«Όλα τα θέματα να έρχονται μόνο στο Δημοτικό Συμβούλιο»- Συνέντευξη Ευαγγελίας Δρακονάκη

 «Όλα τα θέματα να έρχονται μόνο στο Δημοτικό Συμβούλιο»- Συνέντευξη Ευαγγελίας Δρακονάκη

Συνεδρίασε την Τρίτη 24/1 η Οικονομική Επιτροπή του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας. Κι αυτήν την φορά χωρίς να συμμετέχει η αντιπολίτευση. Συνεχίζει να θεωρεί τη διαδικασία μη σύννομη αφού 1) Υπάρχει η απόφαση του ΣτΕ που αφορά και τη σύνθεση της κάθε Οικονομικής Επιτροπής 2) Η τροπολογία του Υπουργείου Εσωτερικών έγινε νόμος του κράτους αλλά δεν λύνει το προαναφερθέν πρόβλημα. Η συνεδρίαση χωρίς κανέναν δημοτικό σύμβουλο της αντιπολίτευσης εξελίχθηκε πολύ γρήγορα, μέσα σε 7 λεπτά! Σχολιάζοντας όλα αυτά η κ. Δρακονάκη, δημοτική σύμβουλος της αντιπολίτευσης και μέλος της Οικονομικής Επιτροπής, είπε μεταξύ άλλων: « Το θέμα που ανέκυψε δεν λύθηκε από νομικής πλευράς. Ο Δήμος Καβάλας δεν ακολουθεί την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Ούτε το Υπουργείο έλυσε το πρόβλημα που επισημαίνει η απόφαση, της σύνθεσης της ίδιας επιτροπής. Όλα τα θέματα πρέπει να έρχονται για συζήτηση και ψήφιση μόνο στο Δημοτικό Συμβούλιο. Θεωρώ ότι ίδια θα είναι η κατάσταση ως το τέλος του έτους αφού το πρόβλημα θα λυθεί μόνο από την 1η Γενάρη του 2024 που θα αναλάβουν οι νέες διοικήσεις των Δήμων. Η διοίκηση του Δήμου Καβάλας έχει μια εμμονή, έναν φόβο να φέρνει τα σοβαρά θέματα μόνο στο Δημοτικό Συμβούλιο».

Με την ευκαιρία η κ. Δρακονάκη σχολίασε και το ζήτημα που ανέκυψε με τη μη έγκριση αιτημάτων ΑμΕΑ στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας τέλος προηγούμενου Δεκέμβρη. Ζήτησε τα αιτήματα να επανέλθουν σε επόμενη συνεδρίαση, χωριστά και απευθείας στο Δημοτικό Συμβούλιο. Εννοώντας ότι υπό αυτές τις προϋποθέσεις θα εγκριθούν. Ζήτησε επίσης επειδή τα θέματα της εισήγησης (των κυκλοφοριακών αλλαγών κτλ) είναι πολλά να ομαδοποιούνται προκειμένου με αυτόν τον τρόπο να ξεχωρίζουν και να προτάσσονται όσα αφορούν ΑμΕΑ.

Η κ. Δρακονάκη είπε επίσης: «Το μερίδιο της ευθύνης που ως αντιπολίτευση μας αντιστοιχεί και μου αντιστοιχεί ως Ευαγγελία Δρακονάκη το αναλαμβάνω στην προκειμένη περίπτωση (των αιτημάτων των ΑμΕΑ που δεν εγκρίθηκαν). Θα πρέπει όμως να επαναλάβω ότι η σημερινή διοίκηση δεν προσπαθεί… Για τα «βαριά» οικονομικά ζητήματα και στην προκειμένη περίπτωση ηθικά ζητήματα, δεν προσπαθεί να εξαντλήσει όλες τις περιπτώσεις για να περάσουν και να ψηφιστούν οι αποφάσεις. Ο Δήμος Καβάλας μπορεί να λειτουργήσει και χωρίς την Οικονομική Επιτροπή. Μπορεί να γίνεται συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου κάθε εβδομάδα. Το θέμα που προέκυψε των ΑμΕΑ να έρθει χωριστά και απευθείας στο Δημοτικό Συμβούλιο. Πρέπει επίσης η Επιτροπή Κυκλοφοριακών Ρυθμίσεων τα αιτήματα των ΑμΕΑ να τα εξετάζει πρώτα και άμεσα». (φωτογραφία αρχείου)

Διαβάστε επίσης