• 6 Μαΐου 2024,

Οι «ΣυνΩδηπόροι» ετοιμάζουν κάτι διαφορετικό για το Cosmopolis

 Οι «ΣυνΩδηπόροι» ετοιμάζουν κάτι διαφορετικό για το Cosmopolis

Η κ. Δέσποινα Τσιμπεράκη μίλησε στο ραδιόφωνο της Πρωινής για τη συμμετοχή του μουσικού σχήματος- χορωδία «ΣυνΩδηπόροι» στις φετινές εκδηλώσεις του Cosmopolis.

Προετοιμάζεται ένα διαφορετικό γεγονός που μάλιστα θα επαναληφθεί δύο μέρες στην Καβάλα. Αρχικά για το φεστιβάλ Cosmopolis, στη συνέχεια ως ανεξάρτητη πρωτοβουλία του χορωδιακού σχήματος. Στηρίζεται στην ανάγκη να προβληθεί το πρόβλημα της γυναικοκτονίας.

Αυτό θα γίνει με μία προσέγγιση εντελώς διαφορετική. Μια παραγωγή του χορωδιακού σχήματος που θα συνδυάζει το θεατρικό δρώμενο με τη μουσική. Όλα ξεκινούν από το τραγούδι για τις γυναικοκτονίες που συνέθεσε ,έγραψε και τους στίχους, ο Γιάννης Κανάκης.

Ο μαέστρος της χορωδίας «ΣυνΩδηπόροι». Αυτό το τραγούδι που θα το ερμηνεύσουν 30 χορωδοί, συνοδεύεται και από μηνύματα που έχουν βιντεοσκοπηθεί. Συμπληρώνεται από δρώμενο όπου μετέχουν εθελοντές.

Ταυτόχρονα μοιράζονται και σχετικά έντυπα για το ίδιο θέμα (συνεργασία με το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Δήμου Καβάλας). Πρώτη παρουσίαση του γεγονότος στις 29 Ιουλίου 8:30 το απόγευμα στην Θ. Πουλίδου και μπροστά στο Ιμαρέτ.

Την επόμενη μέρα οι «ΣυνΩδοιπόροι» μόνοι τους αυτή τη φορά θα το επαναλάβουν αρκετές φορές στο κέντρο της Καβάλας. Σε διάφορα σημεία όπου αποδεδειγμένα υπάρχει πολύ μεγάλη κίνηση κόσμου. «Το θέμα μας αφορά όλους. Μπορεί να συμβεί σε όλους», λέει χαρακτηριστικά η κ. Τσιμπεράκη.

Οι πρόβες για να ολοκληρωθεί αυτή η παρέμβαση και να παρουσιαστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, γίνονται σχεδόν καθημερινά στο χώρο που φιλοξενεί τη χορωδία της Καβάλας. Στο χώρο του Λυκείου των Ελληνίδων.

(φωτογραφία αρχείου)

Διαβάστε επίσης