• 19 Απριλίου 2024,

Είναι πιθανό το «Μύκονος» να συνδέει την Καβάλα με περιστατικό κορωνοϊού στην Ικαρία;

 Είναι πιθανό το «Μύκονος» να συνδέει την Καβάλα με περιστατικό κορωνοϊού στην Ικαρία;

Η Πρωινή έλαβε σήμερα επιστολή πολίτη από το νησί της Ικαρίας.

Το περιεχόμενο της συνδέει το κρούσμα κορωνοϊού στην Ικαρία με την Καβάλα μιας και ο ασθενής ήταν επιβάτης πλοίου που μετά την Ικαρία συνέχισε το δρομολόγιο του και κατέληξε στο λιμάνι της πόλης μας.

Θέσαμε υπόψη των αρμοδίων τις πληροφορίες και το σενάριο, απάντησαν ότι τόσο τότε όσο και τώρα δεν υπήρξε οποιαδήποτε ενημέρωση τους από τον ΕΟΔΥ. Άρα δεν έγινε το παραμικρό στο πνεύμα της λήψης μέτρων πρόληψης σε όσους επιβάτες του πλοίου έφθασαν τη συγκεκριμένη ημερομηνία στην Καβάλα. Αν υπήρξαν τέτοιοι.

Η επιστολή που λάβαμε αναφέρει τα ακόλουθα: «Καλησπέρα σας, το κρούσμα της Ικαρίας ταξίδεψε από Αθήνα προς το νησί στις 20/3 με το οχηματαγωγό BLUE STAR MYKONOS, με αποτέλεσμα τόσο ο δήμος Ικαρίας όσο και ο δήμος Ανατολικής Σάμου να εκδώσουν ανακοινώσεις όπου καλούν τους επιβάτες που αποβιβάστηκαν στα εν λόγω νησιά από το συγκεκριμένο δρομολόγιο να τηρήσουν αυστηρή καραντίνα μέχρι τις 5 Απριλίου. Δεδομένου ότι το τέλος του δρομολογίου του συγκεκριμένου πλοίου ήταν στην Καβάλα στις 21/3, δηλαδή την ακριβώς επόμενη ημέρα, γνωρίζετε ως τοπικό ΜΜΕ εάν τόσο οι αρχές του ΟΛΚ, του Δήμου και της Περιφέρειας όσο και η πλοιοκτήτρια εταιρεία σκοπεύουν να εκδώσουν σχετική ανακοίνωση για το συμβάν;»

Ακολουθούν οι δύο ανακοινώσεις που εξέδωσαν οι προαναφερθέντες Δήμοι:

  1. https://ikaria.gov.gr/index.php/component/attachments/download/1317.html
  2. https://www.islandofsamos.gr/enhmerwsh/deltia-typou/item/1016-epigousa-anakoinosi?fbclid=IwAR2R3ya9SwNQK5mu5qn8IfFcz7qRVEQVNLLfUWRBZXqoaYTPsOQ6sf-6Tc0

Διαβάστε επίσης