• 19 Μαΐου 2024,

Όλα τα νέα κρούσματα στο Ν. Καβάλας της μετάλλαξης όμικρον!

 Όλα τα νέα κρούσματα στο Ν. Καβάλας της μετάλλαξης όμικρον!

Οι αριθμοί που πάντα λένε όλη την αλήθεια, δείχνουν ξεκάθαρα ότι από το Πάσχα και μετά η πανδημία έχει υποχωρήσει θεαματικά τόσο στην πόλη όσο και στο Νομό Καβάλας.

Τα ειδικότερα στοιχεία από το Νοσοκομείο πείθουν ότι η πανδημία είναι σε μεγάλη υποχώρηση. Κατάσταση που όπως φαίνεται θα συνεχιστεί τουλάχιστον μέχρι τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Το ίδιο καλό σενάριο ισχύει φυσικά για όλη την Ελλάδα ή ακόμη και για όλη την Ευρώπη.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι ασθενείς που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Καβάλας είναι πια λίγο περισσότεροι από 10! Προχθές ήταν μόνο 12. Το νούμερο είναι πάρα πολύ μικρό ενώ κανένα από αυτά τα περιστατικά δεν είναι και δεν περιγράφεται ως βαρύ.

Για αυτό άλλωστε από τις 26 Απριλίου και μετά η μονάδα εντατικής θεραπείας του Νοσοκομείου δεν νοσηλεύει κανένα περιστατικό Covid. Αντίστοιχα μειώθηκαν πολύ και τα καθημερινά τεστ που κάνει το Εργαστήριο του Νοσοκομείου. Περιγράφοντας μια κατάσταση πάντα από το Πάσχα και μετά, διαπιστώνουμε ότι το Εργαστήριο του Νοσοκομείου κατά μέσο όρο κάνει 70 με 80 τεστ την ημέρα.

Και δεν είναι όλα τεστ PCR. Είναι τα περισσότερα. Κάποια άλλα είναι rapid. Τα πιο πολλά PCR γίνονται και ενόψει της χειρουργικής επέμβασης στην οποία το επόμενο διάστημα θα υποβληθεί ο ασθενής. Σύμφωνα με πληροφορίες προερχόμενες από το Νοσοκομείο, η συντριπτική πλειοψηφία των θετικών περιστατικών που διαπιστώνεται από τον Φεβρουάριο μέχρι και σήμερα είναι όλα της παραλλαγής όμικρον!

Ένα άλλο στατιστικό στοιχείο που προκαλεί εντύπωση και αφορά την Πέμπτη (προχθές) έχει σχέση με την μείωση των εμβολίων ειδικά της πρώτης δόσης. Είναι χαρακτηριστικό ότι την Πέμπτη έγιναν περίπου 300 εμβόλια σε όλο το Νομό Καβάλας αλλά κανένα από αυτά δεν ήταν της πρώτης δόσης!

Για την εβδομάδα που διανύουμε οι εμβολιασμοί πρώτης δόσης θα είναι – όπως φαίνεται- λιγότεροι από 10! Όλοι μάλιστα έγιναν ή θα γίνουν στο χερσαίο τμήμα του Νομού αφού η Θάσος έπαψε να παρουσιάζει εμβόλια πρώτης δόσης από τη Δευτέρα 11 Απριλίου!

Διαβάστε επίσης