Κάθε μέρα κλείνουν καταστήματα στην αγορά!

 Κάθε μέρα κλείνουν καταστήματα στην αγορά!

Οι συνθήκες που διαμορφώθηκαν στην αγορά της Καβάλας λόγω της εφαρμογής των μέτρων πρόληψης του κορωνοϊού είναι δύσκολες. Ιδιαίτερες, πρωτοφανείς.

Διαπιστώνεται μάλιστα ότι κάθε μέρα κλείνουν κι άλλες επιχειρήσεις ή περιορίζουν τη λειτουργία τους μόνο το πρωί.

Η παρατήρηση αφορά καταστήματα στην λεγόμενη «αλυσίδα» των τροφίμων, τα οποία θα μπορούσαν να συνεχίσουν να λειτουργούν όπως πρώτα. Η περιορισμένη κίνηση καταναλωτών στο κέντρο κάνει τους επαγγελματίες να ξανασκεφθούν το μέλλον τους. Κάπως έτσι μαγαζιά που λειτουργούσαν κανονικά, πρωί και απόγευμα, σταματούν. Κάποια μάλιστα κλείνουν εντελώς!

Αυτό διαπιστώνεται κατ’ αρχήν για take away καφέ, τα οποία με αυτόν τον όρο επιχείρησαν να δουλεύουν πολλές ώρες κάθε μέρα. Ορισμένα έκλεισαν. Άλλα προτιμούν να δουλεύουν μόνο το πρωί. Ίδια είναι η κατάσταση σε ζαχαροπλαστεία. Φούρνοι που προσπάθησαν να επιβιώσουν στις δύσκολες αυτές συνθήκες διαπιστώνουν μείωση τζίρου άνω του 50% κι έτσι ενώ συνεχίζουν να διαθέτουν ψωμί, περιορίζουν σημαντικά τα άλλα τους είδη (τυρόπιτες κτλ).

Κάποια καταστήματα που λειτουργούσαν νόμιμα όλο το βράδυ, σταματούν αφού τη νύχτα στο κέντρο της Καβάλας δεν κυκλοφορεί άνθρωπος! Μια βόλτα στην αγορά πείθει για την αλλαγή μιας και στις βιτρίνες καταστημάτων βλέπει κάποιος αυτού του είδους της ανακοινώσεις. Για την πλήρη διακοπή λειτουργίας επιχειρήσεων ρόλο παίζει και η διαδικασία για την είσπραξη του επιδόματος των 800 ευρώ. Επαγγελματίες που θέλουν να επωφεληθούν, ακολουθούν οδηγίες των λογιστών τους. Κλείνουν τις επιχειρήσεις τους για να είναι σίγουροι ότι θα εισπραχθούν τα χρήματα του επιδόματος.

 

 

Διαβάστε επίσης