Υποψήφιος με τον Παναγιωτίδη στις εκλογές του Επιμελητηρίου

 Υποψήφιος με τον Παναγιωτίδη στις εκλογές του Επιμελητηρίου

Ο κ. Παναγιώτης Αρσονιάδης μίλησε χθες στο ραδιόφωνο της Πρωινής για την ενδιαφέρουσα προηγούμενη Δευτέρα. Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων στην οποία ανήκει, διοργάνωσε το απόγευμα και το βράδυ της Δευτέρα ςαναπτυξιακού περιεχομένου ημερίδα και την εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας του νέου έτους. Στη δεύτερη εκδήλωση υπήρξε η γνωστή αποχώρηση διαμαρτυρία του κ. Κίμωνα Παπαδόπουλου. Αυτό έγινε με αφορμή όσα είπε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κ. Καββαθάς.

Ο κ. Αρσονιάδης σχολιάζει όλα αυτά. Κι ανακοινώνει ότι θα είναι υποψήφιος στις εκλογές του Επιμελητηρίου. Με την παράταξη του κ. Παναγιωτίδη.

Η συνέντευξη

Ερ: Τη Δευτέρα που μας πέρασε κόψατε τη βασιλόπιτα σας, παράλληλα η Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Βιοτεχνών είχε και μια αναπτυξιακή εκδήλωση στην πόλη της Καβάλας.  Πως πήγαν οι δυο εκδηλώσεις, είστε ικανοποιημένοι ως Ομοσπονδία;

Απ: Ως Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι από την πραγματοποίηση αυτών των δύο εκδηλώσεων. Τόσο στο πλαίσιο της αναπτυξιακής τροχιάς και πορείας των ΠΕ Καβάλας και Θάσου, όσο βέβαια και στο πλαίσιο της Πρωτοχρονιάτικης πίτας που κόβουμε κάθε φορά και στην οποία παραβρέθηκαν όλοι όσοι ήταν παρόντες στην προηγούμενη εκδήλωση.

Ερ: Αυτές οι συζητήσεις για την ανάπτυξη του Νομού Καβάλας παλιά, και των ΠΕ Καβάλας και Θάσου τώρα, κατάντησαν να επαναλαμβάνονται συνεχώς χωρίς να υπάρχουν ανάλογες πράξεις. Από αναπτυξιακά λόγια πάμε καλά, με πράξεις τι γίνεται;

Απ: Είναι κάτι το οποίο συζητήθηκε έντονα, ιδιαίτερα στο δεύτερο σκέλος της εκδήλωσης όπου ανέβηκαν στο βήμα οι βουλευτές μαζί με τον αναπληρωτή περιφερειάρχη και οι Δήμαρχοι σε δυο πάνελ. Τους ρωτήσαμε στα πλαίσια της προοπτικής ανάπτυξης του τόπου μας και αυτοί αναφέρθηκαν γενικά και αόριστα ότι επιβάλλεται η τουριστική ανάπτυξη, προβολή κτλ. Χωρίς όμως να μας λένε κάτι για τις υποδομές που έχει το δημόσιο και πως αυτές θα αξιοποιηθούν. Όλοι είπανε για την κρουαζιέρα. Κανείς δεν είπε όμως που κατεβαίνουν αυτοί οι ευλογημένοι άνθρωποι, όταν έρχονται.  Που κατεβαίνουν; Σε τι χώρο κατεβαίνουν; Δεν είναι άσχημος ο χώρος, δεν είναι όμως  και όμορφος. Αν θέλουμε να αξιοποιήσουμε την κρουαζιέρα στον τόπο μας, δεν είναι δυνατό να τους κατεβάζουμε σε έναν τέτοιο χώρο.

