• 19 Μαΐου 2024,

Το πρακτικό της συνεδρίασης για τη λαϊκή αγορά των Κρηνίδων- Τι είπαν οι συμμετέχοντες σε αυτήν

 Το πρακτικό της συνεδρίασης για τη λαϊκή αγορά των Κρηνίδων- Τι είπαν οι συμμετέχοντες σε αυτήν

Αναρτήθηκε την Τετάρτη το πρακτικό της απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Καβάλας και ως προς το θέμα αλλαγής ή όχι του χώρου της λαϊκής αγοράς των Κρηνίδων.

Υπόψη των μελών της επιτροπής και όσων συμμετείχαν στη συνεδρίαση τέθηκε η απόφαση του τοπικού συμβουλίου Κρηνίδων. Αυτό προτείνει: « …ως χώρο λειτουργίας της λαϊκής αγοράς των Κρηνίδων το εμπορικό κέντρο (εκτείνεται στις οδούς : 28ης Οκτωβρίου, Αγίου Χριστοφόρου, Ερμού Φιλίππου, Χαριλάου Τρικούπη, Λυδίας)».

Στη συνέχεια το πρακτικό αναφέρει τις απόψεις που εκφράστηκαν:

Μαυρουδάκης Γεώργιος Πρόεδρος των Παραγωγών «…να γίνεται στην 28ης Οκτωβρίου…».

Τσιτσιλικάκης Χρήστος Αντιπρόεδρος των Πωλητών Λαϊκών Αγορών «….να παραμείνει εκεί που γίνεται τώρα…».

Φιλόσογλου Ευγενία Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Φιλίππων «…να μεταφερθεί στο Κέντρο,στην 28ης Οκτωβρίου, σύμφωνα με την αίτησή μας…».

Παπαδόπουλος Θεόδωρος Αντιδήμαρχος, μέλος της Επιτροπής «…εάν μεταφερθεί στο Κέντρο θα δημιουργηθούν περισσότερα προβλήματα από αυτά που επιλύονται, διότι η 28ης Οκτωβρίου είναι βασική οδική αρτηρία και θα αποκοπεί η ομαλή οδική επικοινωνία της πάνω με την κάτω πλευρά του οικισμού…..να παραμείνει εκεί που γίνεται…Λόγω σοβαρότητας του θέματος προτείνω να συζητηθεί το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο…»

Τσουρουκίδης Αναστάσιος, μέλος της Επιτροπής «….. είμαστε εδώ για το συμφέρον του πολίτη… εάν γίνει στο κέντρο θα δημιουργηθεί πρόβλημα με το παρκάρισμα αυτών που έρχονται από τα γύρω χωριά… Συμφωνώ με τον Αντιδήμαρχο να παραμείνει εκεί που γίνεται…»

Τελίδης Περικλής μέλος της Επιτροπής, «…οι εμπλεκόμενοι φορείς γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά….σύμφωνα με τις αποφάσεις της Δημοτικής Κοινότητας προτείνω να μεταφερθεί στο κέντρο…»

Μουμτσάκης Απόστολος Αντιδήμαρχος, μέλος της Επιτροπής «….η τοπική κοινωνία είναι διχασμένη…πρέπει να πάρουμε μια απόφαση προκειμένου να προχωρήσουμε στην σύνταξη κανονισμού λειτουργίας των λαϊκών αγορών του Δήμου Καβάλας …..»

Ιακωβίδης Ιωάννης Αντιδήμαρχος, μέλος της Επιτροπής «… να οριοθετηθεί η προσδοκία του αστικού χώρου και να ενταχθούν όλες οι δραστηριότητες… να γίνει σε οποιαδήποτε άλλη θέση εκτός από την καρδιά του οικισμού…»

Παπαδόπουλος Θεόδωρος Αντιδήμαρχος, μέλος της Επιτροπής «…σας μεταφέρω τη θέση του μέλους της Επιτροπής κ. Θεμιστοκλή Καλπακίδη που προτείνει να γίνεται στην οδό Φιλίππου, από το ύψος της Ερμού μέχρι την Αγίας Σοφίας…»

Διαβάστε επίσης