• 5 Μαΐου 2024,

Οικονομική βοήθεια σε 62 συμπολίτες

 Οικονομική βοήθεια σε 62 συμπολίτες

Ένα από τα θέματα που ξεχωρίζουν στη σημερινή -με τηλεδιάσκεψη- συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας είναι οι έκτακτες οικονομικές ενισχύσεις σε συμπολίτες, μέσω των γνωστών βοηθημάτων κοινωνικής αλληλεγγύης.

Το θέμα έχει συνδεθεί με την γνωστή κρίση και τα μέτρα πρόληψης για τον κορωνοϊό, αφού αυτήν την εξήγηση έδωσε στην συνέντευξη τύπου την Παρασκευή ο Δήμαρχος Θόδωρος Μουριάδης. Αναξιοπαθούντες συμπολίτες θα ενισχυθούν οικονομικά εισπράττοντας περίπου 300 ευρώ κάθε ένας. Υπάρχουν λίγες περιπτώσεις όπου τα χρήματα για ειδικούς λόγους θα είναι περισσότερα.

Η εισήγηση που τέθηκε υπόψη των δημοτικών συμβούλων αναφέρεται σε 62 άτομα που έχουν ελεγχθεί από την κοινωνική υπηρεσία του δήμου. Έχει ερευνηθεί η κατάστασή στην οποία βρίσκονται και έτσι εγκρίνεται η χορήγηση του βοηθήματος.

Για το ταμείο του Δήμου Καβάλας δημιουργείται υποχρέωση περίπου 20 χιλιάδων ευρώ. Δεν αποκλείεται σε επόμενη συνεδρίαση του το δημοτικό συμβούλιο να επανέλθει και σε ακόμη περισσότερους συμπολίτες καθώς όπως λέγεται οι αιτήσεις που έχει στη διάθεσή της η υπηρεσία και τις επεξεργάζεται είναι περισσότερες από αυτές που θα ικανοποιηθούν.

Διαβάστε επίσης