Ερ: Υπάρχει κάτι χειροπιαστό όσον αφορά την ανάπτυξη των εργοστασίων και των μεγάλων παραγωγικών μονάδων για τις οποίες συχνά ακούμε;

Απ: Οι επενδύσεις πάντα είναι ο σχεδιασμός της εκάστοτε κυβέρνησης αλλά αυτό το οποίο αναφέρθηκε και αυτό το οποίο μας απασχολεί ως Ομοσπονδία, είναι ότι αυτές οι επενδύσεις αφορούν πολύ λίγους.  Όπως και τα προγράμματα τα οποία αναγγέλθηκαν αφορούν επίσης πολύ λίγους. Με βάση την έρευνα μικρών επιχειρήσεων από το ινστιτούτο της ΓΣΕΒΕΕ, το 80% περίπου των μικρομεσαίων επαγγελματιών, εμπόρων, βιοτεχνών στη χώρα, αποκλείονται από τις χρηματοδοτήσεις τέτοιων προγραμμάτων, ακόμη- ακόμη και από τις δανειοδοτήσεις. Τα έβαλε έντονα με τις τράπεζες στην κοπή της πίτας , ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κ. Καββαθάς.

Ερ: Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Δέμπας περιγράφει ότι το Βιοτεχνικό Πάρκο οικονομικά να έχει εξυγιανθεί. Πότε θα γεμίσει το Βιοτεχνικό Πάρκο; Παρατηρούμε ότι φιλοξενεί μόνο μια επαγγελματική δραστηριότητα.

Απ: Είναι μια ερώτηση στην οποία δεν μπορώ να σας απαντήσω. Αυτό το οποίο ελπίζω και εύχομαι ειλικρινά από καρδιάς, οι ευχές και οι προσδοκίες του Προέδρου του Επιμελητηρίου Μάρκου Δέμπα, να επιβεβαιωθούν επιτέλους το 2023. Αφού λοιπόν εξυγιάνθηκε, αφού λύθηκαν τα οικονομικά προβλήματα και αφού υπάρχουν και τόσο μεγάλο ενδιαφέρον όπως μας είπε, ας τα δούμε χειροπιαστά μέσα στο 2023.  Το εύχομαι ειλικρινά μέσα από την καρδιά μου.

Ερ: Εκεί παρεξηγήθηκε ο κ. Καββαθάς; Όταν μιλούσε για τις τράπεζες και κάποιοι νόμισαν ότι μιλάει για τη Ν. Δ. Αυτή ήταν η παρεξήγηση ή δεν ήταν παρεξήγηση στην εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας;

Απ: Κάποιος μπορεί να τη θεωρήσει παρεξήγηση, κάποιος μπορεί να το θεωρήσει μεθόδευση, αν αναφέρεστε στο περιστατικό με τον κ. Κίμωνα Παπαδόπουλο.

Αυτά τα δυο επικράτησαν στα κουτσομπολιά που έγιναν μετά που αποχώρησε ο Κίμωνας.

Σε κάθε περίπτωση ο Κίμωνας νομίζω ότι έκανε λάθος, έκανε ένα σοβαρό λάθος για τους εξής δυο πολύ απλούς λόγους. Πρώτον ο Γιώργος Καββαθάς ήταν, είναι και θα είναι απ` ότι φαίνεται ο υπέρμαχος της προάσπισης των συμφερόντων των επαγγελματιών και μικρομεσαίων. Ο Κίμωνας ήρθε εκεί ως θεσμικός παράγοντας του Επιμελητηρίου.

Δεν καταλαβαίνω γιατί αρπάχτηκε αν πάρουμε την πλευρά της παρανόησης. Όταν ο Γιώργος Καββαθάς τα είχε βάλει με τις τράπεζες, έλεγε το αυτονόητο. Είπε επί λέξει: «είναι αδιανόητο να προσβάλλουν το πρωθυπουργό της χώρας οι τράπεζες, όταν η ίδια η κοινωνία τις έχει σώσεις τρεις φορές». Αν υποθέσουμε ότι εξυπηρετούσε το θεσμικό του ρόλο ως εκλεγμένος στο Επιμελητήριο, τότε μάλλον δεν ξέρει που βρίσκεται.

Ειλικρινά μάλλον δεν έχει καταλάβει τόσα χρόνια ότι εκπροσωπεί μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Εκτός και αν αυτός αντιπροσωπεύει τις μεγάλες επιχειρήσεις που δεν αντιπροσωπεύουμε εμείς.

Ερ: Ο Παναγιώτης Αρσονιάδης στις εκλογές του 2023, που θα είναι υποψήφιος;

Απ: Στο Επιμελητήριο Καβάλας με υποψήφιο πρόεδρος τον Γιάννη Παναγιωτίδη.

(φωτογραφία αρχείου)

Διαβάστε επίσης