• 23 Απριλίου 2024,

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ πιέζουν την ΕΤΑΔ να ασχοληθεί με την Καλαμίτσα

 Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ πιέζουν την ΕΤΑΔ να ασχοληθεί με την Καλαμίτσα

Τον νέο πρόεδρο της Εταιρίας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ ΑΕ) Γιάννη Πολύζο συνάντησαν στην Αθήνα την προηγούμενη εβδομάδα οι 3 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Σκοπός της συνάντησης ήταν να ασκηθεί πίεση στην εταιρία προκειμένου να ασχοληθεί επιτέλους με την εκκρεμότητα της ακτής της Καλαμίτσας. Δυστυχώς φαίνεται ότι οι βουλευτές έλαβαν νέες υποσχέσεις για μελλοντικές ενέργειες της εταιρίας. Είναι αμφίβολο αν αυτές προλάβουν το προσεχές Καλοκαίρι. Οι 3 βουλευτές δέσμευσαν τον κ. Πολύζο να έχουν νέα συνάντηση μαζί του, πάλι για την Καλαμίτσα, σε 15 περίπου μέρες.

Αυτό που κατ’ αρχήν εξασφαλίστηκε είναι ότι στην παραλία και φέτος το Καλοκαίρι δεν θα υπάρχει εισιτήριο. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη. Αυτό ωστόσο είναι το λιγότερο αφού η ελεύθερη πρόσβαση θεωρείται δεδομένη. Τα προβλήματα είναι άλλα κι αμέσως έρχονται στο μυαλό περσινά γεγονότα, όταν οι επαγγελματίες των καταστημάτων της Καλαμίτσας δεν μπορούσαν να αναπτύξουν ομπρέλες και ξαπλώστρες. Αν και τον Χειμώνα υπήρξε μια μικρή κινητικότητα (συντάχθηκε τοπογραφικό),η ΕΤΑΔ δεν έκανε σχεδόν τίποτα για τα βασικά ζητήματα της υπόθεσης. Τώρα ο πρόεδρος της δεσμεύτηκε να ανοίξει νέο κύκλο επαφών και με το Δήμο Καβάλας και με τους επαγγελματίες. Επειδή τέτοιες υποσχέσεις δόθηκαν πολλές και δεν τηρήθηκαν, τα λόγια της ΕΤΑΔ και του νέου της προέδρου δεν αξιολογούνται ως σημαντική εξέλιξη. Η ΕΤΑΔ συνεχίζει να δίνει αλλού την προτεραιότητα της κι αφήνει την παραλία στην τύχη της. Το ότι την προτιμά ο κόσμος το Καλοκαίρι, είναι κάτι μάλλον άγνωστο και σίγουρα μικρής σημασίας για την ΕΤΑΔ.

Θυμίζουμε ότι η ΕΤΑΔ όπως δεν έκανε τίποτα για την Καλαμίτσα έτσι αποφεύγει να απαντήσει σε παρόμοια αιτήματα που θέτει συχνά ο Δήμος Καβάλας για το παλιό δικαστήριο. Σε γενικές γραμμές αδιαφορεί για την περιουσία της στην Καβάλα αν και έχει στα χέρια της συγκεκριμένες προτάσεις. Ας ελπίσουμε κι ας ευχηθούμε η νέα προσπάθεια των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας να έχει συνέχεια και κυρίως να έχει αποτέλεσμα.

 

Διαβάστε επίσης