• 26 Απριλίου 2024,

Περί χόρτων και ναυαγοσωστών

 Περί χόρτων και ναυαγοσωστών

Δύο αντιδήμαρχοι μίλησαν στο ραδιόφωνο της ΠΡΩΙΝΗΣ, καθένας για τα θέματα της δικής του αρμοδιότητας. Ο αντιδήμαρχος Ανέστης Τσουρουκίδης επανέλαβε ότι είναι δύσκολα τα δεδομένα για το κόψιμο των χόρτων αφού η έλλειψη προσωπικού συνεχίζεται. Το καλό νέο είναι πως από τη Δευτέρα ανέλαβε καθήκοντα ο ιδιώτης εργολάβος με αρμοδιότητα το κόψιμο των χόρτων. Τα δύο ιδιωτικά συνεργία ασχολούνται με το κόψιμο των χόρτων στην περιοχή Περιγιαλίου. Δεν αποκλείεται τα συνεργεία να αυξηθούν σε τρία αφού ασκούνται πιέσεις προς αυτή την κατεύθυνση.

Ο αντιδήμαρχος Ηλίας Καλανταρίδης κλήθηκε να απαντήσει για ποιο λόγο δεν υπάρχει ναυαγοσώστης στην ακτή Περιγιαλίου. Εκεί όπου το μεσημέρι της Τρίτης σημειώθηκε περιστατικό πνιγμού συμπολίτη. Σύμφωνα με τον κ. Καλανταρίδη, λόγω και της αλλαγής του προεδρικού διατάγματος, οι τρεις ναυαγοσώστες που προσελήφθηκαν κι εργάζονται ήδη στο δήμο Καβάλας, επιλέχθηκε να τοποθετηθούν όλοι στην ακτή Καλαμίτσας.

Έως το τέλος του μήνα, σημείωσε ο κ. Καλανταρίδης, θα υπάρχει ναυαγοσώστης στην ακτή Περιγιαλίου και στην ακτή Ραψάνης. Δεν αποκλείεται το χρονοδιάγραμμα που παρουσίασε ο κ. Καλανταρίδης να τροποποιηθεί αναλόγως με τα γραφειοκρατικά προβλήματα.

Διαβάστε επίσης