Όλα καλά στην πρώτη ημέρα εθελοντικής αιμοδοσίας

 Όλα καλά στην πρώτη ημέρα εθελοντικής αιμοδοσίας

Άρχισε χθες κι ολοκληρώνεται σήμερα το μεσημέρι η 59η διήμερη αιμοληψία του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών και Οργάνων Σώματος Καβάλας. Η προσέλευση ήταν κάτι περισσότερο από ικανοποιητική και άρχισε από τις 8:00 το πρωί. Η αισιόδοξη είδηση της διαδικασίας αφορά στους νέους ανθρώπους που πρόθυμα προσήλθαν ώστε να δώσουν αίμα, πολλοί από τους οποίους για πρώτη φορά.

Η αιμοδοσία εξυπηρετείται από το ευγενέστατο προσωπικό του τμήματος αιμοδοσίας νοσοκομείου Καβάλας και φιλοξενείται στην είσοδο της Λέσχης Αξιωματικών Φρουράς Καβάλας. Εκεί έχουν τοποθετηθεί οι σημαίες του συλλόγου που ενημερώνουν για το διαφορετικό της διαδικασίας. Οργανωτικά η εθελοντική αιμοδοσία εξελίσσεται άριστα. Παλιοί ή νέοι εθελοντές αιμοδότες εξυπηρετούνται ταχύτατα, δίνοντας πέντε λεπτά από το χρόνο τους και μία φιάλη αίματος.

Η αίθουσα της Λέσχης Αξιωματικών έχει διαμορφωθεί εσωτερικά όπως ακριβώς προβλέπεται για την εξυπηρέτηση της εθελοντικής αιμοδοσίας. Πέρα από την ευχάριστη ατμόσφαιρα που δημιουργείται για τους εθελοντές αιμοδότες, διατίθεται και η προσφορά πρωινού. Όλο σχεδόν το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου βρίσκονταν χθες στη ΛΑΦΚ ώστε να εξυπηρετηθεί το δυνατόν συντομότερα η εθελοντική αιμοδοσία και να εγγραφούν ως μέλη οι νέοι αιμοδότες και δωρητές οργάνων σώματος.

Διαβάστε επίσης