• 26 Απριλίου 2024,

Αμφιδρόμηση και ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ στο δημοτικό συμβούλιο που συνεδριάζει το απόγευμα

 Αμφιδρόμηση και ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ στο δημοτικό συμβούλιο που συνεδριάζει το απόγευμα

Συνεδριάζει σήμερα το απόγευμα το δημοτικό συμβούλιο Καβάλας. Στην ημερήσια διάταξη περιλαμβάνονται θέματα όπως η αμφιδρόμηση στο σημείο όπου κατέρρευσε η γέφυρα και μια σειρά ζητημάτων που σχετίζονται με τη ΔΗΜΩΦΕΛΙΑ. Προσφάτως καταγράφονται απουσίες υποψηφίων δημάρχων από τις συνεδριάσεις του σώματος οι οποίες και σχολιάζονται αρνητικά από τους παρόντες.

Πολλά είναι τα ζητήματα της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ που σχετίζονται με την έκταση Εσκή Καπού. Ξεχωρίζει η έγκριση παλαιότερης απόφασης της δημοτικής επιχείρησης για εκποίηση οικοπέδου της εμβαδού 1,5 στρέμματος, το οποίο βρίσκεται στον οικισμό Άσπρη Άμμος. Η ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ στοχεύει στην πώληση του οικοπέδου ώστε να αξιοποιηθεί από ιδιώτη με την κατασκευή ξενοδοχείου. Επίσης, θα συζητηθεί η μεταφορά αποθεματικού της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ για την πληρωμή απαίτησης εργαζόμενών της.

Άλλα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι η υποβολή αίτησης ένταξης για χρηματοδότηση υλοποίησης της Πράξης με τίτλο «Αναβάθμιση Υποδομών του Δ.Α.Κ. «Αλεξάνδρα Δήμογλου», στο πλαίσιο του Άξονα Προτεραιότητας “Κοινωνικές και πολιτιστικές υποδομές και δραστηριότητες των Δήμων”. Θα ληφθεί απόφαση για μετατροπή κεντρικής οδού των Κρηνίδων από πεζόδρομο σε δρόμο ήπιας κυκλοφορίας και όπως πάντα στις συνεδριάσεις του σώματος θα συζητηθεί και θα εγκριθεί η συμμετοχή του Δήμου Καβάλας στη διοργάνωση πολιτιστικών και άλλων εκδηλώσεων.

Τέλος, στη συνεδρίαση θα συζητηθεί και η έγκριση πραγματοποίησης πρόσληψης έκτακτου προσωπικού, χρονικής διάρκειας τεσσάρων (4) μηνών, δεκαπέντε (15) ατόμων, ειδικότητας ΥΕ Εργατών στη Δ/νση Ποιότητας Ζωής για την κάλυψη δράσεων αντιμετώπισης των δασικών πυρκαγιών (πυροπροστασία). Το συγκεκριμένο θέμα επρόκειτο να απασχολήσει την προηγούμενη συνεδρίαση αλλά μετατέθηκε για τη σημερινή.

Διαβάστε επίσης