• 6 Μαΐου 2024,

Στη φωτιά της οδού Π. Μελά φέρεται να εμπλέκεται «άστεγος» με παρελθόν!

 Στη φωτιά της οδού Π. Μελά φέρεται να εμπλέκεται «άστεγος» με παρελθόν!

Περίπου στις 2 τα ξημερώματα της Παρασκευής η Πυροσβεστική Υπηρεσία Καβάλας δέχθηκε τηλεφωνήματα από κατοίκους στο κέντρο της πόλης.

Αναφέρθηκε φωτιά σε κτίσμα στην οδό Παύλου Μελά, πάνω και κοντά στην οδό Ομονοίας. Στο σημείο έσπευσαν δύο οχήματα με 6 άνδρες. Αμέσως αντιμετώπισαν τη φωτιά, την έθεσαν υπό έλεγχο μέσα σε λίγα λεπτά. Το βασικότερο είναι ότι οι πυροσβέστες απέτρεψαν τα χειρότερα.

Δίπλα στο σημείο της φωτιάς και σε πολύ μικρή απόσταση υπήρχαν κι άλλα κτίρια (πολυκατοικίες) αλλά και παρκαρισμένα οχήματα. Ευτυχώς η φωτιά δεν επεκτάθηκε. Εξ αιτίας του περιστατικού αναστατώθηκε η γειτονιά, άνθρωποι ξύπνησαν και ανησύχησαν. Βγήκαν στο δρόμο κτλ.

Η φωτιά ξεκίνησε από άγνωστη αιτία στο ισόγειο ημιτελούς κτίσματος. Πρόκειται για κτίσμα δύο ορόφων που είναι στα μπετά εδώ και χρόνια. Στο ισόγειο μπαίνει και βγαίνει άνδρας, κατά μαρτυρίες περιοίκων, αλλοδαπός και άστεγος. Αυτός συγκέντρωσε στον χώρο απ΄όπου ξεκίνησε η φωτιά σκουπίδια, παλιά έπιπλα, στρώματα κτλ. Όλα αυτά κάηκαν.

Σημειώνουμε ότι ο χώρος δεν είναι ηλεκτροδοτημένος. Το γεγονός αποκλείει το ενδεχόμενο βραχυκυκλώματος. Ο άνδρας που κινούνταν στο ισόγειο, αναζητήθηκε αλλά δεν βρέθηκε στην περιοχή. Από τη φωτιά κάηκε ένα από καιρό παρατημένο στην περιοχή δίκυκλο (μικρού κυβισμού).

Ζημιές προκλήθηκαν σε δύο παρκαρισμένα οχήματα και στα στόρια διαμερίσματος στην ακριβώς απέναντι πολυκατοικία (διαμέρισμα πρώτου ορόφου). Η Πυροσβεστική υπηρεσία θα κάνει την προανάκριση. Αναζητείται ο άνδρας που είχε πρόσβαση στον χώρο. Είναι σημαντικό να αναφερθεί αυτό που υποστηρίζουν κάτοικοι της οδού Δράκοντος.

Η οδός Δράκοντος είναι σχετικά κοντά στο σημείο της προχθεσινής φωτιάς. Οι άνθρωποι αυτοί ισχυρίζονται ότι ίδιο περιστατικό φωτιάς προ ετών στη γειτονιά τους είχε ως έμμεσα ή άμεσα εμπλεκόμενο τον ίδιο άνδρα. Αυτό αναφέρθηκε και στην Πυροσβεστική για να το λάβει υπόψη της.

Διαβάστε επίσης