναι φτωχότερη… Τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου (σήμερα) κηδεύεται στην ιδιαίτερη πατρίδα του την Καρωτή Διδυμοτείχου. Τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του!

*Μετά τη μεγάλη επιτυχία της εκδήλωσης του για την κοπή της βασιλόπιτας του νέου έτους, η Λέσχη Ποντίων Καβάλας ευχαριστεί και τους «..τα Μ.Μ.Ε. που κάλυψαν την εκδήλωση. Στη συνέχεια ακολούθησε παραδοσιακό ποντιακό και κρητικό γλέντι με το κέφι να απογειώνεται στα ύψη! Ιδιαίτερες ευχαριστίες στους μουσικούς συντελεστές: Ποντιακή λύρα – τραγούδι: Αντώνης Σιδηρόπουλος, Νταούλια: Τάσος Κεκρίδης – Βασίλης Τρίγκας, Πλήκτρα: Λευτέρης Καρατερζίδης ,Κρητική λύρα – τραγούδι: Άρης Ρούλιος, Λαούτο: Γιώργος Διαμαντής».

*Φυσιολατρικός Όμιλος Καβάλας: Ο ΦΟΚ προγραμματίζει την 1η του εξόρμηση για το νέο χρόνο την Κυριακή 29-1 στο χιονοδρομικό κέντρο του Φαλακρού Δράμας. Η εκδρομή περιλαμβάνει επίσκεψη στην Πετρούσα, στο γνωστό φαράγγι με το υπαίθριο πέτρινο θέατρο, ανάβαση με το λεωφορείο στο Φαλακρό, που είναι το ψηλότερο βουνό της περιφέρειας Α.Μ.Θ. Αφού χαρούμε το χιόνι θα κατέβουμε στο κοντινό χωριό Βώλακα για φαγητό στις παραδοσιακές ταβέρνες του. Ακολουθεί επίσκεψη στο γραφικό χωριό Γρανίτη και επιστροφή στην πόλη μας το απόγευμα. Η τιμή για τη μετακίνηση με το λεωφορείο είναι 15 ευρώ το άτομο . Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στα τηλ.2510228118 τις πρωινές ώρες και 6944551625 έως την Πέμπτη 26-1.

Διαβάστε επίσης