• 26 Απριλίου 2024,

Οι συνεργασίες ενισχύουν το ΖΕΦΥΡΟ- Έναρξη προβολών τη Δευτέρα

 Οι συνεργασίες ενισχύουν το ΖΕΦΥΡΟ- Έναρξη προβολών τη Δευτέρα

Ιδιαίτερα χαρούμενοι εμφανίστηκαν το πρωί σε προγραμματισμένη συνέντευξη τύπου οι εκπρόσωποι του Συνδέσμου Φίλων Γραμμάτων & Τεχνών και ειδικότερα του θερινού κινηματογράφου ΖΕΦΥΡΟΣ. Παρουσίασαν το πρόγραμμα προβολής ταινιών από τις 18 Ιουνίου έως και τις 16 Σεπτεμβρίου, μίλησαν ωστόσο και για συνεργασίες που φέρνουν επιπλέον εκδηλώσεις και γενικότερα θα ενισχύσουν το ΖΕΦΥΡΟ.

Ο πρόεδρος της Στέγης Βαγγέλης Καμπουρίδης θύμισε ότι μία ημέρα πριν την έναρξη των προβολών στο ΖΕΦΥΡΟ, το βράδυ της ερχόμενης Κυριακής στο συγκεκριμένο χώρο του κινηματογράφου, θα πραγματοποιηθεί συναυλία. Περισσότερες πληροφορίες για τη μουσική εκδήλωση έδωσε ο Μάκης Ευθυμιάδης. Στη συναυλία θα εμφανιστεί καβαλιώτικο σχήμα με τραγούδια και κείμενα που έχουν σχέση με τη θάλασσα. Η εκδήλωση της Κυριακής θα αρχίσει στις 9:00 το βράδυ. Θα περιλαμβάνει 30 -32 ποιοτικά, όπως περιγράφηκαν, τραγούδια.

Αναφερόμενη στο κινηματογραφικό σκέλος, η Ζωή Βυζοβίτη δήλωσε πως για ένα ακόμη καλοκαίρι θα φυσά ΖΕΦΥΡΟΣ στην πόλη της Καβάλας. Ετοιμάσαμε, εξήγησε, το πρόγραμμα με αγάπη. Περιέγραψε τις ταινίες ως καινούργιες και ποιοτικές, που θα συμπληρωθούν με ελληνικές ταινίες αλλά και προβολή ντοκιμαντέρ, για τα οποία η Στέγη συνεργάζεται ακόμη και με τη Θρακική Εστία Καβάλας.

Από την πλευρά του ο Λευτέρης Κελβερίδης θύμισε ότι για μία εβδομάδα ο ΖΕΦΥΡΟΣ θα μετέχει στο Φεστιβάλ Φιλίππων. Κατ’ εντολή του Θοδωρή Γκόνη, επέλεξε ο ίδιος επτά ταινίες του παλιού αμερικάνικου κινηματογράφου, των δεκαετιών ’40, ’50 και ’60, που θα προβάλλονται καθημερινά με ελεύθερη είσοδο. Οι ταινίες θα είναι ποικίλων ειδών και θα αποτελέσουν ένα μάθημα για τους νέους. Αν και αρχικά ο κ. Κελβερίδης επρόκειτο να μιλήσει πριν από την έναρξη κάθε προβολής των προαναφερόμενων ταινιών, τελικά αποφασίστηκε να διανέμονται στο κοινό δικά του γραπτά κείμενα.

Διαβάστε επίσης