• 26 Απριλίου 2024,

Οι συνέπειες της καραντίνας στους πολιτιστικούς- συνοικιακούς συλλόγους του Νομού Καβάλας

 Οι συνέπειες της καραντίνας στους πολιτιστικούς- συνοικιακούς συλλόγους του Νομού Καβάλας

Το μεσημέρι του Σαββάτου ο σύλλογος των εθελοντών κατά του καρκίνου πραγματοποίησε εκδήλωση στην παραλία, την πρώτη του μετά τη λήξη των αυστηρών μέτρων για την πρόληψη του κορωνοϊού.

Οι εκδηλώσεις στην πόλη και το Νομό Καβάλας επανέρχονται μιας και επανέρχονται σε δραστηριότητα οι πολλοί δραστήριοι σύλλογοι. Τόσο συνοικιακοί όσο και πολιτιστικοί. Αυτό θα γίνει περισσότερο εμφανές το προσεχές διάστημα αφού

1) θα βελτιωθούν περαιτέρω οι καιρικές συνθήκες

2) θα χαλαρώσουν ακόμη περισσότερο τα μέτρα. Το τι εκδηλώσεις θα προγραμματιστούν και θα γίνουν, είναι κάτι που θα το δούμε στην πορεία. Τα πράγματα θα αλλάξουν αλλά ταυτόχρονα θα επιδιώξουν να βρουν την γνωστή ομαλή πορεία προηγούμενων Καλοκαιριών.

Για περίπου 2 μήνες όλοι οι σύλλογοι του Ν. Καβάλας ανέστειλαν κάθε τους δραστηριότητα. Αυτό είχε ως συνέπεια να περιοριστούν τα έσοδα τους μιας και έπαψαν να λειτουργούν όλα τα τμήματα που τα προκαλούσαν. Κάπως έτσι οι σύλλογοι επανέρχονται αλλά με οικονομικά προβλήματα και άδειο το ταμείο τους. Σχετικά έχουν ήδη μιλήσει πρόεδροι συλλόγων, οι οποίοι κάλεσαν τους πολίτες να στηρίξουν όλες τις προσπάθειες μέσω της πληρωμής των συνδρομών τους. Μαθήματα ζωγραφικής και χορού θα γίνουν από το Φθινόπωρο κι έτσι το Καλοκαίρι για κάθε σύλλογο θα είναι μια δύσκολη από οικονομικής πλευράς περίοδος.

Το αίτημα, στήριξης των συλλόγων από την τοπική αυτοδιοίκηση, θα επανέλθει. Μάλλον πιο οργανωμένα και δυναμικά. Θα ικανοποιηθεί; Το βλέπουμε δύσκολο λόγω της πληθώρας των συλλόγων και της μεγάλης υποχρέωσης που ως εκ τούτου δημιουργείται. Εκδηλώσεις που θα δημιουργήσουν έσοδα στους συλλόγους προς το παρόν δεν προβλέπονται και δεν επιτρέπονται. Τα πανηγύρια κτλ δεν είναι του παρόντος αλλά ακόμη κι αν κάτι τέτοιο επιδιωχθεί, προς το παρόν δεν είναι σύμφωνο με τα μέτρα για την πρόληψη του κορωνοϊού.

Οι εκδηλώσεις τον Ιούνιο θα είναι περισσότερες σε σχέση με αυτές του Μάη. Κάθε σύλλογος θα προσπαθήσει να βρει μέσω αυτών λύση στο οικονομικό του πρόβλημα. Η πράξη θα δείξει πόσοι θα καταφέρουν να πετύχουν τον στόχο τους. Πιο ομαλή κατάσταση και στους συλλόγους θα μπορέσει να υπάρξει τον Ιούλιο, όταν και υποτίθεται θα χαλαρώσουν τα μέτρα και θα υπάρξει τουρισμός και περισσότερη εκτός σπιτιού κίνηση ανθρώπων.

Ανακοινώσεις δραστηριότητες συλλόγων

*Σύλλογος Περιγιαλίου: Πραγματοποιήθηκε η βράβευση των πολιτιστικών συλλόγων που βοήθησαν τον Δήμο Καβάλας να κατασκευαστούν μάσκες οι οποίες μοιράστηκαν όπου υπήρχε ανάγκη.

Ο σύλλογος μας ήταν παρόν και σε αυτήν την προσπάθεια και θα είναι πάντα παρόν σε τέτοιες δράσεις που προάγουν τον πολιτισμό και προσφέρουν βοήθεια όπου είναι αναγκαία.

Να ευχαριστήσουμε και εμείς με την σειρά τος Κυρίες του συλλογου μας που βοήθησαν και πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους για το κοινωνικό καλό.

*Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ποταμουδίων Καβάλας ευχαριστεί το Δήμο Καβάλας και το Ν.Π. “Αλληλεγγύη” του Δ. Καβάλας για την επιβράβευση της προσπάθειάς του με την απονομή στις 25-5-2020 ενός συμβολικού αναμνηστικού νομίσματος για τα 100 χρόνια ελεύθερης Καβάλας και του βιβλίου Νεάπολις – Χριστούπολις – Καβάλα (Οδοιπορικό στο χώρο και το χρόνο της παλιάς πόλης), που συνέγραψαν οι κ.κ. Νικ. Ε. Καραγιαννακίδης και Κυρ. Λυκουρίνος και ευελπιστεί ότι αυτή η άψογη συνεργασία θα διευρυνθεί και θα καρποφορήσει στο μέλλον σε ευνοϊκότερες συνθήκες.

*Σύλλογος Κηπούπολης- Καλαμίτσας: Ευχαριστούμε τη Διοίκηση του Νοσοκομείου για τη δημόσια ευχαριστήρια αναφορά στο ονομα του Συλλόγου. Σκοπός του Συλλόγου μας δεν είναι μονο η ανάδειξη του Συλλογου αλλά η ουσιαστική του συμμετοχή σε λύσεις δύσκολων καταστάσεων πάντα προς όφελος των συνανθρώπων μας.

Επίσης ευχαριστούμε τον Δήμο για τη Βράβευση των Συλλόγων που πραγματοποιήθηκε για τη συμμετοχή στη δημιουργία των Μασκών που μοιράστηκαν σε πολλές υπηρεσίες τις περιοχής μας.. Όλοι Μαζι Μπορούμε.

*Σύλλογος κατοίκων Παναγίας «Το Κάστρο»: Ξέρεις ότι στον τόπο που ζεις υπάρχει ένας πολιτιστικός σύλλογος; Έχεις αναρωτηθεί ποτέ πως λειτουργεί; Ξέρεις ότι σε κάθε εκδήλωση αυτού του τόπου σου, προσφέρει αυτός ο σύλλογος; Ξέρεις όμως ότι αυτή η προσφορά είναι εθελοντική; Ξέρεις ότι όταν κάποιος χρειάστηκε βοήθεια ο σύλλογος ήταν πάντα εκεί.

* Η Θρακική Εστία για τις 40 μέρες από το θάνατο της πρώην προέδρου της Ευθυμίας Πέγιου: Η μνήμη της θα είναι ανεξίτηλη και θα μας συνοδεύει στην πορεία του συλλόγου μας.

*Νομαρχιακός Σύλλογος ΑμΕΑ: Μετά από επικοινωνία της ΠΟΜΑμεΑ ΑΜΘ με τους παραθαλάσσιους δήμους και την έναρξη λειτουργίας των προσβάσιμων οργανωμένων παραλιών τους με αυτονομους μηχανισμούς πρόσβασης στη θάλασσα πρώτος ανταποκρίθηκε ο δήμος Νέστου και μάλιστα εγγράφως.Περιμένουμε την ίδια επίσημη ενημέρωση προκειμένου να ενημερώσουμε τα μέλη μας και όλους όσους ενδιαφέρονται να απολαύσουν τη θάλασσα και τα οφέλη της.

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης